You LIPAS...Pergi Jauh²

Tuesday, June 21, 2011


Ubat lipas apa yang paling mujarab untuk halau lipas² nih? Kalau boleh, kesan ubat tu boleh buatkan lipas takut nak masuk umah. Gone with the wind terus lah. Siyes...lipas dah mula nak bermaharajalela plak kat umah tu. Dari bapak lipas, sampai lah cucu cicit lipas yg cikinot tu...suma ada. Ubat lipas yg ada nih tak mujarab lah.

Lipas nih klo merayap jer dalam umah tak per lah kan. Ini sampai tuan rumah punya badan pon dia nak panjat gak...eeeuuwwwww...geli...geli...Bayangkanlah tengak ko syok mandi sambil feeling² kan, tetiba ada benda merayap kat kaki...makin lama makin tinggi, sekali ko tengok lipas tengah syok panjat kaki ko nak join mandi gak...geli tak...geli tak...geli kan. Nasib aku bukan jenis cepat menjerit. Nak pegang geli, apa lagi...aku hentak kaki sekuat yang boleh kasi lipas durjana tu jatuh. Kalau aku hentak atas lantai papan, boleh patah lah lantai tu...kuat tak kuat lah hentakan kaki aku nak halau lipas...muahahahaha...

Dah 2 kali lipas panjat kat badan aku nih ha. Ada daya penarik gamaknya sampai lipas suka nak panjat...ekekekeke...Iman klo nampak lipas lagi best, siap menjerit tak hingat lagi. Ibu dia tak menjerit...anak plak yang over terjerit². Tu baru dalam umah, dalam keta pon ada gak...haihhhhh...di mana² ada jer ko yer lipas.

You Might Also Like

8 komen

  1. aku guna produk cni tu tuk ilangkan lipas...bukan takat kat dapur...lam kereta pun ada kalu anak rajin menyepah...huhu

    ReplyDelete
  2. umah me kat kg byk lipas--my mom spray ridsect ajer :) me ketuk dgn apa2 ajer like selipar, buku etc heheh

    ReplyDelete
  3. pasal mambang geli ni saya pon naik meremang...tak tahu la kak...kite ada anak kecik susah nak panggil org racun datang sembur takut nanti anak2 kite yg terkena...haihhhh

    ReplyDelete
  4. tension gak ngan lipas ni, kat kedai macam2 jenis ada kan tapi yang perangkap tu tak berkesan sangat, maybe yang ubat debu

    ReplyDelete
  5. kat rumah ni lipas kurang tapi byk semut....faiz kalau nampak lipas dia suruh mamanya pijak ngan kaki...

    ReplyDelete
  6. fiza..kt umah mak kite byk lipas..pnh dulu2 die gigit2 manja kaki kite..makkk ouii ku lompat cecah bumbung (ok tipu) tp seriousss mmg geli yg amat..lps tu tdo bukak lampu smpai ke pagi...smpai sakit2 kepala..mencik lipass

    ReplyDelete
  7. rumah kitorng aritu husband saya letak serbuk apa ntah..terus macam mati kering ko tau..nasib baik tak geli..ketuk je ngan pape..kadang2 punya nak cepat, mainan ahmad pun jadik..haha...tak senonoh mama nya..

    ReplyDelete


Baju Muslimah Kanak-kanak

Labels

Instagram

Facebook Page