Berenang sampai Lebam

Monday, June 18, 2012

Aktiviti hujung minggu. Bawa anak² gi swimming. Memula gi kat MBSJ, sekali kolam tutup lah plak. Nak gi putrajaya...dah jauh nak patah balik. Finally...gi kolam DBKL. Tapi pukul 6.00 pm lah plak baru bukak. Kitorang sampai situ pukul 4.45 pm. Ada lagi sejam lebih. Alahaiiiiii...bebudak dah tak sabo nak mandi. Apalagi, gi isi perut dulu.

Abang yang teruja.

Si abang plak asyik membebel. Selagi tak dapat, selagi tu lah asyik bertanya itu ini. Penat mak nak jawab noks. Lepas isi perut, trus gi sana balik. Sampai² orang dah beratur nak baya. Dewasa 3 hinggit, kanak² sehinggit.


Bebudak kalau dah jumpa air memang tak hingat donia lah. Anak dara tu 1st time mandi kolam. Selalu berendam dalam baldi jer...kesiannnn..☺☺ Apalagi...mandi sampai kecut, gigil²...pastu kelaparan.


Qhalif si rambut pacak plak...hanya memerhati jer lah abang and kakak dia mandi. Mulut bebel²...nak mandi sama gamaknya. Last² lena di ulit mimpi. Bising² pon tak der hal nyer...tido tetap tido...hehehehehe...

You Might Also Like

16 comments

  1. Emm bebudak dapat mndi seronoklah..

    ReplyDelete
  2. Bestnye...tp si Aydin tak thn mandi swimming pool. Dada die cpt kembang. Sian die. Padahal, kegemaran tuh!

    ReplyDelete
  3. seronok budak2 dpt berendam...baby rambut pacak la..hensem..

    ReplyDelete
  4. seronoknya anak2 ko ye nok...dh lama ahmad tak mandi kolam. kesian dia

    ReplyDelete
  5. comel je Qhalif...abang habis hati dapat main air ye...

    ReplyDelete
  6. alahai baiknya qhalif, dia plak yg penat tengok kakak and abg mandi manda ye hehehhe

    ReplyDelete
  7. BUDAK KALAU DAH MASUK POOL MEMANG SUSAH NAK KUAR DAH... HEEE

    ReplyDelete
  8. Ni kolam yang di Bandar Tun Razak tu, ya? Kakcik pernah 'biarkan' anak bongsu dan kawannya mandi di situ. Kakcik tak mandi sama sebab orang ramai sangat!

    ReplyDelete
  9. dee semalam pun bwk anak2 mandi pool tapi kat condo my cousin je..

    ReplyDelete
  10. LAMA JUGA TAK BAWAK ANAK PERGI MANDI MANDA..

    ReplyDelete
  11. hari tu bru gi mandi kat Ulu Yam..best!

    Qhalif tunggu besar sikit ye pas tu leh mandi sama ;-)

    ReplyDelete
  12. dapat berjimba dalam pool memang menyeronokkan..qhalif nanti join sama mesti mama pon turun sama... :)

    ReplyDelete
  13. hahaha budak2 memang lah suke berenang dan air2 nie ..
    kalau ke kolam renang harus x nak naik nyeee ;)

    ReplyDelete

Popular Posts

Labels

Blog Archive