The One About Justice For Arwah Adelia

Thursday, March 24, 2011

Sebagai tanda sokongan untuk parents arwah baby Adelia, Nizzam dan Fariza.


Drop by dari blog Kak yong. Sangat sedih bila membaca kisah² kematian yang membabitkan bayi. Yang terbaru ada lah baby Adelia. Tak habis² kisah membabitkan kematian bayi tersedak susu di nursery. Sampai bila kita sebagai parents yang terpaksa menghantar anak² di nursery, setiap hari akan memikirkan keselamatan anak...asyik di sajikan dengan berita² tragik nih? Daripada last year until this year, ada jer berita tantang kematian baby di nursery. Sangat menyedihkan bila bayi yang tak berdosa menjadi mangsa kecuaian pihak yang tak bertanggungjawab.

Untik mengetahui cerita dengan lebih detail, bley baca kat sini:


Ada juga komen dari orang² yang bermulut celupar mempertikaikan kenapa bayi seawal 2 bulan harus di hantar ker nursery? Bagi aku, kalau aku orang KAYA...banyak duit, tak perlulah susah payah aku nak hantar anak kat nursery. Duduk rumah jaga anak 24/7 sehari. Tapi aku bukan orang kaya yang bley goyang kaki, upah maid untuk jaga anak. Aku perlu bekerja untuk bantu suami cari rejeki. Kalau tak bekerja, anak² nak makan apa? Dengan keadaan ekonomi yang semuanya memerlukan DUIT.

Kamu...kamu...dan kamu yang SAHM (Stay at Home MOM) sangat² beruntung kerana boleh melihat tumbesaran anak dan memantau keselamatan anak di depan mata berbanding kami...kami...dan kami yang terpaksa bekerja nih.

Ya Allah...semoga anak² kami yang berada di nursery sentiasa di bawah lindunganMU...amin...

You Might Also Like

17 komen

  1. tulah tu...aku cam ko la...kalu laki aku berWANG dan berGAJI BESAR...aku jaga sendiri...biar penat tapi berbaloi...

    ReplyDelete
  2. hantar anak ke nursery seawal 2 bln pun nak dipertikaikan ke? sabar je la.

    yg mulut celupar tu sapa? kalau SAHM, anda taktau ke yg kami dah kena bekerja. takkan nak cuti tanpa gaji. kalau takde gaji, sape nak bg kami duit.

    kalau yg anta anak ke pengasuh (bkn nursery), tu pilihan masing2. pengasuh atau nursery, sama je bahaya.

    ReplyDelete
  3. Betul Fiza kalau laki kita kaya takyah pi gejaaa...jaga anak2 je kat rumah.

    ReplyDelete
  4. hermmm..sedih kan..susah hati ingt anak..pernah terpikir nak jadi SAHM..tapi,byk komitmen ni..syg pencen plak..aduhai anak,moga ko mengerti..dan semoga Allah sentiasa melindungi anak2 kita kan fiza..amin :)

    ReplyDelete
  5. memang kesian sangat kan...dah la comel..

    ReplyDelete
  6. adik adelia bidadari syurga... muka dia sangat tenang... aduuuhhhh, tak sanggup nak baca kat opis.. tggu ptg2 skit sbb kalo baca kisah mcm ni, mmg konpem akan menangisssssssssssss..... al-fatihah..

    ReplyDelete
  7. nape la ada yg bongok nak argue kita perlu hntr anak ke nursery?

    ReplyDelete
  8. semoga arwah bersemadi dengan tenang...

    ReplyDelete
  9. siapalah mulut takde insuran tu kn..aku beruntung jadi SAHM wlaupun kadang2 tension gak...hehehe

    ReplyDelete
  10. Betul sgt2 fiza..setuju.dilema mcm ni susah

    ReplyDelete
  11. CIKMOT: Kan CM, ni lah dugaan utk ibu bekerja.

    LIZ: Sabar je lah kan liz dgn org mcm nih.

    ReplyDelete
  12. AZRINA: Btul3x

    SASHA: Sedih kan, klo somi bergaji beso, saya pon nak jadi SAHM.

    ReplyDelete
  13. KANCILBIRU: Kesian kan, dah lah comel bb tu.

    MEKCHU: Saya nangis baca kisah adelia nih.

    ReplyDelete
  14. tak pernah terlintas berfikir cenggitu terhadap ibu2...cuma terlintas berfikir...mcm mana boleh lulus buka nursery erk mereka2 itu...haihhh...senang sangat ke nk buat biz nursery sekarang ni ke... kannn? ermmm

    ReplyDelete
  15. betul tuu betapa beruntung nya ibu2 yg menjaga seniri anak meka dpn mata..tak perlu risau kan apa2...

    seb baek bakal baby fiza ni nanti mak nak tlg jaga kan...

    ReplyDelete
  16. ISABELLE: Memang bongok org tu, dia tak der anak kot sbb tu dia ckp mcm tu.

    ILA: Klo aku tau nak jer akuk tonyoh mulut dia ngan cili...memang org tak der perasaan.

    AMIRAH: Hari² dilema.

    ReplyDelete
  17. takziah buat keluarga mangsa...sentiasa lar berdoa semoga kiter sekeluarga dlm lindunganNya...


    mummy batrisyia

    ReplyDelete


Baju Muslimah Kanak-kanak

Labels

Instagram

Facebook Page