QHALIF...Sambil Makan pon Boleh Tidur!!!!

Wednesday, November 28, 2012


Masa ni 1st time saya introduce qhalif dengan his 1st solid food. Let pictures do the talking ☺☺☺

1) Bersiap sedia untuk makan


2) Muka blur sebab 1st time makan.


3) Dah mula ngantuk

'Ibu...sedaplah, tapi qhalif nak tido'

4) Mata dah kuyu tapi makan tetap makan


5) Dah tak larat nak buka mata. Tido lagi best.


6) Akhirnya.....Lena di ulit mimpi


Alahaiiiii anak ibu nih. Dah ngantuk sangat gamaknya. Ibu salah timing lah. Kesudahannya...kakak yang habiskan untuk adik. 

Note: Gusi Qhalif dah nampak putih. Macam nak tumbuh gigi. Cepat lak plak.

 


You Might Also Like

42 komen

  1. hahhah kelakarlah qhalif ni... tp tu la, mama bg mkn time qalief ngantuk yer...

    ReplyDelete
  2. ololoo comelnye.. nak tidur, nak makan..last2 tidur laaa dulu..kekekek

    ReplyDelete
  3. Alahai, comelnya. Geram tgk! Senang je baby ni kan? Senang jaga. Tak susahkan org pun.

    ReplyDelete
  4. gelak aku nengok weii...comel tul dak qhalif ni...

    ni nak makan ke nak tido, mana lebih penting???

    ReplyDelete
  5. mana lebih syok...makan ker tidur....tidurlah mama....

    ReplyDelete
  6. hikhikhik..comei tol qhalif..dh ngantuk sgt la tu..smpi mkn pon leh tertido..hehehe

    ReplyDelete
  7. heheheheheheehehe..sgt comel ok!
    bole pulak dia tertidur. dah ngantok sgt le tu gamaknye

    ReplyDelete
  8. hahahaha..mmg lawak..tapi comel!
    Org tua kalau buat perangai macam ni, mmg kena kutuk la..hahaha

    ReplyDelete
  9. akak bg mkn apa tue, bubur nasi ehh.. boleh tdo pulak dia

    ReplyDelete
  10. SAYA YANG DUK NGADAP PC NI TADI PUN TETIBA TERLELAP.. :)

    ReplyDelete
  11. hihii permulaan makan utk qhalif ye.. ibu jgn suap banyk2 qhalif ya nnti qhalif ngantuk lah bu,sedap sgt2..(katanya qhalif) hehe..chomell..^__^

    ReplyDelete
  12. agaknya masa dia nak tido tu...ngantuk sangat...sian....hehe

    ReplyDelete
  13. ahahaha..kelakar habis!! lenkali akak rakam la..bru syiok..

    ReplyDelete
  14. ala kesiannyer dia ngantuk sesangatler tu..

    ReplyDelete
  15. alahai comelnya qhalif, perut kenyang mata pon layu ye sayang hehehe

    ReplyDelete
  16. kahkahkahkahakah tgh mkn pon blh tdo!

    ReplyDelete
  17. tu diaaaa...punyer la mengantukkk! :D

    ReplyDelete
  18. eh camner leh tertidur?... hehehe lawak betul,,

    ReplyDelete
  19. alahai siannya...mkn boleh smp tertido la

    ReplyDelete
  20. huk alohh..tgh makan pun bleh tido..hahahah..anak sedara sy umur 6-7 bulan da tumbuh gigi.anak sy nak masuk 8 bln x tumbuh2 lg giginye..

    ReplyDelete
  21. Hola ♥

    Cutenya muka Qhalif makan.

    Selamat berkenalan awak. Semoga persahabatan kita akan berkekalan walaupun di alam maya. Sapa tau satu hari nanti kita berjumpa. Hehe...

    Sekiranya awak ada kelapangan dan sudi... Jemputlah singgah di blog saya : Fizalinolie

    Keep in touch :)



    ReplyDelete
  22. he he comel sungguh

    ReplyDelete
  23. comelnya dia =)

    fiza, nanti jgn lupa create entry dan update blog lists ya. leh tgk kat blog maera k. =) Segmen Jejak ku di Blog Mu

    ReplyDelete
  24. wahh ensem boy untungg laa da kenyang terusss je lelap hihihi

    ReplyDelete
  25. hahaha..qhalif buat lakar-lakar la....comel tul...

    ReplyDelete
  26. ahahaha kelakar tul
    kekenyangan dan kemegantukan ahahah ;)

    ReplyDelete
  27. Hikhik! Comel.. Boleh pulak tertidur tengah2 makan.. =)

    ReplyDelete
  28. hahaha...sama mcm ahmad! suka tido waktu makan...comelnya qhalif trtido!

    ReplyDelete
  29. muahaha...mcm mana tuh...ngantuk sgt lah tu yer...

    ReplyDelete
  30. salam...

    hehe kelakar qhalif... makan sedap sangat sampai tertidur... ni ok kecik lagi. anak saya yg 2+ years pun boleh makan sampai tertidur...

    ReplyDelete
  31. hahahah kelakarnya qhalif ni... comei pulak tu!! adeh... sakit perut gelak..

    ReplyDelete
  32. alaaaa Qhalif nie comel sungguh la. nasib dia xmenguyah time tido tue hihihi

    ReplyDelete
  33. Sampai tido qalif..hihi
    lawok je nengok muka bila d suap..hihi

    ReplyDelete
  34. la kelakar la qhaliff ni mkn smpai tetido...mengantuk sgt la tu

    ReplyDelete


Baju Muslimah Kanak-kanak

Labels

Instagram

Facebook Page