Cerita Ramadhan 3: Air Tangan Suami ☺☺☺

Monday, August 22, 2011

Semalam adalah hari cuti memasak bagi aku...hehehehe...Hubby bermurah hati nak masak lauk untuk berbuka. Al kisahnya....

Pagi smalam terlepas sahur. Sedar² jer dah pukul 6.30 am. Nak sahur amendanya kan. Nak nangis pon ada. Dahlah anak menyusu. Bley ker bertahan sebab tak makan and minum. Cuma tgh malam aku masak maggi, teringin plak nak makan maggi, tu jer lah buat alas perut. Slalu memang tak pernah terlajak sahur. Kalau lambat pon masih sempat lagi minum air. Tapi nih tak makan apa langsung. Fikir positive jer lah. Insya'allah bley bertahan nyer.

Tugas aku smalam hanya potong sayur jer dan basuh pinggan mangkuk. Selebihnya hubby yang buat.


Masak pon simple jer. Sayur kangkung masak taucu ngan Ayam Goreng Kentucky...kentucky lah sangat kan...ekekekeke...Ok lah tu, simple tapi sedap. Mekasih abang, tolong masak. Next nak masak apa plak...muahahahahaha...

Alhamdulillah, berjaya gak posa penuh. Dah lah anak dara asyik nak ngempeng jer. Memang terasa sangat lah letih bila ibu menyusu berpuasa tapi tak sahur.




You Might Also Like

11 komen

  1. seramnye terlepas sahur. hehe.. tu kire rezeki walaupon tlepas hubby plak yg masak.. haaa kan rezeki tuh

    ReplyDelete
  2. ahaha, kalau husband masak, lauk ayam goreng kentaki je la... :)

    ReplyDelete
  3. Rajinnya hubby fiza, msk simple mcm ni pon dh sedap kan

    ReplyDelete
  4. Rajinnya suami awak masak. Suami saya pun rajin....rajin menyibuk. Hahahahah!

    ReplyDelete
  5. masakan insan tersyg mmg gerenti sedap la..ehh I yg x BF pun nak nangis gak kalu x bgn sahur...huhuhu

    ReplyDelete
  6. alahai..best kan sesekali bila en suami masak??simple pun simple la..janji dia tolong kan..

    ReplyDelete
  7. hamboi memang rajin abe mu! eheheh saya ni dah berapa hari dok berbuka kat umah SIL sebab MIL ade kat sini. Kak Fiza saya ade tag giveaway kalau rajin buat yer!

    ReplyDelete
  8. bulan pose ni kan memang husband je yg masak fiza..tak larat langsung..dia masak sahur, diala jugak masak untuk anak...dia masak berbuka..atau mkn kt kedai atau rumah mak je..

    ReplyDelete
  9. TAKLEH CHALLENGE SAYA MASAK LAGI NI... KENA BELAJAU LAGI.. :p

    ReplyDelete
  10. Assalam...
    Dugaan tu...InsyaAllah, pahala menanti..

    ReplyDelete
  11. rajin en.suami awak...masak simple pun apa salahnya...janji dia membantu jugak kan...


    mmg kena kuat semangat kalau menyusu anak di bulan puasa ni...

    ko mesti boleh punya...

    ReplyDelete


Baju Muslimah Kanak-kanak

Labels

Instagram

Facebook Page