Tandatangan Sokongan...Sign This Petition Please!!!

Monday, September 24, 2012


Buat ibu², bapa², bakal² ibu, bakal² bapa dan siapa² saja yang sangat prihatin. Tandatangan anda diperlukan sebagai tanda sokongan supaya lebih banyak bilik bayi di peruntukkan di setiap pusat membeli-belah tak kira besar atau kecil dan di tempat² awam di Malaysia untuk membolehkan ibu-ibu mempunyai kebebasan untuk menyusukan bayi mereka di mana sahaja pada bila-bila masa. Untuk keselesaan munukar lampin pon iyer jugak. Saya dapat tahu pasal petition ni pon bila baca blog Daddy Ben Ashaari dan facebook seorang rakan.


Tak susah pon. Hanya virtual signature. Masuk jer kat website change.org nih. Tak sampai lima minit pon. Ini sedikir info dari website:

"Many mothers are discriminated, judged, shamed and evicted of a premise just for providing and giving nourishment to their babies by breastfeeding. 

You need not be a mother, or even a mother who is breastfeeding. As long as you believe that a defenseless baby should and can be fed anywhere at anytime and not hide in the toilet to be fed, then sign this petition and join me in this walk for the freedom of feeding our babies."

Apa lagi...sign this petition please!!!. Ingat:

Semua bayi berhak disusukan dengan selesa dan sempurna, di tempat yang selesa dan bersih. Semua ibu berhak menyusukan anak mereka dengan tenang dan selesa, dengan penuh kasih sayang.

Note: Banyak baby room yang di salah gunakan. Baby rooms bukan tempat dating, tempat berborak dan tempat untuk tido yer.


You Might Also Like

9 komen

  1. ok, nt sy sign wlupun xkawen lg.. btl la kak, ramai slh gunakan.. sy dl selalu tukarkn lampin anak buah, tp yg msuk, yg langsung xde anak kecik.. siap bersantai kt situ lgi..

    ReplyDelete
  2. Sokong.. sokong..
    Tak delah susah lagi lepas ni nak cari tempat yg sesuai nak susukan baby.

    ReplyDelete
  3. assalamualaikum fiza...betul2 tu tempat yg harus disediakan mestilah selesa n bersihkan...:)

    ReplyDelete
  4. yelah betul tu...msia agak kurang lah facilities camni..takyah ckp utk baby.. utk OKU pun kite agak terkebelakang nak sediakan faciities.. mende lain nak improve tapi mende2 camni, they should give serious actions lah kan..

    ReplyDelete
  5. untungnya kalau p mall ada baby room..kadang2 ada mall tu tak de langsung baby room...yg ada changing room memang tak sesuai la kalau nak menyusukan :)

    ReplyDelete
  6. setuju sesangat bab2 bilik menyusu nih..!!

    eh, ada jugak ke yg slh guna bilik menyusu ni... tak pernah nampak lagi.. tp tu la, sbnrnya sbb xbyk shopping complex yg ada bilik menyusu, lebih2 lg dekat sini.. tu yg xpnh nampak...

    ReplyDelete


Baju Muslimah Kanak-kanak

Labels

Instagram

Facebook Page