Asam Pedas Melaka @ Commando Kiosk

Tuesday, July 05, 2011


Memang terbaik lah asam pedas dia. Dulu² selalu makan kat sini. Tapi sejak pindah Bangi, dah lama sangat tak makan. Kebetulan smalam adalah hari cuti somi istri, sebelum gi umah mak kat Kg. Pandan, singgah jap kedai asam pedas @ commando kiosk nih.


Untuk set asam pedas, disertakan skali ulam-ulaman, papadom dan sambal belacan. Kekadang dengan cencaluk. Memang sedap ah cencaluk dia. Tapi smalam tak der plak...haihhhhh...sedikit frust di situ.


Ni Asam Pedas Melaka nya. Memang terbaekkkkkk lah. Buat peminat² asam pedas tu, bleylah datang kat sini. Kedai terletak kat Medan Selera Taman Dagang, nak ke Taman Ampang Hilit sana, betul² sebelah surau. Open Daily 10.00am-10.30pm, Sunday 10.30am-6.00pm)

More info bley terjah FB Asam Pedas Commando Kiosk

You Might Also Like

21 komen

  1. huhuhu...mmng tmpt kenangan berdating kitorng gak ni..selalu gila mkn kt sini nok sbb opis kiter kat tmn dagang ni hah..dulu pkcik komando ni tk gelemer kan...tetiba org ramai dtg..perghh dh kaya dh rasanya

    ReplyDelete
  2. ASAM PEDAS MELAKA MEMANG BEST... :)

    ReplyDelete
  3. Assalam...
    Tak jumpa pulak masa pi Melaka dulu...

    ReplyDelete
  4. fuhhh...mmg meletup la makan asam pedas kat situ..ayu pun suka mkn kat sana...

    ReplyDelete
  5. Hui sdpnya... Dh lama x pekena asam pedas

    ReplyDelete
  6. tertelan air liur tgk ulaman..hikhik..mujur 2hari kt kursus ni mmg ada ulaman ngn sambal belacan

    ReplyDelete
  7. nmpak mcm sedap asam pedas nyer..sedap kalau dpt mkn ngn nasi panas2...

    ReplyDelete
  8. macam best jer..tapi macam tak tahu je kat mana..hehehe

    ReplyDelete
  9. last yr ada ke melaka sekali..sedapnye asam pedas melaka ni. baru ku tahu ;)

    ReplyDelete
  10. saya mmg peminat asam pedas, tapi saya tak reti kalau letak ikan lain, saya cuma reti letak ikan pari jer...huhu..

    dah lama tak masuk Ampang...huhu...


    thanks sharing sis...

    ReplyDelete
  11. sedapnya... tgk asam pedas tue..
    nyum-nyum...

    ReplyDelete
  12. AMIRAH: Laaa...tempat dating ko ker nok ☺☺. Glamer dah pak cik nih.

    ****************************************************************************

    FAIRUS: Terbaekkkk lah ☺☺

    ReplyDelete
  13. IZA: Kedai nih kat ampang iza. Tapi klo kat melaka memang banyak kedai asam pedas ^_^

    ****************************************************************************

    AJUMOHIT: Memang sedap, try lah makan kat sini ☺

    ReplyDelete
  14. MRS FIZA: Hehehehe...tgk ulaman pon dah terliur yer ^_^

    ReplyDelete
  15. AYU: Betul lah ayu. Makan nasi panas² ngan asam pedas...memang meletup ☺☺

    ReplyDelete
  16. ILA: ALaaaa...senang jer ila. Dekat ngan Galaxy ampang. Betul² kat sbelah masjid. Memang senang cari.

    ReplyDelete
  17. JOY: Try lah kat kedai nih has, memang sedap asam pedas melaka dia.

    ReplyDelete
  18. NIEZA: Memang sedap nieza, mkn plak panas² ☺☺

    ReplyDelete
  19. WAHIDA: Saya plak tak reti makan ikan pari ☺☺. Try lah nnt kak mkn kat sini ^_^

    ****************************************************************************

    ANUM: Memang sedap dik, tak rugi makan kat situ ☺☺

    ReplyDelete
  20. dengar kata pakcik nie guna pelaris yg tak elok . yang kotor2 . tu sebab ramai gila dtg mkn kat ctu . utk pngetahuan korang , asam pedas tuh indon yang masak . apa2 pun , allah tu maha adil . tak baik pakcik nie tutup pntu rezeki org semata2 nak berniaga sorang . taknak customer die lari .

    ReplyDelete


Baju Muslimah Kanak-kanak

Labels

Instagram

Facebook Page