Cerita check-up...terjawab sudah teka teki ☺☺

Thursday, August 05, 2010

Baru lah bley bercerita pasal check-up kat Hospital Anu-Nur last week. Pagi² dah bangun, tapi tetap lambat gak. Niat di hati memang tak nak bawak iman, tapi dak iman ni macam tau² yang abah & ibu dia tak kerja. Nak hantar gi nursery tak nak. Lepas mandi trus sambar baju jalan. Erkkkk...budak nih ada instinct gamaknya. Tak sampai hati plak aku nengok muka sedih iman, kesian nak tinggalkan kat nursery. Kata putus...bawaklah skali.

Sampai kat an-nur dalam pukul 9.00 am. Ya ampun, orang ramai giler. Tak expect plak orang ramai mcm tu. Pengajaran untuk aku, next appointment haruslah terpacak depan pintu klinik pukul 8.00 am sbb klinik bukak pukul 8.30 am. Dah daftar bagai dapatlah nombor 23 and giliran dalam pukul 11.00 am - 12.00 pm...gulppp...lama tu. Nak balik umah malas, apalagi pusing² pastu makan².

Dah kenyang, gi an-nur, masih blom sampai giliran. Last² pukul 2.15 pm baru dapat jumpa dr. phewwwww...Memang best lah dr. khamsiah nih. Sangatlah friendly. Lepas kena soal jawab, tibalah masa untuk perutku di scan (^_^). Dr. tanya dah tau gender ker blom? Aku cakap blom sbb last check-up baby tutup ngan kaki ☺☺☺. Kejap jer dah nampak. Nak tau tak...
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-

It's a baby girl. Alhamdulillah syukur. Dapat anak sepasang (^_^). Condition baby ok semuanya, sihat dan sempurna. Berat baby pon dah 1.37 kg. Baguslah dr. nih, memang detail, masa scan di terangkan semuanya. Memang puas hati. Cuma dr. cakap uri aku nampak macam kebawah sikit. Risau gak. Tunggu next check-up plak macam mana kedudukan uri. So far tak pernah lagi bleeding.

Weeeee...rambang lah mata nak pilih baju baby girl. Satu apa pon tak beli lagi nih.Due date aku dalam 2 oktober 2010. Klo ikut 1st pregnancy dulu awal seminggu. Hhhhhmmmm...klo kluar 1 oktober pon cantik gak kan. Just wait and see jerlah. Hopefully selamat semuanya (^_^)



You Might Also Like

7 komen

  1. wow...moga betullah ianya girl...dah stat leh beli gaun kembang2 ni...hehehe

    ReplyDelete
  2. fiza,

    g checkup tu hari apa?kalo hr sabtu kompem dah bersua muka tp x perasan :)

    ReplyDelete
  3. bestnya...moga semuanya selamat..

    ReplyDelete
  4. yeayyyyyyyy,

    tahniah fiza.
    heavennn tau baju budak gegirl ...

    selamat bershopping eh ..

    ReplyDelete
  5. hehehe alhamdulillah sepasang dh kak. abes la rambang mata nk pilih baju pink pink nanti. tp mmg kebiasaannye kalo girl mmg susah sket nk nmpk memula kan, ade je akal dia nk sorok. biasa la pemalu kan

    ReplyDelete
  6. wahhhh bestnya dapat sepasang...huh memang rambang mata nak shoppinh baju gegurl

    ReplyDelete
  7. tahniah fiza. baby girl memang best, rambang mata pilih baju. aida da 2 pengalaman, ada yg baju baru terlupa pakai!!!!

    ReplyDelete


Baju Muslimah Kanak-kanak

Labels

Instagram

Facebook Page