PREPAID yang membebankan

Thursday, April 05, 2012

Beban sebab apa? Sebab setiap kali top-up, tak sampai dua hari dah habis. Sebab apa cepat habis? Bila SMS yang tak di undang datang bertandang dan lebih malang lagi bila setiap SMS yang masuk tu di tolak RM nya. Sakit hati tak. Pada hal aku tak pernah subscribe utk terima SMS berbayar. Cuma SMS free yang di terima jer aku subscribe.

Dah lama gak perasan benda nih, tapi kali ni dah tak bley sabar. Habis lah duit aku klo asyik nak top-up hari² kan. Tadi call Hotlink Center...minta penjelasan. Jawapan nya, memang dorang ada buat service untuk 3rd party...spread product by SMS pada pengguna. Tapi masalahnya aku tak pernah setuju untuk terima SMS berbayar...macam mana Hotlink/Maxis bley benarkan SMS ni masuk ker No aku? Hamik ko...tak terjawab. Trus cakap akan terminate suma SMS yang berbayar.

Nak pakai postpaid takut tak terbayar plak. Prepaid jer lah yang mampu. Lepas ni kalau masuk lagi SMS berbayar nih memang aku tukar nombor lah gamaknya.

You Might Also Like

20 comments

  1. anum pun pernah jadi
    last anum tukar no

    ReplyDelete
  2. awk baut call-centre pastu tanya, ada tak nombo luar yg ter-subsribe ... then ckp kenapa prepaid cepat habis...
    gertak sket so nanti srvis yg merepek raban tu akan di terminate

    ReplyDelete
  3. lagi prefer prepaid.skang ni pakai postpaid mahal giler rasa.dah la selalu kena bar.argh...tapi seyes tak suka sms berbayar gitu.tup2 kredit lesap.aiyoo

    ReplyDelete
  4. Yeke fiza? Eiii teruknya, Aju pakai postpaid limit rm50, lagi berbaloi kot fiza

    ReplyDelete
  5. Fiza boleh ke centre utk padamkan hal begini. Kakak memang tak guna prepaid - sekeluarga guna yg family plan punya (postpaid) so main no. aje yg kena bayar lebih tapi yg subsideries sebulan baru 5 ringgit aje....

    ReplyDelete
  6. BLH LA SIS PKI POSTPAID...TAPI JGN LA OVER SYIOK SGT..PKI MCM BESE JE LA..AMIK LIMIT KECIK JE.

    MCM CM,DULU PKI PREPAID,LEBIH KURANG RM50/MONTH..PASTU PKI BILL SINCE DR BLM BETUNANG LG.JD SUBLINE JE..1 BILL UTK 2 ORANG..TOTAL BIL PALING BYK PUN RM150 UTK KAMI BER2.PKI UTK KEJE,KOL FAMILY,KWN2..

    ReplyDelete
  7. SO FAR,TAK PENAH KENE BAR LAGI..HEHE..SBB TAK PENAH MELBIHI LIMIT..HEHE..

    ReplyDelete
  8. laki aku pernah jadik mcm ni...mmg hangin dia nok...pastu dia kol maxis centre, baru setel...grrrrrrr!!!

    ReplyDelete
  9. sy pun pakai prepaid je....
    selalu dpt sms spam..menyampah....tp x perasan lak dia tolak kredit ke x...huhu...

    ReplyDelete
  10. masa dpt mesej tu ada tak tekan terima atau send yes ke mana2 no yg dia bg..kalau ignore or delete mmg tk de effect..abg saya dah kena, last2 dia tuko no pon..jahat kan depa ni, depa tau kita mmg nak guna service dia, pastu nk tpu org..

    ReplyDelete
  11. ada jgk kwn2 yg sama kes dgn kak fiza nie, rasa mcm tertipu lak.

    tukar pakai postpaidla kak, setakat sy pakai postpaid celcom nie ok, akak limit kan monthly tue..mcm rm100 ke sebulan. sy pakai postpaid nie dh hampir 4 tahun, so far ok.

    ReplyDelete
  12. aah ramai ngadu pasal prepaid nie .. macam2 hal skrg nie .. sakit ati lah kan ;)

    ReplyDelete
  13. Melayang duit camtu je..

    iskkk~!

    ReplyDelete
  14. hoho...taktik yang menyebabkan kite "terpaksa" membayar ni laa menyakitkan hati sgt2...haha

    ReplyDelete
  15. DULU SAYA GUNA LINE.. PAKAI TAK INGAT.. BERATUS2 SETIAP BULAN.. SEKARANG PAKAI PREPAID SEMULA..

    ReplyDelete
  16. lya ok je..tp suami lya..slalu kna ptong kredit.. lya pon gna prepaid j..nk gna bil..kn takut syok sgt gna x tbyr

    ReplyDelete
  17. so far aida tak pernah langgan pe pe. but if jadi mcm fiza, haru jugak ekk? masalah aida still byk telemarketeers yg call. ntah dari mana diorang dpt number!!!

    ReplyDelete
  18. gertak2 sikit mesti dorg takut.. adik ipar selalu buat..hihii..

    emmm sy xtau pulak pasal kes camni.. sbb saya guna bil... tapi xbyk pun bulanan sbb xtau nak gayut dgn sape..hahhaha...

    ReplyDelete
  19. grrrrree.....sy topup sepuloh rm 4 kena ptong...batal gak pose aku esok.ni wat maki org servis centre esok ni

    ReplyDelete

Popular Posts

Labels

Blog Archive