Qaira dah 3 Bulan

Wednesday, December 29, 2010

Alhamdulillah, sabtu aritu genap dah usia qaira 3 bulan. Masih mendapat khasiat susu ibu sepenuhnya...syukur. Qaira memang tak banyak ragam, kecuali kalau sakit perut, montot kotor and bila nak nenen. Development pon seperti biasalah, seiring dengan usia budak 3 bulan. Antaranya:

- Berat dah bertambah dari 4.9 kg ker 5.6 kg
- Badan tegap, kepala pon steady jer...masa dalam pantang kepala dah tegak, tak der lembik². Penangan vitamin gamaknya (^_^)
- Input susu ibu pon dah naik dari 2 oz ker 2.5 - 3 oz x 4 bottle
- Dah mula mengiring
- Dah tak bley pakai mitten, habis basah di hisapnya. Tapi kena pakaikan jugak sebab kuku qaira tajam even dah potong pendek.
- Suka berborak, klo abg iman & abahnya layan, lagilah suka (^_^)

Itu lah serba sedikit. Tapi si qaira nih kalau nak breastfeeding in public, dia tak suka kalau ibu dia pakai nursing poncho, mulalah menggeliat, tangan mengipas² macam burung. Tapi ibu tak kira, pakai jugak. Malulah ibu nak ooiiii klo tak pakai nursing cover...hhhmmmmm...macam mana nih.


You Might Also Like

3 comments

  1. hehehe...kena carik port la kut tu

    ReplyDelete
  2. buat la main peekaboo dgn dia. lama2 dia ok kot

    ReplyDelete
  3. AMIRAH: nak cari port yg leceh tu.

    ISABELLE: Dah buat dah, muka takut jer budak tu kena selubung...hehehe...

    ReplyDelete

Popular Posts

Labels

Blog Archive