JULIA...

Monday, October 29, 2012


Siapa tengok citer nih? Geram tak? Meluat pon iyer gak kan. Geram dan meluat tengok watak Norish Karman tu. Memula tak layan sangat. Tapi bila dah pertengahan episod tu, macam...best gak citer nih, layan wei. 

Tapi tu lah, bila dah terlepas episod tu, rasa macam tak puas hati plak. Macam mana Julia bley bernikah ngan Azwan sedangkan dia bercinta ngan Amir. Kenapa Azwan ceraikan Julia sampai talak 3? Kenapa mak Azuan tu tak suka ngan Julia? Haissshhhhh...nak kena cari episod² lepas gamaknya nih.

Tak sabar plak nak tunggu petang nih, nak tengok JULIA...ekekeke...Tapi tu lah, terpaksa berebut remote control ngan anak lah plak. Anak bujang nak nengok cartoon. Mak budak plak nak nengok drama...acaner tu? Maka dengan ini, 30 minit untuk anak nengok cartoon, 30 minit lagi untuk mak budak layan drama. 

Sinopsis Drama Julia Tv3- Amir (lakonan Fizo Omar ) seorang yang agak nakal di sekolah, Amir telah ditangkap kerana merokok dan dikenakan hukuman rotan di hadapan guru-gurunya.

Amir juga ada hati dengan seorang gadis bernama Sofia lakonan Izreen Azminda, tetapi Sofia dengan selamba menolak cinta Amir, dan mengatakan dia tidak ada hati dengan Amir.

Sementara itu hubungan Amir dan Julia (lakonan Nabila Huda) semakin rapat, Julia berjaya merubah diri Amir dan Amir mulai menumpukan pelajarannya di sekolah.

Julia lakonan Nabila Huda, Fizo Omar dan Izreen Azminda ditayangkan utk Slot Akasia di TV3. Menjalani pengambaran di KL dan juga Korea. Antara pelakon lain yang menjayakan drama ini ialah Iqram Dinzly, Fauziah Ghaous dan ramai lagi.


You Might Also Like

58 comments

  1. Ade ke cite nie? Yg penting, Nabila dlm poster tu sgt hot!

    ReplyDelete
  2. tgk tp tak fokus. kang jap lg mummy nk susu mummy berak mummy itu ini hihi

    tp geram ngan mak azuan. kawin bukan pilihankan, sanggup tu main bomoh2 tuk anak dia ceraikan bininya. bini amir plak jeles ngan julia. mmg mcm2 konflik la, ape pun best gk dramanya :-)

    ReplyDelete
  3. nak k dee jwb ke persoalan2 tu or nak tgk sendiri kat tonton.com.my? hahaha..

    ReplyDelete
  4. tgk jgk cite nie kak, tp tue la, time xsesuai..mana nak sibuk dgn solat maghrib..mana nak sibuk memasak..kdg2 masak smbil curi2 tgk..pastu minta hubby citekan..punyala xbest

    ReplyDelete
  5. rmai kata citer ni best..tp kdg2 x sempat nak tgk..mcm bz sgt je bunyi nye kan..hehehehe...

    ReplyDelete
  6. KADANG2 TENGOK.. KADANG2 TAK TENGOK.. :)

    ReplyDelete
  7. citer nih best jugak,tp itulah tgk pun skip2 je..

    ReplyDelete
  8. saya peminat setia JULIA.. nak jawab semua soalan ni.eehhehe


    1. Macam mana Julia bley bernikah ngan Azwan sedangkan dia bercinta ngan Amir.
    jawapannya, azwan dgn julia penah kantoi bercium di kws public. ada org bg tau mak bapak julia, start dari tu la parent julia tak suka, pastu si amir ni asyik sibuk, sampai takde masa nak jumpa parent julia, nak say sorry ke hape.disebabkan julia tension sgt, ye la byk kali amir janji nak gi umah wat sesi berkenalan dgn parent dia, tp cancel kan. jadi bapa julia cam menyampah dah. kebetulan time tu azwan baik jlia, antar balik eje la apa.azwan cam pandai amik hati bapa julia... so org tua tu berkenan la kat azwan. di sebabkan bapa julia cam mendesak juga, maka si julia ni pun kawen dgn si azwan sbb nak bahagiakan bapanya


    2.Kenapa Azwan ceraikan Julia sampai talak 3?
    jawapnnya mudah je, kene hasutan si norish karman tu... dia putar belit citer,dia kata ank dlm perut julia tu ank amir, si azwan yg panas baran tu apa lagi. aku ceraikan dikau dgn talak 3... hambik


    3.Kenapa mak Azuan tu tak suka ngan Julia
    pada asalnya, dah nampak... mak dia cam tak suka si julia, sbb julia ni kan org kampung.mak azwan ni kira cam pilih bulu sket la, nak org yg setaraf dgn derang.start mak dia tunjuk sgt tu, masa norish karman dok ajak derang stay serumah sekali, julia taknak sbb nak berdikari sendiri...takmo dok dgn mertua. pastu norish karman bising gak la, bila nak dpt cucu, kata julia mandul la apa la...mcm2 la. dia kata julia bela hantu la apa la...


    ok, sekian saja berita dari saya.teheheh.

