SALON untuk MUSLIMAH

Thursday, August 09, 2012


Agak payah juga yer nak cari salon muslimah nih. Salon yang khas hanya untuk WANITA sahaja. Orang lelaki tak dibenarkan masuk sama sekali...no..no..no...

Kisahnya...aku nak potong rambut *itu pon nak bagitau ker mak jemah oii*. Rambut dah panjang sangat. Dah macam cik ponti *sambung sendiri...hahaha* plak. Pastu dgan gugurnya lagi. Bersepah² atas lantai. Sakit mata menegoknya. Rambut aku pon dah start fasa keguguran rambut tahap maksima nih. Bila sikat rambut tu...hamik ko, segumpal rambut. Naik takut aku melihatnya.

Ok...dah mengarut plak. Berbalik kepada tajuk. Aku masuk FB, terjumpalah info pasal Salon Muslimah nih. Kebetulan member tu pon tengah cari salon muslimah gak. Ok sangat lah tu kan. Yang best nya, salon ni dekat ngan umah.


Tu dia salonnya...Jazeerat El-Rahah. Ada 2 cawangan, Kat Bangi dan skudai, johor. Kalau nak tau lebih lanjut, klik kat link tu. Ok...tak perlu risau lagi kalau nak gunting rambut ☺☺

Note: Tengah berfikir² gaya rambut terkini...hurmmm...

You Might Also Like

27 komen

  1. rambut izwap un mcm cik PONTI okey gara-gara tak jumpe kedai mcm ni la...bangi??jauh nokkkk......gunting sendiri je la!

    ReplyDelete
  2. saya slalu potong rambut, sdn bhd je. mase dulu2 mmg slalu g salon. now tgk cermin dan potong sendiri. klau x pun, incik husb yg akan potong kan. hehehe

    ReplyDelete
  3. eh, best la...kenapa dia tak nak bukak kat rawang hah? huhu...

    ReplyDelete
  4. bagus ada salon gini kan.
    ckp pasal salon ni kan ..sy teringinlah nak ubah gaya rambut..tgklah hujung minggu ni kot hehe

    ReplyDelete
  5. baru tahu ada salon muslimah..rambut saya pun dah pjg tp takdela smpi mcm ponti =D
    Nak jgkla pegi salon ni..tq share the info ;)

    ReplyDelete
  6. perghhhh rambut raya la ko nok..hehe

    ReplyDelete
  7. kat melaka ni pun ada sebuah, baru nak bukak..aritu nak usha tp dia blom bukak2 lagi..abis tu sape lagi husband ku la jadi barber pree..hihi

    ReplyDelete
  8. BAGUSNYA ADA SALOON SEBEGINI.. AURAT ITU MEMANG WAJIB DITUTUP..

    ReplyDelete
  9. zaman cenggini susah nk cari salon muslimah..

    kalau dpt yg dekat tu mmg nasib je lah.. :)

    ReplyDelete
  10. wah bagus niee
    selalu akk ke kedai amoi ajeee ;)

    ReplyDelete
  11. assalamualaikum fiza...betul tu cawangan nyer memang ada kat Taman U ni...mama pun pernah nampak tapi x pernah pergi try pun...:)

    ReplyDelete
  12. kalau kat sini memang was2 sikit slalu masa balik kampung baruler gunting..
    tu pasal mak akak kata kat sana punya besar takder kedai gunting rambutker...

    ReplyDelete
  13. bagus jugak ea..dah dapat satu idea bisnes :)

    ReplyDelete
  14. selalu mama dya yg tlg guntingkn..hihi

    ReplyDelete
  15. Wahh bgs eh.. Wewit rambut raya gtiew

    ReplyDelete
  16. jauh benor la dengan kedah...huhu....

    ReplyDelete
  17. bagus ada salon yg cam nie...

    psstt : weekend ari tu bw qalesya lik kg.. leh diam2 dia potong rambut sendiri... hangin ibu.. sib baik depan je.. full entry nntilah kita buat kt blog yer

    ReplyDelete
  18. Bagusnya, Aju pernah pegi yang dalam warta Bangi, Utk muslimah jugak fiza

    ReplyDelete
  19. wah baguslah.. kat sini susah nk cari.. cha ya nun alif banyak lah...

    ReplyDelete
  20. bagus nyer ada salon mcm ni!

    ReplyDelete
  21. Salam, saya ada menyediakan perkhidmatan dandanan rambut, make up dan manicure & pedicure di rumah di kota damansara. Harganya, Children cut RM5. Wash, cut & blow RM 15. Henna/ Colouring RM30-RM88. Perming/ Rebonding RM88-RM128. Treatment RM38. Sesiapa yg berminat bolehlah call Zura 012-208 4048. Atau layari laman myhomesalon.blogspot.com. Terima kasih la tuan rumah.

    ReplyDelete
  22. Salam semua,

    Saya mengusahakan salun muslimah, perkhidmatan kecantikan dari hujung rambut ke hujung kaki di LOT 370A, JALAN LAKSAMANA, KG.LAKSAMANA, 68100 BATU CAVES, SELANGOR.

    Untuk senarai perkhidmatan dan harga, lawati

    http://emmeriszshop.lot.my

    HUBUNGI SAYA UNTUK TEMUJANJI:- 019-2277492 (PN IZZA)

    ReplyDelete
  23. de chinta hair salon...salon rambut khas untuk wanita
    dechintasalon.blogspot.com
    beralamat di no9 jln sm8 taman seri mangga balai panjang 75250 melaka..
    sila hubungi nurrul 012-2288967

    ReplyDelete
  24. Artikel yang sangat menarik. Trimakasih say

    ReplyDelete


Baju Muslimah Kanak-kanak

Labels

Instagram

Facebook Page