Mixed Feeling...TAKUT, BERDEBAR², BERSERABUT...Arghhhhhhh...

Thursday, June 09, 2011


PErasan aku bercampur baur skang nih, macam gambar di atas. Tak tau nak luahkan macam mana nih. Yang pasti, aku TAKUTTTTTTTTT...Citernya:

Aku rasa peyod aku dah lewat nih. Tapi aku keep thinking positive jer. Tak de apa² tu...peyod lewat kot...perubahan hormon gamaknya sebab stress...breastfeeding mom biasalah peyod lari²...bla bla bla...

Perut aku memang ada tanda² sakit nak peyod, tapi tak peyod² gak dari minggu lepas. Aku klo nak peyod memang hasil susu akan merudum dan akan kembali normal bila peyod dah kluar. Tapi nak masuk 2 minggu nih susu aku masih merudum dan peyod tak nak kluar²...uuwwaaaaaaa....tolonggggg...

Serioussssss...aku tak ready lagi. Dari segi mental, fizikal dan kewangan. Tapi kalau dah rejeki Allah nak bagi, aku kena terima dengan hati yang redha. Tapi harapan aku sangat tinggi yang aku tak PREGNANT.

Aku takutttttt...takut nak buat pregnant test. Tolonggggg...bagi aku kata² semangat yang boleh mengembirakan hati aku yang tengah gundah gulana nih.

You Might Also Like

27 comments

  1. hikhik..insyaallah kalo dah ada rezeki tu ku tumpang hepi kak.. hahhaha..jgnlah takut, cemas, seih ..yg pasti kna gembira.. hikhik..cpt la beli test kan sng hilang la tanda tanya tu..:p

    ReplyDelete
  2. fiza, pegi la buat. hehe.. aku plak yg excited!

    ReplyDelete
  3. wahhh! best gile! dapat cuti lama.. dapat ceriakan idup... tapi rapat2 sgt kot :).. xde ape2 la tuh

    ReplyDelete
  4. test cepat2 fiza,
    selagi tak buat ... selagi tue takut ...

    ReplyDelete
  5. MRSFIZA:
    Huhuhuhu...takut ni wei, tak ready lagi sbenarnya. Harap² tak lah.

    ReplyDelete
  6. better fiza buat UPT...manalah tahukan kot2 tak peknen ker...at least dah tahu kedudukan yang sebenarnyer...lagipun cian kat baby masik tecik lagi....tapi klu dah rezeki alhamdulillah...dah ketentuan Allah

    ReplyDelete
  7. cuak tak cuak..kalo +ve, kena terima gak rezeki kan?
    so, baik check cpt.kalo +ve, leh start jaga diet...

    ReplyDelete
  8. hehehe...ala, cepat2 buat test la..kalo ada rezeki, ko buat2 gembira sudah..walaupun qaira kecik lagi, tp kalo dah rezeki kan..yg mental tu paham sesangat.. : P

    ReplyDelete
  9. try la wat test dulu...kalu ada, adalah tu...kalu takde takdelah ko dok dalam tanda tanya...kann???

    ReplyDelete
  10. LIZ:
    Ko memang tau, aku tgh tak keruan nih.

    ReplyDelete
  11. CINTA:
    TU lah zu, harap tak der apa².

    ReplyDelete
  12. NIEZA:
    Tu lah nieza, selagi tak buat mcm ni lah jadi nya.


    ZAIDAH:
    Kan...baby pon kecik lagi.

    ReplyDelete
  13. ISABELLE:
    Memang cuak lah belle. Tapi klo dah rejeki...terima jer lah.


    AMIRAH:
    Huhuhuhu...nnt lah aku beli UPT, harap² tak lah.

    ReplyDelete
  14. sila baut pregnant test...kalau dah rezeki,apo nak buek kan fiza....terimo jelah

    ReplyDelete
  15. ILA: Nanti aku beli UPT, tu lah...klo dah rejeki.

    ReplyDelete
  16. kelakar pulak bila baca..sis, kalo mmg dari awal tak ada amalkan perancang..redha ajelah kalo dah pregnant..nak buat camana..dah terlepas..tp kalo belum bersedia, pilihlah cara2 utk mencegah kehamilan..agar kita lebih bersedia dan merancang kehamilan kita...moga apa pun beritanya..harap ianya akan menggembirakan sis ye..

    ReplyDelete
  17. buat jela test tu... kalau peknen hanis pun tumpang gumbira...insyaAllah semua perancangan-Nya adalah yg terbaik... hanis dah lama nak tapi smp skrg tak dpt lg...

    ReplyDelete
  18. fiza,

    akak penah alami simptom2 di atas waktu preggy Firas aritu...sekali preggy rupanya...jgn serabut2...tawakkal bebanyak..kalo ada tu, Allah nak bagi rezeki..kalo takde, takdelah...

    ReplyDelete
  19. aku pernah juga fiza masa baby amira 6 bln..cuak mmg cuak. tapi lepas tu period.
    klau ko betul blm bersedia, ko berdoa pada Allah, 'aku belum bersedia, kau berilah rezeki anak dulu pada orang lain yg lebih memerlukan waktu ini' (ni ada ustazah ajar aku)

    ReplyDelete
  20. lupa sambung doa 'tapi kalau benar aku mengandung, sesungguhnya kau lebih mengetahui apa yg terbaik untuk aku, buatkan hati aku redha'

    ReplyDelete
  21. dear,dah check belum :)jgn risau2 ek

    ReplyDelete
  22. aku no komen hahahhaha sumpah xtau nk ckp ape sbb aku tgh tsengih2 gelakkan ko hahahhaa dengkiii

    aku rasa ko xpegnen kot.. err ntah. good luck :P

    nnti update okk

    ReplyDelete
  23. SIS DEE:

    Memang merancang sis, tapi tu lah, takut terlepas jer nih. Mekasih di atas nasihatmu. Akan lebih berhati² lepas nih ☺☺


    ***********************************

    HANIS:

    Mekasih hanis. Akak doakan smoga hanis akan cepat² di kurniakan rezeki ☺☺

    ReplyDelete
  24. KAK INA:

    Owh...yer ker kak. Saya tawakal jer nih.


    *************************************

    AS:

    Mekasih as bagi doa nih. Sedih bila aku baca...huhuhu...

    ReplyDelete
  25. BYZURA:

    I blom buat UPT lagi. Masih blom bersedia nak buat...huhuhu...

    ReplyDelete
  26. ELY:

    Sampai hati ko gelakkan aku kan ☺☺. Harap² betul lah apa yg ko cakapkan tu.

    ReplyDelete
  27. amacam dh peyod?dh buat test?nnti update ye:)

    ReplyDelete

Popular Posts

Labels

Blog Archive