12.12.12

Wednesday, December 12, 2012


HAPPY 8 MONTHS OLD IMAN QHALIF

 Rambut dah tak pacak ^_^

Cantik kan tarikh hari ni. Tertanya² juga ada yang menarik ker untuk tarikh hari ni? Rasanya macam ada. Baru teringat yang anak bujang tecik nih dah 8 bulan hari nih. Bersamaan dengan 12 December 2012 ☺☺..haishhhhh...ibu ni makin pelupa lah.

Setakat 8 bulan ni Qhalif masih mendapat khasiat SUSU IBU sepenuhnya...syukur alhamdulillah...Berkat kesabaran, doa yang tak putus supaya di banyakkan SUSU IBU serta dengan kehendak dan izin dariNYA juga. Semoga misi nak Fully Breastfeed Qhalif hingga 2 tahun tercapai, in shaa allah.

Perkembangan pon seperti bayi² lain yang seusia dengannya. Membesar bagai johan. Meniarap dan berguling² satu rumah adalah hobi dia. Merangkak baru selangkah. Asyik angkat punggung jer lebih. Makan plak masih lagi kurang. Lebih kepada susu. Badan pon agak susut sikit. Mungkin sebab tengah lasak. Nak pakaikan pampers ngan baju pon susah skang nih. Pastu suka sangat lentikkan badan. Kalau dukung kena pengang belakang badan dia. Kalau tak...melentik lah. Nak gurau² lah tu kononnya ☺☺

Ok...yang ni sariau sikit. Qhalif dah tumbuh gigi. Nak masuk 2 batang dah. Alahaiiiiii...cepat pulak kamu tumbuh gigi. Abang ngan kakak dulu lambat tumbuh. Bila dah tumbuh gigi tu faham² lah kan. Nak menggigit jer lah kerjanya. Sambil gigit sambil sengih. Habislah...melecet lah nip ibu macam ni dik.

Semoga Iman Qhalif membesar sebagai anak yang soleh, sihat tubuh badan dan bijak pandai.


You Might Also Like

30 komen

  1. geramnya kt qhalif ni.. kak, khamis ni g pasar malam jom..

    ReplyDelete
  2. comel betul dia..moga membesar jadi anak yg soleh

    ReplyDelete
  3. Alahai daq nomei ni..dah 8 bulan yer...Alhamdulillah..masih minum SI yer..mg hasrat ibu nak BF Qhaliff samapi 2 thn tercapai..insyaAllah

    ReplyDelete
  4. dah besar dah....

    habis la duk menggigit je...kang putus kang....haha..

    ReplyDelete
  5. i tgh bertabah menahan digigit sebab hujung tahun ni adib cukup 2tahun.hehehe.

    gd luck ye

    ReplyDelete
  6. eeeeeeeeeeee budak tecik yg bambam heheheh geramnya nengokkk grrr~~~

    ReplyDelete
  7. comel sungguh anak ibu ni. pandai dia senyum. hehehehe. happy 8th months old sayang!

    ReplyDelete
  8. Bagus..susu ibu yang terbaik ♥

    psst: GA di blog nieza ^-~

    ReplyDelete
  9. cumilnyer qhalif..moga terus membesar dgn sihat ye..mmg kalu dah mula tumbuh gigi,nak mengigit je la kejenye kan

    ReplyDelete
  10. kejap je qhalif dah 8 bln ek. arissa dah 9 dah. gigi arissa dah byk dah kuar nok. depa ni umur 6 bulan je dh kuar gigi.

    ReplyDelete
  11. comel Iman Qhalif
    semoga menjadi anak yang baik kelak..:)

    ReplyDelete
  12. comel..ramai yg pilih tarikh hari ini utk dinikahkan..

    ReplyDelete
  13. Fiza... Alhamdulillah si kecil dah 8 bulan. In shaa Allah. perjuangan nak membfkan anak sepenuhnya akan berjaya. saya pun sama. semoga usaha kita ni mendapat redha dan pertolongan dariNya. Ameen...

    www.shakeezmom.blogspot.com

    ReplyDelete
  14. hepi beday qhalif...semoga menjadi anak kebanggaan keluarga ye sayang...amin...


    sama beday ngan anak aku si abg tu nok...

    ReplyDelete
  15. itulah kan, berat adam pun tak naik byk sebab melasak agaknya. Fiza trim rambut qhalif camne? mirah tak reti potong rambut budak boy. si kakak2 tu mirah potong sendiri je. any idea? tq

    ReplyDelete
  16. hr ni xder special pun utk wani kak melainkan qalief ada app paed jer haha...wah dh 8 bulan dia...comel jer..bam2 nampak hikss

    ReplyDelete
  17. wah.. semoga Qhalif akan membesar dan menjadi seseorang yang berguna pada agama, bangsa dan tanah air satu hari nanti..amin..

    ReplyDelete
  18. Aydin pun tmbh gg ms umur2 Qhalif. Heheheheh. Comelnya dia!!

    ReplyDelete
  19. nak tumbuh gigi sudah..huarghh mmg seriau.. Ariq pun fully bf.. direct plak tu, xmo botol huhuhu..

    happy 8month Qhalif!!!
    aunty suka rambut blah tepi.. :)

    ReplyDelete
  20. alhamdullillah.. dah 8 bulan kan.. cepat plak masa berlalu kalau baby dah growup ni.. :)
    aminnnn ya robbal alamin..


    Fiza cakap nasi ayam kat cyberjaya tu kat ner? kasi details please..

    ReplyDelete
  21. semoga qhalif dpt ekslusif minum susu ibu sampai capai umur 2 tahun :)

    ReplyDelete
  22. Aah la...saya tak pasan la 12.12.12.
    Hehe..

    Comeyy die ye...cepat kan masa berlalu kan.cam baru smalam dorang ni baby baru lahir..anak saya pun da masuk 10 bulan..rakan sekelas iman qalif ni..hehe

    ReplyDelete
  23. semoa khalif sentiasa sihat, cerdik dan soleh...amin...

    anak sy pun lahir 12 hb jgk,btl2 cukup 7 bln harini...lewat 1bln drp khalif..=)

    ReplyDelete
  24. alo alo tomeinyer dia.. 8 bulan umur yang best untuk baby...

    ReplyDelete
  25. alahaiii comelnya. rambut dia tue yg buat geram sangat tue hihihi

    klu baby yg baru tumbuh gigi nie memang seriau kalau dorg mula bukak mlut hihii

    ReplyDelete
  26. heheheh comel betul qhalif... moga tercapai hasrat fully BF tu.. (teringat pula time BF alisya... rindu pula rasanya...)

    ReplyDelete


Baju Muslimah Kanak-kanak

Labels

Instagram

Facebook Page