IBU sibuk memasak di dapur, ANAK buat ONAR di ruang tamu

Wednesday, June 08, 2011

Memang buat onar betul anak² mak smalam noks. Sakit mata di buatnya. Bukan onar apa pon. Biasalah bebudak...buat sepah aja kerjanya. Adoiiiii...ponek ibu ko nak kemas nak oiii...


Scene pertama: Anak dara nih dah pandai bukak kabinet TV, dalam tu ada buku. Si abang pon join memunggah skali. Abaikanlah gambar yang blur itu yer. Camera HP sajork.


Scene kedua: Si abang dah dapat barang yang di cari. Si adik plak masih mencari...memilih bahan yang sesuai untuk di baca...muahahahaha...


Scene ketiga: Finally...si adik dapat jugak barang yang di kehendaki. Si abang tukang cerita. Tapi si adik...sedap betul dapat makan buku tu yer.

Harap maklum, kawasan kejadian memang berselerak...abaikanlah. Tu baru kat situ bersepah, kat atas kerusi...haihhhhh...merata² barang mainan. Nak bagi anak senyap, gitu lah gamaknya, sepah pon sepah lah, janji mak boleh masak dalam keadaan aman yer noks. Melainkan.....


Anak dara nih menangis kalau ibu tak der depan mata atau kalau anak dara nih merayap satu rumah yang membuatkan energy si ibu berkurangan di sebabkan asyik angkat ► letak tempat asal ► anak dara merayap semula ► sampailah berkali² aku kena ulang benda yang sama. Penyelesainnya...duduk lah dalam BABY CHAIR tu ye nak.

Aku letak kat dapur. Bagi menan biar dia leka. Tapi bebudak biasalah, mana nak duduk lama².

Rutin harian hari². Amik anak dari nursery. Angkut 3 bag bawak naik tingkat 2. Pastu mesak, kemas sket²...tak larat tinggalkan jer, layang anak dan macam² lagi lah. Memang kurus di buatnya, tak yah susah² nak gi slimming centre ☺☺☺

You Might Also Like

16 komen

  1. ko dah kurus ke? aku jeles jeles...tapi bila derang buat kerojo memasing ko perhatikan jgn ada duit shiling ke benda kecik2..aku dah serik kes nabila dulu...nak kol ko..boleh je takut ko tak larat layan suara aku yg nyaring tu..wakakakaka

    ReplyDelete
  2. hahah bese la tu kan..haih 3 org lagi ler jenuh yek..yg sorang ni pn rs dh letih nya tu..haih..tp itu la kemanisan menjadi ibu..ecewwah..keke:D

    ReplyDelete
  3. samalah kita fiza....bila balik rumah memacam kena buat...tapi yang terbaliknyer zai tak plak kurus...makin comel adelah...huhuhu

    ReplyDelete
  4. sohih boleh kurus... heheh.. yg si adik tu breastfeed eh? lagiklaa suke melekat mcm airell dulu..org mandi pun nak ikut..naik hantu aku, sket2 nangis bile ilang mama die..heheh

    ReplyDelete
  5. Itulah hikmahnya yang diberikan Allah buat ibu-ibu yg busy. Tak payah pergi slimming dah orignal. Lagi sihat...

    ReplyDelete
  6. Anak aku pun sama suka sangat buat onar kalau mama ralik buat mende lain. Suka nak bagi mama depa pasang loud speaker...

    ReplyDelete
  7. aku nak tambah anaklah mcm tu...gerenti kurus...huhuh

    ReplyDelete
  8. IZWA:

    Padan muka kan, penangan anak...hehehe...


    HADA:

    Memang dah kuruslah hada. Bebudak office nih tegur nampak aku makin kurus.

    ReplyDelete
  9. SUZIEY:
    Anakku baru 2 org lah dear...hehehe...memang penat tapi manis bila tgk keletah anak ☺☺


    ZAIDAH:

    Hehehehe...makin comel tak per, janji somi tetap sayang kan ^_^

    ReplyDelete
  10. MAYA:

    Memang kurus dah maya. Ha'ah...masih fully BF ☺☺. Nasib anak dara aku ni berdikari sket, nak susu baru nangis, klo tak main jer lah sesorang ^_^


    KAKZAKIE:

    Betul lah kak, hikmah semuanya kan. Thanks kak for ur komen.

    ReplyDelete
  11. SYANI:

    Tahu tak per noks. Memang loud speaker lah di buatnya. Thanks dear sudi drop komen.


    ILA:

    Apalagi ila, di persilakan. Aku nak gak tgk adik faiz nnt...ekekeke...sure ko kurus lpas nih.

    ReplyDelete
  12. sabar jelah..tp rumah dee gitu gak..x larat nak kemas...sat je dah selerak balik..

    ReplyDelete
  13. Salam.. Hi fiza, takpe, Biasalah tu budak2 kecik nakkan perhatian.. Kak Nur rasa fiza memang dapat sihatkan badan.. sure keluar peluh dan tak sempat nak tambah spare tyre.. hehe

    ReplyDelete
  14. takpala..kalo tk buat onar nti tk riuh plk rumah..kdg sbb diorg bt onar jgk kita jd rindu bila igtkan..hihihihih

    ReplyDelete
  15. betul anak 2 emaknya buleh kurus.. bukan kurus lagi, kering dibuatnya... hihihi

    ReplyDelete


Baju Muslimah Kanak-kanak

Labels

Instagram

Facebook Page