SENYUM...Tak perlu kata Apa² ☺☺☺

Wednesday, June 15, 2011


Mood pagi nih adalah sangat² happy. Akhirnya...terjawab sudah persoalan perasaan yang bercampur baur, takut...berdebar² dan berserabut yang menghantui aku selama 2 minggu nih. Tanda² yang menunjukkan aku macam pregnant tu ada. Antaranya:

1) Sakit perut nak period tapi tak period² gak.
2) Susu merudum tak hingat.
3) Heartburn menyerang secara tiba²
4) Perangai anak dara jadi mengada² lately.

Memang tak syak lagi, confirmed yang aku memang di sahkan:
Positive
Tak pregnant...weeehuuuuuuuu...

Kawan baik yang selama nih malu² nak kluar datang jugak petang semalam. Memang cuak tak hingat dunia wei. Bila di fikirkan balik, mungkin sebab lately aku agak stress. Sebab tu hormon sudah lari. Ahhhh...tak kiralah, lepas nih kena buat extra precaution.

Untuk family planning, aku memang tak amik apa² ubat mahupon injection. Seram lah aku nak kena cucuk² nih. Bab makan ubat plak, memang aku jenis susah nak makan ubat, memang tak ikut timing. Lagi pon aku jenis takut nak makan ubat *_^, melainkan kalau dah terpaksa. Kalau ubat tu beso sangat, sanggup aku belah dua. Tekak kecik katakan...muahahahaha...

Setakat nih, kaedah perancang kami adalah natural planning. Alhamdulillah...gap 3 tahun gak untuk anak kedua. Tapi tu semua perancangan dariNYA. Kita hanya merancang jer kan.

You Might Also Like

10 comments

  1. hikhikhik..mati mati ku ingt pregnant!

    ReplyDelete
  2. hilang sudah cuak ek...hehehe

    ReplyDelete
  3. senyum ....
    tanpa perlu kata apa apa ...

    **suker lagu senyummmmmmm.


    syabas betteyyyyyy ... ;)

    ReplyDelete
  4. ko sama dgn aku..natural planning.
    eh aku dah 4 bulan tak datang period..maybe menyusu kot. kadang kala seram2 sujuk gak ni..apapun tahniah positif tak pegnen..hahahaha

    ReplyDelete
  5. IZWA: Ekekekeke...kasi saspen sket.

    ReplyDelete
  6. NIEZA: Bestkan lagi nih, memang senyum manjang jer nih ☺☺

    ReplyDelete
  7. HADA: Sbb BF kot, tu yg tak peyod. Aku masa qahirah nak masuk 4 bulan dah peyod. Tapi ko kena hati² gak.

    ReplyDelete
  8. hahahaha..tipah tertipu.
    baru ingat nak ckp congrats

    ReplyDelete
  9. Ekekekeke...tak pegnant pon belle ☺☺

    ReplyDelete

Popular Posts

Labels

Blog Archive