Untuk Kamu wahai IBU

Thursday, July 12, 2012

Ibu, anda istimewa dicipta oleh Tuhan untuk menyusui anak anda. Jangan matikan fungsi "organ istimewa" itu dengan memberi anak susu gantian tanpa berusaha dan alasan yang kukuh. Kautlah ilmu, banyakkan doa, yakin dan sabar. Nikmati moment itu, dakaplah anak dan susui mereka dengan anggota tubuh kita sendiri. Namun selepas berusaha keras, jika masih gagal, anggaplah rezeki anak itu tiada tetapi kita berpuas hati kerana telah cuba sedaya upaya. Gagal sekali, bangun dan jangan ulanginya.


Saya pernah gagal menyusui anak, tetapi sekarang tidak lagi!

Kata² semangat dari Farah Farhan.

Note: Dah lama tak citer pasal Breastfeeding. Alhamdulillah...qhalif masih mendapat khasiat susu ibu. Dan alhamdulillah...hasrat nak buat Tandem Nursing tercapai akhirnnya. Akan ku kongsikan citer pasal tandem nursing nanti yer.

You Might Also Like

21 komen

  1. Fiza, anak kita sebaya selang beberapa hari je lahir kan. Btw bila fiza announce baby lahir 9/4 kan kt annur, kami ada je kt sana berkampung sebab baby kena kuning. Takde rezeki kijta jumpa kan..

    Anyway, share lah citer breastfeeding eh, haha sukabaca kisah org lain, sendiri tak reti nak ceita... aci tak? hehe..

    ReplyDelete
  2. bestnye dapat ilmu dari ibu2..mana tau satu hari Allah kurniakan title ibu untuk ku... insya Allah :)..take care ey fiza

    ReplyDelete
  3. x sbr nak baca psl tandem nursing tu...

    ReplyDelete
  4. alhamdulilah

    bestnya dpt buat tandem nursing, moga lebih banyak & banyak lg susu ye =)

    ReplyDelete
  5. ida salah sorang yg gagal....huhuhu...harap2 kalau ada rezki anak ke3 nak cuba lagi sedaya upaya....:)

    ReplyDelete
  6. aahh..rindu nyer nk BF balik..hehehe..tetibe!

    ReplyDelete
  7. Alhamdulillah...

    caiyok fiza!!

    ReplyDelete
  8. betoi tu.. susu ibu tu adalah yg terbaik.. skrg ni sy dh xda susu.. dh kering kontang.. tp alhamdulillah la.. alisha melepasi tahap master..

    sambung utk adik alisha plak lps ni :-)

    ReplyDelete
  9. fiza

    lama kak mieja tak bw, congrats dah dpt bb yer....betul ckp fiza, selagi ada daya, selagi ada usaha, ada semangat susuilah anak2 dgn susu ibu.

    allah anugerahkan keistimewaan dkt kita sbg ibu yg blh menyusukan anak2, insyallah........

    ReplyDelete
  10. Tahniah fiza, ilmu itu penting Utk capai cita2 kita kan, nnti kongsikan citer tandem nursing tu ye

    ReplyDelete
  11. ANAK SAYA YANG PERTAMA TIDAK MINUM SUSU LAIN MELAINKAN SUSU IBU.. ANAK YANG BARU LAHIR NI PUN SEDANG MENYUSU IBU.. :) SUSU IBU MEMANG PILIHAN TERBAIK..

    ReplyDelete
  12. alhamdulillah....i pulak dok cari ilham nak kasi methmeth tu stop..peningggg

    ReplyDelete
  13. waaa pes taim dni dengar tandem nursing. apa tu :D tak sabo nak tahu

    ReplyDelete
  14. susu ibu tu penting.. kene amik ilmu ni... hohoho.. guane la nt..

    ReplyDelete
  15. huhuhu...aku nak buat tandem nursing kat saper...irfan takmo dah...hak milik adiknya nan sorang...hehehe

    ReplyDelete
  16. susu ibu mmg terbaik... rugi kalau kita buang camtu je kan

    ReplyDelete
  17. bahagia rasanya bila dapat fully bf baby kan....syukur kita diberi kesempatanmerasa nikmat itu..hai salam kenal i follow

    ReplyDelete


Baju Muslimah Kanak-kanak

Labels

Instagram

Facebook Page