Penangan SOGO Members Day Sale

Tuesday, August 02, 2011

1st time gi members day sale nih. Apa yang aku bley katakan. Sorry lah...tak der lah aku nak gi lagi lepas nih. Tak kira lah Sogo atau Jusco members day.

Sabtu baru nih saja ajak hubby gi Sogo. Terpaksa gak bawak bebudak tu. Nak tinggalkan ngan sapa plak kan. Jalan agak sesak gak lah. Tapi still under control. Lagi pon dah petang kan. Aku sampai Sogo dalam pukul 8.00 malam. Parking kat Maju Junction. Kalau nak parking kat sogo, memang nan ado lah kan.

Sampai jer sogo...ya! ampun, dah macam nak nengok concert gamaknya. Ramai giler orang. Nak masuk sogo lagilah...beratur. Kat dalam pulak, masya'allah...ramai nak mam**. Dari satu floor ker satu floor kami terjah. Ya! allah...sesak dengan manusia, jammed wei, tak boleh nak jalan. Kaunter jangan cakap lah, beratur panjang orang nak membayar.

Ingatkan kalau gi malam sket tak der lah ramai sangat orang, tapi hampeh...lagi malam lagi bertambah manusia dalam sogo tu. Daripada sorong stroller terpaksalah lipat balik stroller sebab susah nak jalan. Nasib stroller jenis umbrella fold and ringan.


Nak memunggah baju lagi satu hal, nak pilih yang cantik lagi. Memasing berkerumun. Dah macam 'siapa cepat dia dapat' plak konsepnya...muahahahaha...Aku pon jadi blur sebab tak tau nak pilih, pilihan yang cantik utk anak dara tu pon tak banyak sangat, tambahan plak kepala sudah pusing dengan kesesakan kat sogo tu. Kesudahannya...dapat lah sambar 2 helai seluar and 3 helai baju untuk anak dara. S1 abang plak sempat sambar sehelai jeans jer. Total suma tak sampai RM150.00. Baju untuk IbuAbah nan ado, tak tercapai dek akal nak memilih dalam keadaan kesesakan yang luar biasa macam tu.

Pengajarannya...tobat lah. Tak kuasa dah mak nak gi time members day sale nih. Gi time sale biasa pon jadilah, hati pon puas. Daripada bersesak-sesak. Kesian kat bebudak, ada sampai terbaring atas lantai pon ada, penat tunggu mak habis soping agaknya. Dengan tangisan baby lagi, nasib anak dara nih tak meragam...haihhhhhh...cukup² lah tu.

You Might Also Like

31 comments

  1. Saya klu ramai mcm tu....tak dapeklah! Saya ckp menyampah membeli-belah waktu kemuncak mcm tu. Smpi skg mmg tak jejak kaki ke Sogo. Seram!

    ReplyDelete
  2. Aju tak pernah shopping raya kt sogo, sbb bersesak2 kan fiza, tp mmbr2 opis kata mmg sale giler2 la... Tinginnya nk gi pdhal duk kl tug hehe

    ReplyDelete
  3. kty mmg tak suka sgt g sopink time jcard ke sogo member ke..tak larat nak berebut.

    ReplyDelete
  4. Fiza,
    dah 2 taun saya pegi memberli belah dekat area sana bulan2 puasa dan nak raya ni sebab pernah experience dulu .. manusia macam gitulah ramainya.. dah le kita dengan penat lapa panas dan cepat.. ya ampun .. serik dah .. skang ni sama ada beli online atau beli kat kedai2 biasa je .. yang pasti memang tak nak pegi area sana musim perayaan ni.. tensionn hehe

    ReplyDelete
  5. heheh....tak feel kan nak shopping ramai2 org..mizah lastweekend pergi parenthood expo kat MV, pun bersesak..sambar je mana ada...huhu

    ReplyDelete
  6. KALAU KAT MELAKA JCARD... JUSCO... MEMANG RAMAI JUGAK..

