Restoran Mee Udang Mak Jah Kampung Menteri Kuala Sepetang @ Wangsa Walk

Wednesday, July 13, 2011


Kalau nak makan Mee Udang sedap, tak perlu pergi Kuala Sepetang dah. Kat Kolumpo pon dah ada uols. Last week balik umah in law kat gombak. Perhimpunan bersih pon dah clear, jenjalan lah kat Wangsa Walk. Masa nak masuk simpang tu, ternampaklah banner 'Restoran Mee Udang Mak Jah kini di buka'. Boleh cuba nih. Dah settle cari barang suma, masa untuk cari restoran mee udang ni plak.

Senang jer lokasinya. Berhadapan ngan Restoran Cheng Ho Amy Searh. Tapi kedai ni atas skit, end lot. Menghadap Butik Hajaba rasanya.

Antara yang di order sudah semestinya lah Mee Udang.


Pastu my SIL order Mee Goreng Udang.


Dengan Kuay Teow Goreng Udang.


Amacam...terliur tak...ekekekeke...Bagi tekak aku nih, overall memang sedap ah rasanya. Udang pon nampak fresh dan terasa lah kemanisan kuah udang tu pastu banyak plak udang. Tu baru order yang biasa², klo special aku rasa penuh udang semangkuk dan beso² gamaknya udang² tu ^_^. Nasi goreng udang pon ada.

Haihhhhh...terbayang² plak Mee Udang Mak Jah nih. Kalau uols nak pergi, waktu perniagaan adalah:

Isnin - Ahad @ 11.00 am hingga 10.00 pm.
Jumaat - Tutup

Bley layari blog Mee Udang Mak Jah Kuala Sepetang Taiping. Mak cik kedai nih siap bagi business card lagi tau. Pesanannya...klo nak datang bley call amik order dulu. Kat blog tu ada di sediakan no. HP ^_^

Sekian laporan Jalan² Cari Makan saya untuk kali nih. Gambar² adalah ehsan dari google. Tak sempat nak snap sbb suma dah selamat masuk perut...hehehehehe...

You Might Also Like

24 komen

  1. ko buat aku terliur ni...sob sob

    ReplyDelete
  2. aku lak teringin nak mee udang pak salleh. kat kuala sepetang jugak.

    harga semangkuk tu berapa?

    ReplyDelete
  3. wooo... harus terjah ni. dekat dah ngan umh..

    ReplyDelete
  4. CIK MOT: Huhuhuhu...sorry lah mak buyung. Alaaa...dari putrajaya ke wangsa walk tu tak jauh sgt dah. Gi lah ajak somi mu.

    ReplyDelete
  5. LIZ: Owh...ada mee udang pak salleh erk ☺☺☺. Semangkuk rm8, klo special rm12. Bagi aku sedap ☺☺

    ReplyDelete
  6. Amboi sedapnye! tak ajak pun..

    ReplyDelete
  7. siap promote lagi tu....jangan lupa jemput datang yer...hehehe

    ReplyDelete
  8. perghhh dasat dah mak jah ni siap ada branch lagik kat kl kau

    ReplyDelete
  9. CINTA: Akk gi hari ahad baru nih ☺☺

    ReplyDelete
  10. ZAIDAH: Ekekekeke...tempat best haruslah promote kan ^_^

    ReplyDelete
  11. wah...udang2 sangat besar...jauh pulak nak ke sana..hehe

    ReplyDelete
  12. AMIRAH: Dasat...mak jah dah maju ☺☺

    ReplyDelete
  13. mmg ni port kami tgk movie..tp lom pernah cuba mkn lg kt situ..leh cuba nnt ;)

    ReplyDelete
  14. SEMUA MAKANAN ADA UDANG.. BESTNYA...

    ReplyDelete
  15. hamboi mlm nih gak aku pi makan. aku tau kt tepen tu tp xpenah la singgah mkn. kat tg karang ade mee bandung udang banjir ke ala2 gitu siap masuk jln2 cr mkn pon aku xpenah try. tapi ko nih buat aku terliur plak.. nk lak g mkn. .. hihihi pantang nmpak makanan

    ReplyDelete
  16. Assalam..
    Nampak sedap..
    kalau makan mee udang, iza akan asingkan udang dan bg pada org lain, tak suka nak kupas kulit udang

    ReplyDelete
  17. woww full info..i like...saya pengemar udang!

    ReplyDelete
  18. hallamak best nya...terliur dibuatnya, org yg duk dekat situ pon pernah try lagik hehehhe

    ReplyDelete
  19. sedapnya aku nampak mee tu..aku pernah sekali je pergi wangsa walk..harus pegi sendiri nanti..heheh

    ReplyDelete
  20. terliur tgk keteow & udang besor2 tu...

    ReplyDelete
  21. perghh..series terluir. punyala banyak udang tu sampai tenggelamm mee n koe teow tu

    ReplyDelete
  22. Pada 21-12-2012 kami pulang dr cuti di teluk senangin, pantai remis.Malam tu tidur di IPD Taiping.Kami sekeluarga 12 orang pi makan mee udang mak jah kat kuala sepetang.Orang terlalu ramai, tunggu lama juga.Mee udang macamdulu juga, udang 7 ekor.Makan udangnya sudah kurus dan udang kertas sudah jadi udang kulit keras.Rasanya sudah kurang dari tahun lepas 2011.Pasal apa x tau, mungkin mlm tu org ramai, pakai masak kawah kut.Kalau boleh maintain. Quality kena jaga kalau nak tahan lama.ok

    ReplyDelete


Baju Muslimah Kanak-kanak

Labels

Instagram

Facebook Page