Sembuhlah cepat ANAKKU

Tuesday, October 18, 2011


Masih dalam mood risau. Telinga anak dara tu masih berair lagi. Selsema masih belum reda. Ubat yang dr ENT bagi hanya boleh di pakai untuk seminggu sahaja. Esok ada follow up lagi. Harap² gegendang telinga yg dah ada lubang sebesar jarum tu dah terkatup dan ada lah solution hendaknya macam mana nak hentikan selsema tu dari kluar ikut telinga. Sehari dua...ok jer telinga qahirah, tapi tak lama lepas tu berair balik. Kesian sangat tengok. Tak selesa.

Skang nih di serang batuk pulak. Start dari ahad aritu. Memang tak cukup tidor di buatnya. Pagi senin kepala aku dah start weng...kefeningan...Nasib dah apply cuti tak di rancang. Ya! allah...dugaan sungguh. Bertabahlah yer wahai anakku.

Nak gi keja pon macam tak der mood jer. Memikirkan kesihatan anak. Rasa macam nak amik cuti lama sket jaga anak kat umah. Biar betul² sembuh baru hantar nursery. Huurrmmmmm...Kesian anak aku.

You Might Also Like

45 comments

  1. moga qanak fiza cpt2 sembuh.. risaukan bila anak sakit.. nk buat kerja pun xda modd kan

    ReplyDelete
  2. Semoga Qahirah lekas sembuh. Sian die. Nak bt mcm ne kan? Kita yg letih nie, mengadap jelah. Kalaulah boleh pindahkan sakit anak pegi pd kita...sy sgp aje.

    =(

    ReplyDelete
  3. ada anak kecik kena stanby cuti banyak kan

    moga cepat sembuh ye anak comel

    ReplyDelete
  4. memang betul fiza, kalau anak sakit better kita cuti, sbb klu gi keje mmg rasa tak tenteram je memikirkan kasih hati tu, semoga qaira segera sembuh, auntie doakan qaira cepat2 sembuh..sian dia

    ReplyDelete
  5. harap bersabar dgn dugaan yg diberikan...mohon doa dari ALLAH supaya ianya dapat memberi petunjuk bagi menyelesaikan masalah yg berlaku

    ReplyDelete
  6. cpt sembuh qaira!! lama gak tu xbaik2.. sian dia.. kiss kiss

    ReplyDelete
  7. SAYA DOAKAN ANAKNYA MOGA CEPAT SEMBUH.. AMIN.

    ReplyDelete
  8. ambik la mc fiza kalo terdesak sgt, siannnn kyra ...

    semoga kyra cepat sembuhhhhh ...

    ReplyDelete
  9. semoga cepat sihat si comel Qahirah.. doktor cakap apa??

    anak2 kakyong x pernah kena sakit mcm ni..

    ReplyDelete
  10. alahai..anak mu sakit ye fiza..patut la lama tak nampak..moga cepat sembuh ye...

    ReplyDelete
  11. kesian anak kau fiza...kalau dekat,boleh gak aku tolong jagakan...huhuh

    ReplyDelete
  12. alaa..siannye... betul laa kalau anak sakit, mmg tak senang duduk kan.. nak buat keje ape pun tak jadik.. hang on there beb and get well soon girl

    ReplyDelete
  13. cepat baik ye sayang...kesian dia...

    selsema kuar ikut telinga? festaim tau ni...huhu...

    ReplyDelete
  14. fiza..ank fyzz yg baby pun penah jadi cam tuh..mmg cam ala2 nak bernanah kt telinga..tp doktr kata bukan..cuma jngkitan sbb selsema..insyallah ok..cee try..amik tisu..pastu bagi meresap kt telinga..buat slow..insyallahkurang..

    ReplyDelete
  15. ha? telinga berair ke? syukur anak2 mizah tak pernah kena camtu lagi...ala, kesian anak fiza...semoga cepat sembuh ye...mizah ni, anak selsema sikit pun dah risau tau....rasa nak cuti je walaupun anak selsema..tp kena kerja gak..huhu

    ReplyDelete
  16. get well soon ye si comel.
    haishhh...mmg mcm tu la kita ni jadi mak mak.susah hati je manjang

    ReplyDelete
  17. byk kn brsabor...insyallah baik lah tu..

