Dugaan di bulan Ramadhan

Monday, September 06, 2010

Kalau orang lain tengah sibuk buat preparation untuk sambut raya, aku plak berkampung kat spital bila iman admitted 3 hari @ Az-Zahrah, Bangi on Friday last week. Masa hubby amik iman kat nursery hari khamis tu, dorang ckp iman nampak tak ceria, terbaring jer. Malam tu gi klinik amik ubat sbb ubat pon dah habis. Pagi jumaat badan tetap panas even dah bagi ubat demam & dah jaram dgn air. Bila keadaan anak dah macam tu, Nampak gayanya memang kena gi spital gak.

Gi klinik mintak referral letter dari dr. pastu gi Az-Zahrah. Sampai giliran…termperature 39.9, masuk ubat montot. Dr. soh admitted gak sebab dah 5 hari demam. Iman pon kurang minum air masak sampai bibir dah kering. Nak buat macam mana, aku dah paksa minum…tapi dia tak nak. Buat blood test bagai, Alhamdulillah…bukan denggi.

Memang dugaan sungguh. Yerlah…dalam keadaan aku yang tengah sarat nih, puasa plak tu, dengan tak cukup tidur dan melayan karenah anak yang tengah sakit nih, betul2 menguji kesabaran. Alhamdulillah…aku di beri kekuatan olehNYA untuk harungi semua tu.


You Might Also Like

7 komen

  1. lorrr siannye kak. pastu camne iman skang ni. dh ok ke blum

    ReplyDelete
  2. tingat masa beraya kat ward tu sebab adam kena febrile fits.i fhm sgt perasaan u.
    cepat2 sihat ye, iman.

    ReplyDelete
  3. Bila tengok budak kecik sakit sayu sangat hati. Tingat kes anak buah sakit. Doa moga iman cepat2 sembuh, mama iman pun kena jaga diri gaks, dah sarat tuu..

    ReplyDelete
  4. SIANNYER FIZA.....SEMOGA TABAH MENGHADAPI SEMUA NIE.....N SEMOGA IMAN CEPAT SIHAT N SEMBUH

    ReplyDelete
  5. so dia sakit ape sbnrnya? xpe la fiza, sabar hadapi dugaan di ramadhan ne

    ReplyDelete
  6. biasalah Fiza.
    bila ada anak kecil, kita harus sentiasa menghadapi segala masalah kesihatannya.
    alhamdulillah Fiza cepat bawa Iman ke hospital.

    semoga Iman cepat sembuh ye.

    ReplyDelete


Baju Muslimah Kanak-kanak

Labels

Instagram

Facebook Page