9 Bulan

Monday, June 27, 2011

How timw flies. 9 bulan dah usia anak dara nih. Alhamdulillah...membesar bagai johan. Development pon dah up sket, seusia baby 9 bulan yang lain. Antaranya:


1) Dah pandai berdiri, tapi berpaut pada kerusi dan yang sewaktu dengannya lah.


2) Duduk pon dah stabil.
3) Merangkak/menyusur pon makin laju.
4) Gigi masih blom tumbuh lagi. Bersiap sedialah klo dah tumbuh nanti
5) Syukur alhamdulillah...masih blom pernah demam. Berkat susu ibu ☺☺
6) Masih fully Breastfeed. Makan pon kuat gak anak dara nih ☺☺

More detail Nine month old's development.

Bila usia qahirah nak masuk setahun nih, makin mencabar sket lah. Iyer lah...budak tengah lasak, memang penat. Kalau travel lagi lah, tak reti nak duduk diam dalam keta. Bila tido baru lah lega sket. Bagi toys tak nak, tapi nak main kertas ajer...pastu masuk mulut....haihhhhh...

You Might Also Like

9 comments

  1. cepatla jalan ni rasanya qaira..mesti sebelum setahun..qaira tk tumbuh gigi lagi ek..selamat ko..hehe...ahmad tumbuh wktu 6-7 bln.ko kena ckp dgn dia tetiap hari masa dia tgh nyusu..nnt tkdenya dia gigit insyaAllah..syukur ahmad x mnggigit..kalo x takut wooo

    ReplyDelete
  2. tu belum dpt kaki tu! wah...tak terkejar rsnye...heheheh!

    ReplyDelete
  3. best2 bila dah membesar dan tahniah sibuk2 ko kerja kau berjaya menyusu kan baby kau dgn jayanya..chomel chomel..tak sabar aku nak tggu najmeena memebesar dan duduk dgn stabilnya

    ReplyDelete
  4. comelnya dia... alhamdulillah... bila la giliran hanis plak ni....

    ReplyDelete
  5. anak dara fiza makin tembam laa..comey!!!

    ReplyDelete
  6. alhamdulillah byk tu pkmbgn kan?syiok tgk..ouh kuat mkn.darwisy dlu msa umor mcm ni tk nk mkn sgt dh.lasak je lebih..tp gigi tumbuh cpt msa 7,8 bulan cmtu

    ReplyDelete
  7. Qahirah comel sgt!!

    semoga qahirah membesar menjadi insan yg cemerlang ye...

    ReplyDelete

Popular Posts

Labels

Blog Archive