    ReplyDelete
  9. b tengok jugak kak..best jalan cerita...

    memang meluat dengan mak azwan.. dengan rambut serabai dengan tahi lalat nye.. aduiii

    ReplyDelete
  10. wahhh btul nye seronok ni tgk cita ni heheh na berhari2 org suruh tgk cita tu...tp xde mase nk pi..

    fiza tgk ulangan dye kat tonton ;)

    ReplyDelete
  11. mak azwan tak suka julia sebab awal2 kawen julia x leh beranak...sekarang bila kate x leh ngandung mak azwan nak suh azwan rampas anak julia plak..hehe

    saya layan jugak kadang2...

    ReplyDelete
  12. wahhh eKa menjawab macam dia pengarah lakk .. baguss nie .. ikuti betul niee .. ;)
    akk x selalu dpt tgk .. tapi ok lahh bila si nabila jadi heroin nie ;)

    ReplyDelete
  13. TENGOK JUGAK..TP MISSED BYK LA...

    ReplyDelete
  14. tak tengok. sbb tak boleh terima watak nabila org baik2..hehe..byk betul cerita dia jadi watak baik-baik..mcm tak best je..hehe..

    ReplyDelete
  15. Tulaa pasaii kak..
    eiqa mula2x okay je tengok.
    tetiba cuti kolej pun dah habis..
    tengok pun tergendala..
    bnyak trlepas, sob3x.

    ReplyDelete
  16. PM dah lama tak nonton citer2 melayu...huhu

    ReplyDelete
  17. hahaha.layan jugak rupanya ye..hehehe.. kalau nak tgk ulangan, bolehlah tengok kat blog saya tu.. :)

    ReplyDelete
  18. sekali jek dapat peluang tengok cite ni..hehhee best

    ReplyDelete
  19. Mcm menarik...nk kna cari kt YouTube la kalau gini....

    ReplyDelete
  20. assalamualaikum fiza...memang geram tengok watak Norish jadi mak tu...:)

    ReplyDelete
  21. rugi ko tak tengok dari awal. hakhakhak. dulu mcm bengang dgn amir sebab sia-siakan julia. tapi skrg amirlah yang sentiasa di sisi walaupun dia dah kahwin. lega sebab nur ain akhirnya tau siapa sofia dan siapa julia dalam hidup amir. kesian ok bila nur ain marah2 julia.

    tak sabar tunggu episod malam ni

    ReplyDelete
  22. semalam sedihlah family julia tu meninggaldunia semuakan kemalangan... eh² sy lagi pelik camne azwan dah kawin lain pulak siap kat sepital semalam.... haru minnggu lps nak raya x tgk kikikikiki

    ReplyDelete
  23. serius mmg geram. dengan laki too.

    ReplyDelete
  24. mmg tangkap lekat tgk crita ni...sedih plak mngenangkn nasib si Julia nikn :(

    ReplyDelete
  25. as salam

    akak biasa tengok sekerat2 tp tau la jugakjln cite nye..menarik juga..
    sam tu bukan kena bunuh dengan sopia ke masa kat korea du kan? tp mmg geram dgn watak izrin n norish tu

    ReplyDelete
  26. @Dee:

    Tu lah sis. Nak tgk kat tonton gak nih.

    ReplyDelete
  27. @Mrs Lurve:

    Itu lah. Time tak berapa sesuai kan. Kena solat maghrib dulu. Klo en. somi citerkan memanglah tak best...hehehe..

    ReplyDelete
  28. @eKa:

    Wah, terjawab sudah persoalan. Mekasih eka ^_^.

    ReplyDelete
  29. @Bie:

    Hahaha...betul lah bie, akk pon meluat tgk watak NK tu.

    ReplyDelete
  30. @Cikgu Ma:

    Geram tau tgk. Sesuka jer nak rampas anak julia tu.

    ReplyDelete
  31. @ieda:

    Detail kan. TAk yah tgk kat tonton dah ☺☺.

    ReplyDelete
  32. @MAY:

    Samalah kita. Lately jer concentrate balik.

    ReplyDelete
  33. @4feet8:

    Ha'ah kan. Jarang dia dpt watak jahat. Tapi citer ni best tau.

    ReplyDelete
  34. @Eiqa Almond:

    Tak per dik, tonton dan yg sewaktu dgn nya kan ada ☺☺

    ReplyDelete
  35. @Papa Mifz:

    Iyolah...PM tgk cito omputeh jer.

    ReplyDelete
  36. @boni kacak:

    Memang layan ah boni. Kamu pon layan jugak erk ^_^

    ReplyDelete
  37. @maszull:

    Ramai yg geram tau mama dgn NK nih.

    ReplyDelete
  38. @Liz:

    Memula dulu tgk mcm tak best, lelama terjebak plak. Memang kesianlah dgn julia.

    ReplyDelete
  39. @Masya:

    Kesian kan. ADa jer dugaan dia. Kena tgk tonton lah masya ☺☺

    ReplyDelete
  40. @AHMAD AFIQ:

    Wah...ingatkan pompuan jer yg layan citer ni, lelaki pon layan gak erk...hehehe...

    ReplyDelete
  41. @Hanis MY:

    Tgk hanis, mesti terjebak gak nanti.

    ReplyDelete
  42. xtgk sbb xminat dgn fizo omar wekkkkkkkkk!

    ReplyDelete
  43. kalau dah terjebak mmg tak boleh nak escape.. hahah astro PVR satu!!

    ReplyDelete

Popular Posts

Labels

Blog Archive