Kisah Seram Lagi - Sliding Door BERGEGAR!!!

Thursday, December 20, 2012


Ok. Saya saja jer nak tunggu hari Khamis untuk citer pasal kisah seram lagi. Dah bersedia untuk seram secara berjemaah...muahahaha...Kalau sebelum tu saya pernah citer pasal 'Ibu...kita Nampak Hantu'. Pada yang belum baca tu bley klik kat situ sebab saya dah buat link.

Kali ni kisah seramnya berlaku pada diri saya sendiri. Selang empat hari selepas kimi nampak 'makhluk' tu. Berlaku pada hari Jumaat. Masa tu saya tengah duduk kat sofa sambil melayan citer ADABI Spices Route. Anak² plak tengah berkubang dalam bilik air...terjerit² sambil mandi...gasaklah kan. Janji ibu aman nak tengok TV. Si Qhalif plak berguling² kegembiraan sebab tak der orang nak mengacau. 

Kebetulan Jumaat tu hujan lebat selebatnya. Tiba²...masa tengah syiok tengok TV tu hati ni rasa macam tak sedap. Tetiba perasaan takut tu datang *mak dah mula meremang ni nyah*. Saya mulalah pasang ayat² Ruqyah. Lepas tu kan, secara tiba² saya dengar sliding door tu macam bergegar. Saya dah terdiam. Mula berfikir 'mungkin jiran sebelah atau atas tutup sliding door kuat kot'...'erk...tak mungkinlah sebab ada dinding yang memisahkan sliding door tu'. Bunyi lagi, hati dah berdebar². Saya pegang sliding door tu, memang sliding door tu sedang bergegar. Sekali dia gegar lagi noks. Saya buka sliding. Angin biasa jer. Langsir pon tak berterbangan. Tengok lampu kat balcony. Lampu tak goyang. Kalau angin kuat mungkin goyang. Tutup balik sliding door. Dia gegar lagi sekali. Saya rasa dekat 5 kali sliding door rumah saya tu bergegar. Darah dah naik kepala dah nih. Saya pon mula bersuara 'Aku tak kacau kau, kau tolong jangan kacau aku dan anak² aku'. Memang lepas tu dah tak gegar lagi.

Nak tau tak. Masa sliding door tu bergegar adalah pada waktu Maghrib dan pada masa yang sama Ayat Kursi sedang berkumandang. Ya! allah...hanya dia jer yang tahu perasaan saya masa tu. Saya duduk jer kat ruang tamu tu sampailah anak² habis mandi. Nak gi dapur yang sekangkang kera tu pon takut. Bila perasaan takut tu dah reda, barulah berani nak masuk dapur. Iyerlah....anak² nak makan kan. Kebetulan anak² dah berkumpul kat ruang tamu tu, berani lah sket kan...hehehe...

Macam mana tu? Suruh anak² jangan takut tapi mak budak ni yang terlebih takut...acaner tu. Tapi skang ni dah rasa kuat semangat sket lah. Allah kan ada ☺☺☺.  Dulu tak der plak benda² mistik macam nih. Lately ni pulak. Risau nya takut ada yang 'menghantar'...mana tau kan. Apa² pon, doa saya setiap hari supaya di pelihara keselamatan kami sekeluarga dari hasad dengki, fitnah dan sihir. Mak saya pon ada pesan soh ustaz tengok² kan umah tu.

Note: Si dia kata mungkin angin jer kot. Tapi instinct saya mengatakan bukan angin. Memang sliding door tu seperti ada orang yang menggegarkannya.


You Might Also Like

43 komen

  1. KA fhm sgt sebab pernah alami sendiri. Kena kuatkan semangat dan ayat2 tu kena selalu dibibir In Sha Allah. Pernah lalui byk kali. Susah nak percaya kalau x pernah alami kan !

    ReplyDelete
  2. akak..sy bace pun dah meremang..takut..tp sy selalu jugak pasang ayt2 ruqyah tu kat henpon...

