ADIK yang PASRAH!!!

Tuesday, October 09, 2012


Sebab terpaksa berkongsi car seat dengan kakak. Alahaiii..kakak. Kesian adik ha. Tersepit dibuatnya. Tapi adik apa tahu...redha dalam pasrah...ekekeke...




Macam ni lah pe'el anak dara ni dari last week. Melalak² nak duduk gak dalam tu. Dah cakap elok² pon tak nak dengar gak. Takkan lah ibu nak drive sambil pegang adik kot. Buat mak tensi nok. Nasib baik lah umah sekangkang kera jer pong. Macam nak kena tambah lagi car seat nih. Nak marah pon tak jadi marah sebab kelakar pon ada. Kelakar tengok muka adik yang suci murni yang tak tau apa² tu. Sabo jer lah adik. Tapi tengok dari riak muka tu ibu tau...adik pon geram dengan kakak kan. 

Note: Ok...aura positive sudah kembali (>_<)


You Might Also Like

37 comments

  1. hahaha mmg dpt bayangkan cemana muka adik yg suci murni tuh sbb si suci pon cmtu.. muka cam pasrah gile dgn abangnye hahahaa

    ReplyDelete
  2. sian adik terpenyek...kakak oooo kakak

    ReplyDelete
  3. nak tambah car seat..nak tersasul sy baca td..mcm nak tambah baby lagi hehehehe

    ReplyDelete
  4. ALALALA..cian2 dia.
    gitu la jadi adik yg xtau pape kan.
    mmg jadi mangsa.
    sama mcm c kakak ngan bambam jugak la. hehehe

    ReplyDelete
  5. eheeheh mesti kecoh dalam keta kan?

    wina hari² pun kecoh..sib baik juga jarak dekat jek :-)

    ReplyDelete
  6. alahai..kakak jeleslah tu..sabar jelah adik ye..

    ReplyDelete
  7. alalala comel2 semuanya

    hihi kakak tetiba teringin nak jadi baby balik kot, tu yg nak tumpang sit adik tu

    ReplyDelete
  8. heheheee...kakak..kakak...selalunya kakak yg pasrah...terbalik phlak ye dik....! takpe la adiiiik.:)

    ReplyDelete
  9. ahahha buat per mukee adik macam tuu ekek ;)

    ReplyDelete
  10. HAHA..anak no 2 memang macam tu..tapi tunggu adik besar sket, konpem kakak pula kena mengalah dengan dia..macam anak aku si Ashraf tu, hero bukan main lagi:)

    ReplyDelete
  11. seronok jugak skali skala himpit2 macam niu..hehe

    ReplyDelete
  12. bertuah sungguh kakaknya.. nasib adiknya pasrah je hehehhe.. mereka kekadang mmg buat kita macam2 perasaankan.. aku ni no2 si aliah tu masyaAllah.. macam bela 10 orang ok.. :((

    ReplyDelete
  13. SELAGI BOLEH KONGSI, KONGSILAH.. DAH DUA2 KECIK LAGI NAK BUAT CAMNE.. TAMBAH SATU LAGI CAR SEAT KAT BELAKANG.. :)

    ReplyDelete
  14. jeles kot Fiza...yelah...org beradik mmg mula2 macam tu. macam org yg komen ni kecik2 dulu:P

    ReplyDelete
  15. tembamnya qhalif!!...memang gitu la kan...terpaksala layankan je

    ReplyDelete
  16. alo lo looo...cian adik tu kakak..hehehe..;)

    ReplyDelete
  17. alhamdulillah dah ada aura
    +ve, walopon tatau pape..akak doakan yg terbaik...
    tomey je adik dia, cian kena berebut2 :)

    ReplyDelete
  18. Haha...kiut2...tmbah2 tgk muka si adik yg trpaksa tabahkan hati..xpe la adik,pasrah je la:-P

    ReplyDelete
  19. sian adik..sabor jer la adik ye..

    ReplyDelete
  20. hihiii... tak puas lg duk dlm car seat agaknya...

    ReplyDelete
  21. hihiii... tak puas lg duk dlm car seat agaknya...

    ReplyDelete
  22. kekekek... ye..aku dpt bygkan muka adik tu redha dlm terpaksa..tapi ko sempat lagik nak snap gambo..kalau aku melenting, handphone pun boleh tercampak nak handle anak2 nak masuk car seat..heheh.. beb..aku penah tgk ade chinese ofismate aku, anak 2, car seat pun 2..padahal anak yg sulung tu dah besar..ni tgh preggie ke-3 aku bet, dpn blkg die letak car seat nanti..hehehe

    ReplyDelete
  23. alahai kalo kongsi cane nk pakai seat belt car seat tu..hehehe

    ReplyDelete
  24. anak2 saya yang abang berdua tu pun selalu berebut duduk di car seat tu....tensen tulll tapi lucu juga tengo gaya dia orang

    ReplyDelete
  25. nampak gayanya kena beli car seat satu lg la tu...muka adik redhoo jer tu hahahaha

    ReplyDelete
  26. Amboi, comel2 adik badik ni. Geram tgk!

    ReplyDelete
  27. seronoknya tgk gelagat diorg,. comeyy sgt... ;)

    ReplyDelete
  28. @Mrs Lurve:

    Ko biar betik dik, qhalif kocik lagi. Sakit beranak tak hilang lagi nih ☺☺☺

    ReplyDelete
  29. @♥ Wina ♥:

    Hari2 memang kecoh wina...ibu ngan anak bertekak..hehehe...

    ReplyDelete
  30. @maya amir:

    Aku snap masa dah sampai kat parking umah....sempat lagi tu sbb kelakar tgk muka adik gy tak bersalah tu...blogger tegar, apa2 pon suma nak amik gambo kan...ahaks...

    ReplyDelete
  31. @cHeRyNa PiReS:

    Owh...sha pon mcm ni erk, jeles..hehe..

    ReplyDelete
  32. @Nurhayati:

    Jgn kata ko nok, aku dgn anak dara ni pon sama gak. Anak kedua memang mcm ni kot.

    ReplyDelete
  33. haha..ni mesti kes kakak jeles dekt adik

    ReplyDelete
  34. Ank fyzz yg no 2 tu lak..umo 6 bln lbh tk.mo dok lm carseat dh..huhu..mcm2 kn

    ReplyDelete

Popular Posts

Labels

Blog Archive