TABAHNYA kamu!!!

Friday, November 30, 2012


Kamu...kamu semua. Yang bekerja di tengah² Bandaraya Kuala Lumpur yang jalannya bley di katakan hari² sesak. Demi mencari rezeki, jalan sesak sanggup ku redah kan. Masa gi training kat Solaris, Dutamas. Ya! Allah...hazabnya nak balik. Faham² jerlah kalau dah masuk Jalan Duta tu kan. Jalan sesak nak mamps. Kalau hari hujan apatah lagi. Pening kepala duduk dalam kereta lama². Bukan pening jer, punggung pon naik kebas di buatnya. Hati mula berdetik 'Ya! allah...tabahnya dorang nih. Sanggup harung jalan sesak hari²'. Memang salute lah.

Kira saya pon dalam category tabah juga lah kan. Skang ni balik keja hariiiiiiiii-hariiiiiiii jalannnnnnnn sesakkkkkkkk. Di tambah dengan MAHA dan November Rain kan. Alahaiiiiii...nak nangis dibuatnya. Tapi kalau tak der MAHA dan November Rain pon, jalan tetap sesak. Tak faham mak noks apsal jalan sesak. Cuti sekolah pon sesak gak. Pagi sesak, petang pon sesak...allahuakhbar...Tahap kesabaran pon boleh hilang,

Jalan sesak bukan sebab accident pung. Kalau accident pon lagilah berjela-jela sesaknya kan. Ni sesak sebab nak masuk simpang/susur jer. Lepas tu clear dah jalan. Adoiiiiiiii...letih lah kalau hari² macam nih. Dah lah keta manual. kejang kaki wei. Nak naik motor....tak pandai lah pulak, lagi pon takut lah nak menunggang motokar...hurmmmmm...Redah jer lah.

Note: Kejap jer dah jumaat kan...kejap jer dah nak masuk bulan december.

You Might Also Like

27 comments

  1. betul kak, bila balik umah mil dkt kl, ya allah ckp dkt hubby xsgupla kalo nak suh pindah tukar kl, kalo hari2 nak ngadap jem..mau boleh jiwa kacau, duk kat sini jem kdg2 pun naik tensen

    ReplyDelete
  2. huhuhu..sayalah antara mereka2 yg tabah itu. office saya kt jalan duta tu la, menara MATRADE. hehehe

    ReplyDelete
  3. Biaselah tu. LDP pun mcm haremmm. Tapi ape boleh bt? Sabo jelah.

    ReplyDelete
  4. sy lak, alhamdulillah umah n tmpt keje dkt je.. dri umh ke opis seploh menet, n mmg xhadap jem.. jem pun kt trepik lite je..

    ReplyDelete
  5. hoyehhh... dah nak masuk bulan terakhir of the yearrrr.
    hehehe

    ReplyDelete
  6. heheehe..lama lama dah terbiase la kak dgn jem nie... :D

    ReplyDelete
  7. tahniah lah sebab kuat mental dok di kl..hehe

    ReplyDelete
  8. hurmmm betul..wina pun pikir mcm tue jugak..kesian mereka yg hari² kena redah jem ni

    musim hujan nie jalan pun jem..kena hati²

    ReplyDelete
  9. bertabah la eks.. hehehe.. mama setelah 10thn** menempuh jln2 jem skrg dah melalui jln2 yg lebih tenang.. syukur sesangat.. hehehe

    ReplyDelete
  10. Betul tu..saya tak boleh bayangkan org yg kerja hari2 ke redah jam di tengah2 bandar KL...kalau boleh, saya nak kerja kat kawasan kampung..ulu ulu..takde jem...traffic light pun takde...hihihihih

    ReplyDelete
  11. huhuhu ciann akk dgr citer ko nie dik .. memang azab kalau hari2 harung jem , nak gi kerja bercinta .. hurmm entahlah
    banyakkan lahh bersabar dik , org KL tuu agaknya membesar dan mentua di jalan jee agaknyee .. x pernah bosan huhuh

    kena tukar keter auto lah gayanyee dik .. mana tahan harung jem ngan manual .. patah jari2 kaki .. lain2 x leh kiree lah kan huhuhu

    ReplyDelete
  12. yup..keje kat KL mmg kena tabah sis...sbb tu kot ramai org stress..naik lrt pun kalau time rosak..parah gak rasa..demi sesuap nasi sis..apapun sanggup :)

    ReplyDelete
  13. esok 1 Dis....huhu...makin tua...

    ReplyDelete
  14. sabar je lah kan...kat KK pun gitu jammed teruk lebih2 masa pegi keja dan balik keja...huhu

    ReplyDelete
  15. Sebab tu lah sy dan suami awal2 lagi buat keputusan yang kami tak boleh dok kat KL. untuk diri kami, rase macam tak boleh nak survive kat sana dengan kos sara hidup tinggi, tol, jalan jem, etc.

    pepun sy respek orang yang dok kat KL. :)

    Uni recently posted...

    Diaper Bag Carter's Untuk Dijual

    ReplyDelete
  16. ayu lak cuti sekolah ni mmg jalan tak jem.. syukur sgt.. balik je kdg jem kdg tak.. kalau ujan conpem jem..

    ReplyDelete
  17. mak noks, jgn naik moto wei bahaye heee~

    ReplyDelete
  18. Tu lah memang tapik arrr pada yang dok kat mana-mana bandar yang hari2 akan sesak. Penyabar betul...

    ♥ Entri terbaru : 100 TEMPAT UNTUK PING ENTRI

    Keep in touch :)

    ReplyDelete
  19. laluan pulang kerumah sy mmg jem.. tiada pilihan..

    ReplyDelete
  20. Nasib baiklah saya tak kerja kat situ..kalau tak saya pun antara orang yang sangat tabah kot..heheheh

    ReplyDelete
  21. akak penunggang motosikal berhemah.. huband bising suruh naik kereta tapi akak memang tak suka naik kereta.. entahler dah terbiasa..
    gembira sebab tak tempuh jem.. jem itu.. tak bayar parking.. tak bayar tol (masa keje jauh dulu)... semuanya serba gembira..

    tak gembira satujer kalau hujan..

    ReplyDelete
  22. kak Na nak luahkan perasaan Na lalu jln yg lagi sesak kat subang ni hihihi Na syorkan kepada sesiapa yg mengandung dah 9bulan terus min x cuti jgn kerja klau kat subang ni..takut beranak dlm jammed hihihi

    ReplyDelete
  23. as salam

    jalan sesak kan sebab lepas grade je dapt keje beli kete..sorang, satu bijik kete la kan..mana tak sesak ..kurang sgt yg lepas grade..keje jap pastu balik kg macam akak..:)

    ReplyDelete
  24. mmg sgt tabah..akak skrg dah tak lalui sesak teruk lg,dulu2 masa berulang keramat s.alam mmg menangis,buka puasa pun dlm kereta,skrg dah ok..lega sgt

    ReplyDelete

Popular Posts

Labels

Blog Archive