Rutin Harian Baru...

Thursday, January 27, 2011


Selepas dapat tittle ibu kepada 2 orang anak ^_^. Kalau sebelum nih pepagi hantar Iman gi nursery, pastu gi keja sesama ngan hubby. Skang ni semuanya dah berubah.


Memandangkan aku drive, tetiap pagi nak kena hantar si anak bujang yg putih dengan si anak dara hitam manis nih gi nursery. Kekadang iman naik motokar ngan abah dia. Balik pon macam tu gak.

Sejak dah ada 2 anak nih, rumah pon jadi tunggang langgang. Weekend baru kemas. Baju makin bertambah, yerlah...dah 2 anak, hari ni lipat esok dah bertimbun balik. Basuh baju pagi tetiba kang petang byk plak baju kotor. Biasalah klo bebudak, asyik nak tuko baju jer kerjanya.

Masak plak on and off, tapi selalunya masak lah. Yang simple dan cepat. Kekadang hubby yang tolong masak ^_^...mekasih...tau isteri penat.

Memang penat lah. AKu rasa tenaga makin bertambah sejak berempat nih. Dengan drive lagi, menghadap traffic jammed...huhuhu...aku perlukan supplement tambahan lah.


You Might Also Like

7 comments

  1. penat kan...huhu..ni kitorang cuma ada sorang je tau.kdng2 cuci rumah cuci baju lipat baju seminggu sekali je. kalau ada lebih taktau lagi..kena mintak bantuan namnpaknya..huhu

    ReplyDelete
  2. aku memang dah tak masak la weii...lagi pulak ada anak 2 gak yang melasak...perghhh...tercabar iman ak u...

    ReplyDelete
  3. memang memenatkan....sabor ajelah yer...

    ReplyDelete
  4. huwaa...x lama lg i pun mesti mcm tu.

    p/s: title kat header tu dah kena tukar dah

    ReplyDelete
  5. fiza,
    memang kena ade supplement.. ibu beranak ramai ni bukan masalah pengurusan masa, tp masalah pengurusan kederat & emosi.. ;)

    ReplyDelete

Popular Posts

Labels

Blog Archive