    ReplyDelete
  18. bwk je check up kt hospital pakar telinga,,,ank sya hr tu jd telinga berair sbb selsema lama...bwk gi hospital trus ok smpai skang

    ReplyDelete
  19. cian nye dia..mg cepat sembuh yer..

    ReplyDelete
  20. alahai..kesiannya qahirah..darwisy haitu telinga berair smmgu je..sbb buh ubat titis tu kt tlinga tu yg cpt kering..mmg risau lah kita msa mula p check tu mmg pnuh hingus lam tlinga..siap nmpk kt skrin lg..lsp balik tu buh lah ubat titis tu mujur lega..2mggu lps tu p check semula mujur kering betul..

    ReplyDelete
  21. hrp2 telinga qahirah tkde lah smpi berlubang truk gegendang..sian qahirah..dhla kecik lg :(

    ReplyDelete
  22. INTAN BERLIAN: Betul tu intan.

    ****************************************************************************

    FARA: Kan fara, rasa biarlah sakit tu gi kat kita, sian kat anak.

    ReplyDelete
  23. NM02: Ha'ah, nasib cuti ada lagi.

    ****************************************************************************

    IZWA: Mekasih izwa, harap² mcm tu lah.

    ReplyDelete
  24. AJU: Tu lah aju, memang rasa nak amik cuti lama, tapi tulah...keja plak banyak...hurmmmm...

    ****************************************************************************

    HAFIzAl: Thanks hafizal, padaNYA jer tempat mengadu.

    ReplyDelete
  25. ELY: Lama dah ni, ntah bila nak baik.

    ****************************************************************************

    FAIRUS: Thanks fairus, insya'allah...cpt sembuh hendaknya.

    ReplyDelete
  26. NIEZA: TU lah, nak tgk follow up ni mcm mana, klo mcm tu gak terpaksa lah amik cuti, demi anak.

    ****************************************************************************

    KAKYONG: Sebab selsema kak. Mana yg tak kluar kat hidung, dia cari jln lain, tu kluar ikut telinga. Bebudak dok nursery memang biasa kena. Ni pon 1st time kena sbb iman dulu tak pernah kena..huhuhu..

    ReplyDelete
  27. ILA: Tu lah. Klo ko dok kat bangi nih, hantar kat ko jer lah ☺☺

    ReplyDelete
  28. MAYA: Thanks maya, memang tak senang duduk.

    ReplyDelete
  29. WAHIDA: Ramai lagi yg tak tau rupanya. Aku pon baru 1st time kena. Punca sebab selsema. Bahaya gak tau sbb bley buat gegendang telinga berlubang.

    ReplyDelete
  30. FYZZ: Mekasih fyzz, nak cuba buat nanti. Harap² anak dara tu tak cabut tisu tu.

    ReplyDelete
  31. MIZAH: Ha'ah mizah, selsema tak surut² lagi, sian sangat. Nak cuti lama tapi keja banyak...huhuhu...

    ReplyDelete
  32. alahai...moga cepat sembuh ye baby!

    ReplyDelete
  33. semoga cepat sembuh ye dear..alahai kesian betul kalau anak2 kecik yg sakit..kita pun jadi tak keruan d buatnya...sabar yer Fiza..

    ReplyDelete
  34. ANUM: Insya'allah.

    ****************************************************************************

    ISABELLE: Memang susah hati memanjang klo anak sakit nih.

    ReplyDelete
  35. ZUE: Insya'allah zue, baik nnt tu, amik masa jer.

    ReplyDelete
  36. IEYZA: Mekasih dik.

    ****************************************************************************

    SUMYSYA: Memang gi spital pon. Jumpa pakar ENT. Ubat kat klinik tak jalan.

    ReplyDelete
  37. MRSFIZA: Cepat telinga darwisy sembuh yer. Anak dara nih agak lama gak lah. Selagi selsema dia tak hilang selagi tu lah telinga akan berair. DAh bagi ubat selsema pon masih tak surut lagi...haihhhh...

    ReplyDelete
  38. WINA: Mekasih dear.

    ****************************************************************************

    FISA: Kesian sgt fisa, basah jer telinga tu. Masih bersabar lagi nih.

    ReplyDelete
  39. fiza,anak awak dah sembuh..thanks yea sb tgglkan komen di blog.anak2 sy pun masih blm sihat sepenuhnya.adriana demam..

    ReplyDelete

Popular Posts

Labels

Blog Archive