Cerita TADIKA lagi...Lokasi SURVEY

Thursday, October 27, 2011

Harap tak boring lah yer, asyik citer pasal tadika jer. Ok lah...dalam entry INI, aku lupa nak bagitau lokasi TADIKA ni semua kat mana kan. Dah excited sangat bercerita sampai lupa nak sebut tempat. Semua tadika ni terletak kat area BANGI, Seksyen 7.

Memang aku cari tadika yang dekat dengan rumah dan tadika yang sediakan daycare sekali. Sebabnya...kalau aku dapat tadika, tapi tak der daycare, perbelanjaan akan bertambah. Nak bayar duit tadika, duit daycare lagi, tu belum masuk transit. Takkan aku nak masukkan Iman kat tadika PASTI, daycare plak kat Nursery UBUDIYAH, tak ker banyak belanja tu. Jadi untuk menjimatkan, better amik tadika and daycare di tempat yang sama. Tapi terpaksa berpisah ngan adik dia lah.

Banyak sebenarnya tadika kat Bangi nih. Cuma kena rajin survey. Tadika ABIM yang aku nampak ada 2 buah. Kat Sg. Ramal and Kat Taman Surada. PASTI pon sama gak. Kat Taman Surada ada satu, tapi lupa apa namanya. Yang ni environment macam tak best sebab terletak kat tengah² dan nampak sempit, pastu sunyi plak tu. PASTI yang aku nak masukkan iman ni PASTI SITI SARAH kat seksyen 7. Rumah teres 2 tingkat and corner lot, nampak selesa lah klo bebudak nak main kat luar. Untuk booking fess kena bayar RM50.00 dulu, the rest bayar kemudian sebab agak ramai yang dah mendaftar.

Itu lah citernya. Tadika Islamic memang pilihan kami lah. Dari kecik ni lah nak terapkan dengan didikan agama, selain dari didikan agama kat umah. Harap² Iman happy lah dengan sekolah baru tahun depan.

You Might Also Like

30 comments

  1. Fizak lu survey Tadika, ade masuk dapur dgn bilik air sekali tak?

    ReplyDelete
  2. semoga dipermudahkan pencairian nyer :)

    ReplyDelete
  3. alhamdulillahh...owhh pengorbanan nak sekolahkan anak memang banyak betul costnya kann...insyallah dipermudahkan segalanya...

    ReplyDelete
  4. semoga berjumpa yg terbaik dik ! :)

    ReplyDelete
  5. kakyong dpt b yk feedback yg kata PASTi lebih bagus drp taksi ABIM.. wallahu'alam..

    ReplyDelete
  6. kadang2 mmg pening nak pilih tadika yg terbaik dgn anak2 kita kan...yg strategik, yg bagus persekitaran, yg hebat penjagaan dan dlm masa yg sama kita mampu dgn harga dia...

    ReplyDelete
  7. ANUM: Semestinya...Insya'allah.

    ReplyDelete
  8. FARA: Minggu nin nak bayar booking fees, harus ku survey. Aritu tak tak ingat langsung nak tgk...haihhhhh...

    ReplyDelete
  9. BITT: Tu lah. Baru tadika, blum sekolah rendah dan seterusnya. Memang banyak pengorbanannya.

    ReplyDelete
  10. IEDA: Mekasih kak, insya'allah.

    ReplyDelete
  11. Daku baru je pi survey TLC kat taman dagang semalam…huhu..dah full utk next year la..mmm..tak pe la , tak de rezeki.. iman umur berapa ye?

    ReplyDelete
  12. KAKYONG: Yer ke kak, senang hati saya mendengarnya. Harap² macam tu lah.

    ReplyDelete
  13. WAHIDA: Yer lah. Klo bley kita nak cari sumanya yg terbaik, tapi susah nak cari yg perfect mcm tu. Kalau ada pon memang tak mampu ah nak bayar. Ni pon ikit kemampuan jer.

    ReplyDelete
  14. AYU: Ha'ah ayu, dah penuh. Adik pon ada tye gak, nak masukkan anak dia, tapi tak der kosong. Iman tahun depan 5 tahun.

    ReplyDelete
  15. semoga jumpa yg terbaik..lagi 2tahun mizah pulak fikir survey2 tadika ni..huhu

    ReplyDelete
  16. a'aa betoi tu.. tadika islamik.. lgpun skrg ni dah mcm2.. kne didik ank dr awai2..

    ReplyDelete
  17. Tadika Islam mmg terbaek fiza, pendedahan awal anak2 solat Dan mhafaz

    ReplyDelete
  18. semoga dapat apa yang di cari... :)

    ReplyDelete
  19. TAHUN DEPAN FAHIM DAH 4 TAHUN.. DAH BOLEH MASUK TADIKA.. :)

    ReplyDelete
  20. moga dapat yg terbaik utk anak yu nnt

    ReplyDelete
  21. fiza..yes..tadika Islam adalah yg terbaik..meluntur buluh biar dari rebungnya..

    ReplyDelete
  22. Ada lagi tak tadika pasti siti sarah seksyen 7 ni dear?

    ReplyDelete
  23. Ader aeinna musa... So camner progress anak yer fiza.. Masih tgh pikir nk antar pasti sarah ni atau taska nur muhammad sg chua.. Bleh komen

    ReplyDelete
  24. To acquire a greater exposure to your facebook account, Folks expend cash to Buy Facebook Followers to easily get exposure online. buy real and permanent facebook followers

    ReplyDelete
  25. Observe latest web marketing trends. Buy YouTube likes and Contend your opposition. buy targeted youtube views

    ReplyDelete
  26. All this as well as much more can be in you kitty if you are using this platform conscientiously. buy facebook usa likes

    ReplyDelete

Popular Posts

Labels

Blog Archive