    ReplyDelete
  7. mmg serik ok..pernah pergi jucso nye...yg sogo kali ni ada kwn ckp..dia jem 2jam +++ gitu

    ReplyDelete
  8. ntah bila la i akan sanggup hadap umat ramai2 mcm ni

    ReplyDelete
  9. hehe...alahai..siannya fiza...mmm, pergi bawa budak2 tu boleh tapi, tempatkan diaorg kat tempat mainan budak2 kat tingkat 7.. tapi kena bayar la kan..konsep dia mmg mcm tu, so sbb tu ramai yg sanggup ambik cuti hari jumaat n dtg awal2 pagi untuk serbu bhgn kanak2 tu je..^_^

    ReplyDelete
  10. tak pernah pegi sale2 gitu sebab taunya last2 nanti tak beli..tak reti nak pilih kalo orang ramai sgt2..

    ReplyDelete
  11. sogo mmg tempat favourite bershopping kan.. hehee

    ReplyDelete
  12. saya dgn suami pun tak suka sesak2. bkn blh beli brg jgk. pening!!!

    kena pergi awal2 pg kot br tak ramai org...

    ReplyDelete
  13. lain macam punya sesak weekend baru ni kat KL, nieza pun takdenya la ... kami smp jalan tar kul 8.30mlm lenggang jerkkkkkk nak carik tudung pun nan adooo.

    sib baik ko tak pi siang fiza, haruuuu .. ramai complain 3jam nak masuk KL sbb sesak sangat takleh nak gerak.

    ReplyDelete
  14. ohohohoh! kan saya dah pesan tak payah pegi... eheheh pegi gak ye, harga lebih kurang sama je ngan sale biase ☺

    ReplyDelete
  15. dear, kalau Sogo buat sale mmg azab la nok...aku kalau pegi balik keje terus berdesup tak bawak anak2..naik moto je pun, cepat sampai, senang parking...

    tapi kalau ko nak gi lagi ko mmg kena kuatkan mental dan fizikal ko utk tempuh segala umat manusia kat situ...haha!!

    ReplyDelete
  16. lama gila tak pegi Sogo.
    apentah lagi member sale, sbb tak apply member pun kat sini hihihi

    ReplyDelete
  17. sale memang best., tapi bukan boleh beli semuanya., hehehe.. :D

    ReplyDelete
  18. MOMMY FARA: Tobat dah fara, tak nak gi lagi dah.

    ****************************************************************************

    AJUMOHIT: Tak yah gi lah aju. Gi taime sale biasa jer. Murah memang lah murah, tapi tak tahan dgn kesesakan org kat dlm sogo tu.

    ReplyDelete
  19. KTY: Tu lah kak. seksa di buatnya.

    ****************************************************************************

    PENSIL MAJIK: Memang seriklah. Suka gak beli online ☺☺

    ReplyDelete
  20. MIZA: Ha'ah lah, memang tak feel, blur jadi nya ^_^

    ****************************************************************************

    FAIRUS: Kat mana² pon memang ramailah.

    ReplyDelete
  21. JOY: Memang jalan jammed, dari jumaat lagi, ada yg stuck dekat 3 jam.

    ReplyDelete
  22. ISABELLE: Tak payah hadap lah belle, buat sakit kpala jer.

    ReplyDelete
  23. AYU: Tu lah ayu, tak teringat plak nak soh hubby lepak kat tingkat 7 tu.

    ReplyDelete
  24. AMIRAH: Samalah nok, aku pon mcm tu gak...tek reti nak pilih klo ramai² nih. Tapi terpaksa sambar gak lah sebab laki aku ada. Kang dia bising, susah² harung tak beli apa² plak.

    ReplyDelete
  25. LADY: Ramai lady, dari bawah sampai atas penuh manusia.

    ****************************************************************************

    LIA: Ha'ah, tapi yg tak tahan tu ramai org jer.

    ReplyDelete
  26. ANISALYA: Gi pepagi buta pon org dah beratur panjang.

    Thanks for drop by ☺☺

    ReplyDelete
  27. NIEZA: Tudung nan ado sbb org dah borong siang² hari...ekekekeke...tu lah nieza, nasib gi malam, klo gi sinag memang fengsan di buatnya.

    ReplyDelete
  28. CINTA: Hehehehehe...degil, padan muka.

    ReplyDelete
  29. WAHIDA: Betul tu nok, mental & fizikal kena kuat. Tak der nya aku nak gi lagi next time...azab.

    ReplyDelete
  30. NURHAYATI: Tak gi pon tak per yati, org ramai sgt.

    ****************************************************************************

    BOTAK: Memang best bila sale. Kalau ada duit berkepuk dalam poket, suma nak beli ☺☺

    ReplyDelete

Popular Posts

Labels

Blog Archive