Gangguan Bekalan Elektrik...Selamatkan SUSUIBU dulu ☺☺☺

Wednesday, February 09, 2011

Petang semalam sampai rumah, ternampak notis kat white board. Ada gangguan bekalan elektrik on 9 February 2011 (today) starting from 11.00 am till 4.00 pm. Alhamdulillah...sebab aku perasan pasal notis tu, kalau aku trus menonong tak baca...hhmmmmm...alamatnya wa'alaikumsalamlah hasil perahan tenusuibu aku yang tak seberapa tu.

Stok frozen EBM (Express Breast Milk) aku memang tak banyak macam orang lain, yang sampai penuh deep freezer, cuma cukup² makan. Tu pon dah kira bersyukur sangat², sekurang-kurangnya ada juga 5 botol frozen EBM tambahan. Kalau ada emergency, bley gak top-up. Masih dalam proses nak menambah stok ^_^.

Pasal gangguan bekalan elektrik nih, aku dok terfikir² kat mana lah nak letak frozen EBM nih. Takkan nak letak kat office plak. Pastu teringat nursery. Pagi nih aku packing frozen EBM trus hantar nursery. Nasib kat area nursery tu tak terbabit skali.

Hhhhmmmm...selamat SUSU Qaira.

You Might Also Like

10 comments

  1. fuuhhh..nasib baik terbaca..stok susu sy kan letak sket kt umah mak..mana la tau kan..tetiba lak emergency ke pe

    ReplyDelete
  2. Buat stok masa kat kamoung lah ni (^_^)

    ReplyDelete
  3. la nsib stok EBM selamat...kita sedih plk bca entri psl BF ni...kita dh stop msa kna ciken pox haitu..ank dh tknak..trus kring trus..uwaaa

    ReplyDelete
  4. Tu lah. Ala...jgn sedih² fiza, next bb bley BF lagi :-)

    ReplyDelete
  5. SUSU IBU ADALAH PEMAKAN TERBAIK UNTUK ANAK.. DAN JUGA?

    ReplyDelete
  6. IBU-UMAIRAH: Klo sad pon kena Happy² kan gak, nnt susu drop.

    FAIRUS: Hahahaha...naughty, nak aku jawab gak ker? ☺☺☺

    ReplyDelete
  7. FIZA OOII.. TAKYAH LA JAWAB.. SENDIRI MAU INGAT LAH.. :p

    ReplyDelete
  8. tak pernah saya terfikir kalo situasi cenggini utk ibu bekerja...*tabik spring ;) kalo saya pon mesti risau gak kalo tak de letrik nehh...kena stadby cooler jugak la kann

    ReplyDelete
  9. FAIRUS: Muahahahaha...saja jer.

    BITT: Ha'ah bitt, memang nangis lah klo stok susu rosak gara² tak der letrik nih.

    ReplyDelete

Popular Posts

Labels

Blog Archive