Berdentum Dentam

Tuesday, January 31, 2012


Bingit betul malam tadi...chap goh mei ker? Bunyi mercun berdentum dentam. Walaupon agak jauh dari kawasan perumahan, tapi bunyi kuat tu sedikit sebanyak mengganggu tido tuan rumah. Taip nasib tak mengganggu tido anak².

Dah macam nak berperang pon ada gak. Berlawan² bunyi mercun @ meriam sapa paling kuat. Kalau lah umah aku dekat ngan kawasan kejadian, mau tak tido di buatnya.

You Might Also Like

17 comments

  1. betullll...mula tu sye igtkn guruh tp ble dgr btul² bunyi mercun...mganggu sungguh...sabo jela..

    ReplyDelete
  2. hehehhee betul tuhh...dulu dok kat kawasan dikelilingi ramai cina...syok layan bunga api nasib baik budak2 masa tu tak sekolah lagi...kalau tak lebamm la masing2...:)

    ReplyDelete
  3. sama, dkt sini pun..smpai pukul bape xtau, tensen sehhh..dh la dkt dgn kawasan diorg

    ReplyDelete
  4. serius mmg menakutkan mlm tadi!!!mmg dekat dgn rumah izwa..1 jam menanti abis nyer bunyi itu..

    ReplyDelete
  5. oo ye ke? rumah sy skrg dah xde org main mercun...kalo umah dulu, jgn harap la blh tido selagi diorang x habis main...huhu....

    ReplyDelete
  6. mmg susah nk tgk bunyi mercun ni.. lbh2 lg kalu ada ank kecik..

    ReplyDelete
  7. yup semalam 2-3 kali bangun tengok ape yg bising sgt

    ReplyDelete
  8. eh, ye lah...kat area umah aku pun sama...berdentam dentum...nyampah tau...kuat lak tu...huhu...

    ReplyDelete
  9. Smlm sy pun emosi. Klu diikutkan, rs nak bg pelempang sedas dua kat diorang tuh. Adehhh! Baran oh! Bergegar bumi dibuatnya!

    ReplyDelete
  10. i dah tumbang..x dgr pun ada bunyi berdentum ke x.hihi

    ReplyDelete
  11. kalau tak silap, semalam merupakan Jade Emperor's Birthday yang disambut oleh Hokkien. basically, lps upacara tu.. dah kira macam new year bagi mereka. sambutan bermula 11 malam. tu yg malam tadi beriye2 bunyi dentuman.

    at first, rasa terganggung juga sbb area ni dikelilingi oleh orang cina. tapi lps tu, aku berfikir secara rasional. dah adat mereka macam tu. nak buat macam mana :)

    ReplyDelete
  12. patutla semalam memang meriah ek nok..ingatkan ada bebudak nakal main mercun sebab dorang mcm baling mercun ke arah semua rumah..punyala risau takut kereta terbakar *banyak nengok filem punya pasal* sampai takleh nak tido lena..hehe

    ReplyDelete
  13. samalah kat rumah aku..dah tu kul 12 tgh malam plak tu baru nak main mercun..dekat siot ngan rumah aku..sakit hati betul..diaorang ni agaknya sibuk nak berperang agaknya...ish ish ish

    ReplyDelete
  14. mlm td x dgr lak. or I tido mati hehehhe

    ReplyDelete
  15. Diorg cuti lg takpela bising malam2, syukurla anak2 tak terjaga kan fiza

    ReplyDelete
  16. kemain lagi derang main mercun yea..kadang2 ske denga meriah..tk kena masa rasa nk amrah pun ade kan :)

    ReplyDelete

Popular Posts

Labels

Blog Archive