NUFFNANG...Mana Cheque Saya?

Wednesday, December 21, 2011

Biasalah kan, orang baru 1st time cashout duit hasil blogging...over lah sket kan. Tak sabar nak tunggu cheque gamaknya. Katanya bley dapat dalam masa 30 hari, tapi ni dah lebih 30 hari. Bagi menjawab persoalan, aku pon hantar lah ticket kat nuffnang. Ini lah jawapannya:


Maknanya...klo nak cashout, kena buat setiap hujung bulan. Kalau buat awal bulan atau tengah bulan, dorang tetap akan compiled sampai hujung bulan. Silap timing daaaa...saya budak baru belajar bab² cashout duit nih.

Tahun depan lah nampaknya baru dapat merasa hasil. Ingatkan kalau dapat bulan ni bley lah buat shopping untuk YES @ Year End Sale. Tak der rezeki nampaknya.

Pstttt...Earnings yang tengah berjalan nih nampak nya dah bley di cashout kan, tapi biar dulu lah, biar beranak macam yang 1st tu...☺☺☺

You Might Also Like

33 comments

  1. wah..izwa tak cecah 50 pun lagi..huhhu..

    ReplyDelete
  2. wah sonok dah boleh cash out..marina ntahla biler dapat cash out.. :-)

    ReplyDelete
  3. wahhh...seronoknya dh ada pulangan... :)

    ReplyDelete
  4. bestnye dah cash out..kenape tak tgu yg tengah running tu cash out sekali..lagi byk..;)

    ReplyDelete
  5. @Anum: Tunggu turn anum plak nanti ☺☺

    ReplyDelete
  6. ala..mizah baru rm12...hhahahha...lagi 10tahun kot boleh cashout..hihihihi

    ReplyDelete
  7. @:: Mrs.Eady ::: Tak per, sikit² lama² jadi bukit. Daku nyer pon amik masa 2 thn.

    ReplyDelete
  8. @Marina: Insya'allah...nnt bley lah cashout tu.

    ReplyDelete
  9. xpe.. rasenye byk sale smpai ke thn dpn.. cuma cuma... aku nih la brg baby dok survey tp xbeli lagik patu sume sale kalu tak smpai 25hb smpai 31hb aje.. ciss

    ReplyDelete
  10. @Rahmah Ram Ram: Memang seronok sbb nampak gak hasilnya ☺☺

    ReplyDelete
  11. a'aa betoi tu.. cashout akhir bulan.. kalu bln tu berakhir 30hb... cashoutla hari tu.. hihii

    earning sy skrg pun dh leh cashout tp sbb xda kegunaan so hold dulu dlm tu.. hehee

    p/s : fiza ni umo brp yer?.. saje nk knal2 fiza.. hihii

    ReplyDelete
  12. @cik may: Tu lah, nak tunggu BE jadi ME lama sgt, tu yg cashout dulu ☺☺

    ReplyDelete
  13. Tahniah awak...
    singgah sini jap...
    boleh view iklan sekali..
    sama2 tambah tabung....
    hehehehe

    ReplyDelete
  14. kite lum penah cash out lg..tengah menabung lg..

    ReplyDelete
  15. congrats..akk dah lama tk dpt BE..nuffnang ni ok taw..trusted :)

    ReplyDelete
  16. mesti banyak kan amount dia, sampai nak buat shopping barang sempena YES ni

    ReplyDelete
  17. dari suka2..tp akhirnya ada hasil..

    ReplyDelete
  18. pasni kena ingat, cashout at end month.. kakyong pun baru cashout 30 nov baru ni.. tahun depan lah baru dpt..

    ReplyDelete
  19. ooo baru ku tahu.
    tak pernah lagi cashout.
    nak tunggu beriban..
    mungkin 10 tahun lagi kot..hahaha

    ReplyDelete
  20. hehe..btl le kak..nk cashout kn ujung bln..



    huhu, sy ni lum cashout lg..sian..

    ReplyDelete
  21. hehe..memang pun kena cash out hujung bln..xpe, yg penting dpt gak.....
    byk ke masyukk?? hehee....

    ReplyDelete
  22. sabar naaa...tak pe ada rezeki tak kemana kann ;)

    ReplyDelete
  23. yup hujung2 bulan baru kiter cash out kan ....nanti insyaallah tgh bulan cam tew dapat

    ReplyDelete
  24. MEMULA DULU SAYA BEGINI JUGA.. ;)

    ReplyDelete
  25. wahh dah boleh cashout kali ke2?? bestnya...tahniah fiza

    ReplyDelete
  26. Salam. Hi Fiza, terima kasih atas ucapan tahniah.

    Wah tentu banyak claim dari nuffnang tu.. Nur pun baru je sekali merasa duit dari iklan nuffnang. Income biasa2 je..

    ReplyDelete
  27. smg cepat2 dapat tunaikan... :)..

    lady x pernah dpt lagi :D..

    nak check jugaklah kot2 dh leh tunaikan :D

    ReplyDelete
  28. hihihi tulah..mmg sbb tu semua pakat cashout hjg bulan..sbb tk rsa lambat dia proses..ekekeke

    ReplyDelete
  29. bestnya...bp minimum visitor sehari utk dapat ni? Saya baru 1 minggu join :)

    ReplyDelete

Popular Posts

Labels

Blog Archive