Cerita check-up...Berat turunlah

Wednesday, August 25, 2010

Hari sabtu aritu gi check-up. Skang dah kena 2 minggu skali. Macam biasa...orang ramai. Kalau sebelom ni dapat no. 23, tapi kali ni up lagi...dapat no. 26 plak. Hajat di hati memang nak gi awal. Hhhhmmmmm....terlajak. Lepas sahur trus tido, sedar² dah 7.30 am.

Lepas daftar suma, giliran dalam pukul 11.00 am - 12.00 pm. Apa lagi, balik umahlah. Dalam pkul 11.30 am gi klinik balik. Ngam² time sampai, no giliran dah masuk 24. Pandai hubby budget masa (^_^).

Sampai giliran, check BP...alhamdulillah normal. Pastu timbang berat. Dari 61.8 kg drop ker 61.3 kg. Scan plak nak tengok berat baby. Alhamdulillah...berat baby naik dari 1.37 kg ker 1.9 kg. Dr cakap maybe sebab puasa, tu yang turun, nasib berat baby tak turun skali. Tapi make sure bila buka makan makanan yang berkhasiat. Risau gak bila tengok berat aku turun.

Dr. tambah lagi, berat aku mungkin akan naik mendadak bila raya nanti, jangan risau...ahaks...yerlah, dah raya kan, mesti makan tak hingat nyer. Alhamdulillah syukur...puasaku masih penuh lagi (^_^).


You Might Also Like

5 komen

  1. alhamdulillah...jaga diri hiasi peribadi

    ReplyDelete
  2. u x pi cari baju raya ke?
    sekalipun kalo dlm pantang, mesti nak melawa jugak (hehe..i la tu)

    ReplyDelete
  3. wahh buleh turun pulak ye fiza.. aku dulu time pose penuh pon xturun hahaha.. alhamdulillah sume ok. bila la nk jumpak ko. aku dulu pose penuh time pegnen tp time nyusu tak penuh hahah tak larat ..

    ReplyDelete
  4. huwaaa... yang lady ni nak berat turun tak turun2 hehe... takpe fiza, may be sbb puasa kan yg penting baby sihat..
    :)

    ReplyDelete
  5. moga fiza terus sihat hendak nyer...

    ReplyDelete


Baju Muslimah Kanak-kanak

Labels

Instagram

Facebook Page