Nak LARI!!!

Tuesday, September 18, 2012

Nak lari dari segala masalah-masalah yang datang bertimpa² nih. Kan best kalau tak der masalah dalam hidup kan. Tapi dalam hidup...kita takkan lari dari masalah² yang datang bertandang kan. Lagi kita lari...lagi masalah tu kejar. Peyelesaiaan nya...cepat² selesaikan masalah yang datang tu yer . Tapi tu lah. Nak selesaikan masalah, kena ada kuputusan juga kan. Nak buat keputusan tu plak bukannya senang. Kena istikharah dulu. Once dah buat keputusan...tak boleh nak berpatah balik. Silap membuat keputusan, nak menyesal pon tak guna lagi kan. Apa² pon...kita serahkan padaNYA. Yang baik datang dari Allah...yang buruk datang dari kita sendiri.

Ok...agak lari dari tajuk sket. Itu hanya selingan...selingan yg ada makna. Opsss...ada yang sentap ker. Kalau rasa diri tu betul, tak payahlah nak sentap² yer.

Nak lari...Sebenarnya ini perbualan antara aku dan anak bujang yang tercinta, Iman Hakimi. Masa tengah siap² nak keluar:

Kimi: Ibu..ibu pakai baju cantik² ni nak pergi mana?
Ibu: Ibu nak lari rumah lah.
KImi: *muka sentap dah* Kenapa ibu nak lari
Ibu: Iyerlah..suma orang dah tak sayang ibu. Suma nak sakitkan hati ibu. Kimi pon tak sayang ibu kan...selalu kasar2 dgn ibu. Nanti bila kimi dah tidur, ibu lari lah
Kimi: Alaaaaa...ibu tipu
Ibu: Klo kimi bangun tengok ibu dah tak der, maknanya ibu dah lari tau
Kimi: Uuuwaaaaaaa *nangis sudah*

Hehehehe...bila ibu sakat anak. Si Kimi ni plak memang super duper sensitive. Tak sangka plak dia boleh nangis. Alahaiiii...anak ibu nih. Takut ibu lari betul² yer.

Kan handsome nih. Klo nangis...hilang ke handsomemannya >_<

Anakku...ibu kalau nak lari pon ibu tak lari sorang². Ibu akan bawa anak² ibu semua. Kamu lah segala² untuk ibu. Kita melarikan diri bersama² yer nak...ekekekeke...Dah macam betul² nak melarikan diri dari rumah jer nih.

Note: Nak melarikan diri buat seketika...nak muhasabah diri, nak memulihkan hati.




You Might Also Like

19 komen

  1. hahah aku pun pernah cakap camtu gak ngan zara.
    nangis dia pastu hehehe
    tapi 20kali cakap camtu 20 kali tu la nangis..
    tetap wat kita marah..
    sabor je la kan :)

    ReplyDelete
  2. Haha..cute kimi..sama kes dengan anak2 kita..
    smalam kt kemas beg tuk bawak g spital..huda tya..ibu nak g mana..? ibu nak lari..dia kata ibu tk balik lagi ke...ha..ah huda tk dengar cakap ibu..husna pun sama..jadi ibu nak lari dengan baby dalam perut..last2 dua2 meraung...haha..sian dorang..

    ReplyDelete
  3. Bagusnya Kimi. Nampak sangat dia sayangkan ibunya dengan sepenuh hati. :)

    ReplyDelete
  4. Baca je tajuk tu memang tersentap jugalah..hehehe

    Kalau iman hakimi nangis memang hilanglah kehensemen dia tu..hehe

    ReplyDelete
  5. apapun moga yg terbaik buat fiza ye

    moga diberikan ketenangan untuk fiza dalam buat keputusan ye, semua org pun ada masalah sendiri

    cuma kena selesaikan secara baik ye

    ReplyDelete
  6. i tot apa lah tadi...sabau yer..hope semua di permudahkan utk u..amin

    ReplyDelete
  7. MELARIKAN DIRI UNTUK SEKETIKA BAGI MENTERAMKAN KEADAAN OK JUGAK TU.. :)

    ReplyDelete
  8. cian kimi kena usik dgn ibu :)

    ReplyDelete
  9. kuat kan diri ya sayangku..biasalah hidup kita ada pasang surutnya..dan akk yakin fiza kuat.

    -hug-

    ReplyDelete
  10. takpe fiza, kita pon perlukan ruang untuk diri sendiri kan

    ReplyDelete
  11. jgn lari tak balik2 sudah la...

    apa pun, aku doakan yg terbaik buat ko ye dear...

    ReplyDelete
  12. sabar ye fiza..

    a'aa betoi tu, xda ibu yg sanggup tggalkan ank2 kan.. merekalah segala2nya bg kita...

    ReplyDelete
  13. ko biar benar dikk
    jgn lari2 nie .. nanti takut jadi sungguh huhuhu
    sabar ye dikk
    kita nie apa2 punn kena fikirkan anak2
    haa betul lah cakap koo tu , nak lari mesti bawak anak2 ..
    ish ish lari lagi ... puh puh puh ;))

    ReplyDelete
  14. @ieda:

    Ekekeke...gelak2 saya baca komen akak tau. kakakku sayang, saya bergurau jer dgn anak >_<

    ReplyDelete
  15. kikiki...selalu jugak guna perkataan tue...

    ReplyDelete


Baju Muslimah Kanak-kanak

Labels

Instagram

Facebook Page