Cerita Puasa 3: Iftar di IOI Marriot Putrajaya

Tuesday, August 07, 2012

Ni last week nyer citer. Ada jemputan buka puasa kat IOI Marriot Putrajaya. Hati berbelah bagi nak pergi sebab takut tak ter handle plak. Al maklumlah...anak dah tiga kan. Sebelum ni dah 2 jemputan aku tak gi, kat Pullman ngan Cyberview. Best plak tu tempat² tu. Tapi kali ni rasa rugi plak klo tak gi kan. Tawakal jer lah. Si dia pon ok jer.


Sampai jer umah trus siapkan anak². Dari bangi ker IOI Marriot tu tak lah jauh sangat pon. Sampai² jer tgk orang dah beratur amik makanan. Memang ramai lah umat manusia dlm tu kan. Makanan memang sedap². Ko nak makan apa? Semua ada.


Yang best ada buah doyan. Tapi kan aku tak dapat nak makan sebab klo nak makan doyan kena duduk kat luar. Doyan tak dibenarkan masuk dalam tu. Bau nya kan kuat. Macam² buah ada.


Tak sempat nak amik gambo noks. Ini jer lah yg sempat. Pasta pon sedap...masak on the spot. Dessert, satay, kambing...sumanya sedap² lah. Cuma hati aku jer yang tak sedap sebab tak dapat nak makan dengan aman dah tenteram...hahahaha...sebab budak nih:

Apa lah keja tu nak oiiii...

Anak dara yang super duper active. Ponek ibu ngan abah di bueknyo. Habis sudu garfu dibuat main. Duduk dalam baby sit pon kejap jer. Berlari² lah dalam hall tu. Alahai...macam mana nak makan.

Budak baik ☺☺

Si Qhalif rambut pacak ni memang baik lah. Duduk jer dia dalam stroller tu. Kekenyangan sebab dah upah susu cap gantung. Memang tak puas makan ah malam tu. Banyak makanan yang aku tak sempat nak makan...huhuhu...

Kenyang...tak larat nak jalan lah.

Si abang yang kekenyangan gak. Memang tak rugi gi buffet kalau bawak anak bujang ni. Banyak gak makan. Cuma ibu ngan abah jer yang tak dapat nak makan banyak.

Overall...iftar kat sini memang best. Macam² variety makanan ada. Cuma yang tak bestnya sebab tempat nak amik makanan jauh bebenor. Kalau dapat meja yang dekat² dengan makanan best lah.

Hari nih ada jemputan iftar lagi. Kali ni Shangri La putrajaya. Tak kan nak gi sorang² kan. Sapa plak nak jaga anak². Berlima adalah lebih baik.

You Might Also Like

21 comments

  1. bestnya fiza selalu dapat jemputan makan kat hotel....betul bawk family lagi best kan......:)

    ReplyDelete
  2. budak2 umo tu biasa la tgh aktif kita ni la yg penat kan hihi...nk mkn mmg xpuas la hihi

    ReplyDelete
  3. x pernah lagi makan buffet kat marriot..wina pun kalau bawak anak² mesti kelam kabut ehehehee

    ReplyDelete
  4. dpt berbuka kt hotel mmg best kan..tp kita yg ada ank ni mmg kena siap sedia fizikal dan mental sbb ank mengganas hehe..selalu ank sylah tu buat pangai..tp redho jelah..

    sekurangnya kita try the best kan handle ank ;)

    ReplyDelete
  5. BEST KE BERBUKA DI HOTEL? :)

    ReplyDelete
  6. hihi biasalah tu kan bila ada anak kecik, mmg tak kenyang makan kalau kat luar

    ReplyDelete
  7. seronok ni kalu dapat jemputan mkn sedap2 camni :-)

    ReplyDelete
  8. sampai sekarang belum berkesempatan nak buka kat luar~anak sorang banyak ragam,yang sorang lagi masih kecik~~he~~

    ReplyDelete
  9. tak pe yuuu mula2 jek susah skit..nanti derang dah beso senang punya kann.. :)

    ReplyDelete
  10. rezki ramadhan dpt byk jemputan... makan best2 plak tu....

    ReplyDelete
  11. Wah, bestnya dapat jemputan berbuka di luar

    ReplyDelete
  12. bestnya selalu dpt jemputan ni..:)

    ReplyDelete
  13. PS : TOLONG EMAIL PADA SAYA NAMA PENUH DAN ALAMAT. EMAILKAN DI fairusmamat@yahoo.co.uk TERIMA KASIH.

    ReplyDelete
  14. Bestnya dpt berbuka puasa di hotel..saya thn ni tiada jemputan berbuka di hotel..huhu

    ReplyDelete
  15. kalau dah ada anak kecik cenggitulah kan nok...
    anak2 aku pun sama, nak2 si adik tu....mmg susah sikit kalau kami nak mkn kat luar...hehe...

    ReplyDelete
  16. best2 nya jemputan ko ye nok. kat sini (melaka) takde org jemput bukak pose pun. hehe..

    ReplyDelete
  17. seronok berbuka di hotel nie
    leh pilih makanan yg kita nak'
    cuma x leh nak ulang2 kan
    bila dah makan nie punn kena amik sikit2 sbb semua nak rasa

    bagus betul si kecik tuu duk diamm aje .. senang nak makan nie ;)

    ReplyDelete

Popular Posts

Labels

Blog Archive