Bila Cuti Sekolah, Musim Orang Kahwin pon Bermula dan yang paling best.......

Monday, November 14, 2011


Jalan pon bercuti dari kesesakan. Sesak pon sesak gak lah, tapi sesak yg biasa² jer...betul tak? Seperti yang kita sedia maklum *perghhh...ayat*, minggu ni kan minggu terakhir persekolahan. Seronok lah yer cikgu² dapat cuti sebulan. Anak² pon mesti seronok kan sebab dapat gi cuti². Parents² pon mesti ramai yang dah apply cuti nak bawak anak jenjalan sempena cuti sekolah nih kan.

Dah nama pon cuti sekolah, layangan kad² jemputan orang mendirikan masjid pon banyak gak. Masuk ni dah 4 jemputan aku dapat. Yang tak bestnya, tarikh samalah plak. Tak pergi tak boleh, kena gi gak. Belah aku, sepupu kawin kat N9, belah hubby plak orang kampung kawin. Memang dah lama mengajak pon. Kalau nak harung dua² sekali memang tak boleh lah kan.

Nampak gayanya, terpaksalah gi asing². AKu gi N9 ngan anak dara, hubby balik Merbau Sempak ngan anak bujang. Aahhhhhh...tak best.

You Might Also Like

17 comments

  1. sy tk psti lah sikgu2 seronok ke tk..yg sy thu wp cuti sebulan tp suami sy kena jlnkan tugas jgk sebulan..bukan kerja lain tp kerja sbg guru jgk..rsanya sstgh guru je kot yg blh rsa rileks..tp kebanyakkan dipaksa utk hadir ke sklh tk kira msa..dn tk blh mnolak plk tu.. mencabar jgk sy nk ajak gi bercuti ni..kesian kan..huhu rsanya kerja ofis mcm sy lg senang nk plan bercuti..haha

    ReplyDelete
  2. sy tk psti lah sikgu2 seronok ke tk..yg sy thu wp cuti sebulan tp suami sy kena jlnkan tugas jgk sebulan..bukan kerja lain tp kerja sbg guru jgk..rsanya sstgh guru je kot yg blh rsa rileks..tp kebanyakkan dipaksa utk hadir ke sklh tk kira msa..dn tk blh mnolak plk tu.. mencabar jgk sy nk ajak gi bercuti ni..kesian kan..huhu rsanya kerja ofis mcm sy lg senang nk plan bercuti..haha

    ReplyDelete
  3. kami pun sama ada kenduri tiap minggu ni until hjg bln 12..

    ReplyDelete
  4. banyak event cuti sekolah
    meh join GA anum
    http://satanicsoap.blogspot.com/2011/11/giveaway-nov-2011.html

    ReplyDelete
  5. ooo,dah nak cuti sekolah ek..aku sekrg ni tak tahu pun bila budak cuti sekolah..hehehehe

    ReplyDelete
  6. tak sabar nk cuti sekolah...rs mcm sedikit lega... ;)

    ReplyDelete
  7. CUTI SEKOLAH YAHOOO... BESTNYA.. EH.. EH.. LUPA PLAK... SAYA BUKANNYA PELAJAR.. GURU APETAH LAGI.. ;p

    ReplyDelete
  8. alahai gi asing2 kenduri tak syiok kan fiza, tp nak wat cmne kan, nak gi dua2 tak sempat gamatnya, awas luh, jg makan nnti berat pon naik kih kih kih

    ReplyDelete
  9. cuti2 sekolah ni, ank2 msti seronokkan.. dpt ayah ibu abah g jejalan.. hihii

    ReplyDelete
  10. musim kawen.. best dpt makan nasi minyak.

    ReplyDelete
  11. dni pun akan kawen nanti cuti sekolah hehe

    ReplyDelete
  12. dee lum dpt invitation kenduri kahwin..tp dee dah plan nak gi kedah bulan 12 nti..hehehe..

    ReplyDelete
  13. kalau byk sgt kenduri mmg tak terdaya nak hadir semua...huhu...

    ReplyDelete
  14. budak2 dan cikgu le paling seronok kan???

    ReplyDelete
  15. dpt tarikh sama mmg payah kan...

    sya lak jenis nak berkepit je dgn huebsn tak reti gerak sendiri...huhu haruuu...

    tpi klu majlis jauh ada chance bwk bercuti sekali kan...tu yg best!

    ReplyDelete
  16. Assalam..
    Bestkan banyak kenduri...tak payah masak lagi tp susah juga nak pi kenduri kalau anak masih kecil...asyik kena tinggal di rumah je..huhu..

    ReplyDelete

Popular Posts

Labels

Blog Archive