Berjimba² di IKEA

Tuesday, March 15, 2011

Sanggup laki bini nih amik cuti semata² nak gi IKEA. Semalam adalah hari men'cukur' poket, kata ada SALE kan. Ingatkan tak ramai lah orang kat IKEA sebab hari biasa, rupa² nya ramai gak. Lupa plak dah mula cuti sekolah ☺☺. Jalan pon agak jammed gak, tensi betul. Sampai kat IKEA dalam pukul 10.30 am.

Acara memilih barang pon bermula, sambil mencatit barang yang di kehendaki. Memang murah. Rambang mata pon ada gak, klo bley suma nak di belinya...muahahaha...Dah penat pusing, rehat lah pulak. Kalau dah gi IKEA, tak sah lah kalau tak makan meatball kan, nak² orang mcm aku nih, 1st time makan meatball IKEA, pastu makan plak DAIM Cake...so yummylicious, rasa tak cukup sepinggan, dasar jakun tak pernak makan...ekekekeke...


Dah habis makan sambung lah shopping balik. Sampai tertido iman kat trolley. Aku memang tak pernah shopping kat IKEA, ingatkan dah tulis² barang dorang yang akan amikkan, rupa² nya kena cari sendiri, nasib barang² yang di beli tu senang nak cari. Tapi agak frust lah, wardrobe iman tak bley nak beli sebab tak muat nak masuk keta. Pastu nak beli Aneboda chest drawer, dah habis lah plak...adoiiii...ntah bila lah lagi nak gi IKEA.


Penat betul rasanya. Penat mencari barang dengan penat mencari BUDAK HILANG. Budak mana yang hilang? Nanti aku citer.

You Might Also Like

15 komen

  1. wah...memborong sakan.
    i pun suka sgt daim cake tu. dah kenyang pun, mesti boleh mkn lg..hehehe

    ReplyDelete
  2. omak aihhh byknya sopping..kita dh setahun tak gi IKEA.. harus cri peluang jgk ni..bkn pe kalo gi je msti habis duit..huhu rambang mata

    ReplyDelete
  3. CIKMOT: Ekekeke...agak² lah wei.

    ISABELLE: Hehehe...borong sbb sale. Memagn sedap lah, tak puas makan satu.

    MRS FIZA: Shopping utk bilik anak. Tgh sale nih, gi lah ☺☺

    ReplyDelete
  4. Shopping sekarang tak sama dgn masa dulu2 yer. Harga barang dah melambung-lambung dah! :)

    ReplyDelete
  5. pegi IKEA memang meletihkan...sebab luas sangat dan kena cari sendiri barang...ekekeke

    ReplyDelete
  6. iman ke hilang?

    kalo ke ikea mmg x letih tp seronoklah tengok brgnya..semua cantik..semua rasa nak beli..n perkara wajib kena mkn meatball dan kek daim..huhu..

    ReplyDelete
  7. ikea memang berhantu..kalo p sana memanghabis duit..huhuhuhu

    ReplyDelete
  8. Lorrr intan byk kali gak g IKEA tapi tak pernah sekali pung makan meatball dia...really shedap ke fiza?

    I HEART IKEA♥!

    ReplyDelete
  9. WANES: Betul tu, makin naik.

    KANCILBIRU: Memang penat, pastu nak kena cari brg tu yg lagi letih.

    ReplyDelete
  10. DEE: Hehehehe...ha'ah. Memang rambang tgk brg2 IKEA.

    FXPERT: Tgk klo tak beli rugi, tgh sale.

    ReplyDelete
  11. ZAILA: Nasib rumah jauh dari IKEA kan ^_^

    INTAN: Memang sedaplah intan, nnt cubalah.

    ReplyDelete
  12. sampai bilo sale kat ikea tu ...

    ReplyDelete
  13. Sale sampai 20/3 ni ila, gi terjah cepat ^_^

    ReplyDelete


Baju Muslimah Kanak-kanak

Labels

Instagram

Facebook Page