    ReplyDelete
  3. Teringat cerita suami kakcik minggu lepas. Waktu dia tidur berseorangan di rumah (dia cuti sakit), dia rasa 'ada seseorang' menekan bahunya menyebabkan dia tak boleh bangun. Kakinya terkapai-kapai tapi tetap tak boleh bangun. Dia dengar suara anak2 mentertawakannya (padahal dia tinggal seorang diri - meremang roma kakcik menaip ni). Segala ayat yang dia tahu, dia baca. Tapi sukar juga untuk melepaskan diri...

    ReplyDelete
  4. Aishhhhhh ...kalau umi ni entah2 dah lari litang pukang dlm bilik nie ... kalau time pasangakan ayat AL-QURAN die gegar jugak ..maksudnya benda tu tgah marah ..orang kata mcm tu ..

    harap dear n family tak kena kacau lagi ..amin2

    ReplyDelete
  5. Awak xpe g....Kimi, Qaira ngan Qalif, jdk 4 org. Sy ni cuma ada Aydin. Hubby kdg2 blk mlm. Membygkan benda yg sama. Adehhh!

    ReplyDelete
  6. takde kaitan dengan cite ko tapi aku nak bercerita. malam tadi tisya sibuk nak ikut abi dia gi main badminton. so aku buat helah.

    Umi : Ala, Tisya duduk dengan Umi la. Sape nak jaga umi kat rumah? Umi takut tinggal sorang2.
    Tisya : Umiiii, jangan takut. Takde hantu pun. Momok pun takde. Kalau umi takut, baca Al-Fatihah tau. Tisya pergi kejapppp je. Umi jangan takut.

    Erk, pandai anak aku bagi nasihat. Padahal dia yang sibuk takut dan aku yang selalu bagi nasihat macam tu

    ReplyDelete
  7. kak, g la jumpa ustaz..seram lak sy baca ni

    ReplyDelete
  8. wahh seram2..
    ooo..sj tggu ri khamis yea..
    tatoootttt..

    jom bace cite acik yg neh
    http://kauakukitaaa.blogspot.com/search/label/Seram

    dan yg neh

    http://kauakukitaaa.blogspot.com/2012/11/al-kisah-malam-jumaat.html

    hehehe

    ReplyDelete
  9. terus seram bulu roma nie...kalo sy lg xsberani akak nk g pegang sliding door tue huhuhuhu

    ReplyDelete
  10. hmm.. penah kena tp time tu siang.. takde lak rasa cam ada 'benda' ke apa.. cuma rasa ada gempa bumi je.. mmg biler takut sebolehnya taknak anak tau yg kite ni takut kan.. kenala wat berani..

    ReplyDelete
  11. aduhhh pelik2 .. risau kalau budak2 nie cakap benda yg pelik2 ..
    yelah setuju dgn KA tuu
    kena amalkan ayat2 yg boleh hindar dari diganggu macam nie dik

    akak selalu ingatkan anak2 sblm tidur baca bismillah dan selawat nabi , skrg nie masuk rumah pun x leh lupe dgn semua tuu !

    ReplyDelete
  12. sabar yer..kekadang benda ni nak mengusik kita jer..mcm i mlm tadi..tgh sedap2 tido..dengar suara perempuan mcm ckp heyyyyy...terbangun terus x leh tido..housemate of coz kat bilik dorang..bilik i berkunci...entah la..pas tu x tau masa bila terlelap...eh...dia kaco lagi..kali ni tarik hujung jari kaki i plak...wahhhh...ini dah kurang asam...terus pasang ayat kursi kebetulan ada download dlm hp...

    ReplyDelete
  13. seram sungguh...moga2 'benda' tu tak kacau u lagi..

    ReplyDelete
  14. yelah fiza..x kena susah nak percaya..dah kena baru tau..tp dah panggil belum ustaz tgk2 kan rumah tu?

    ReplyDelete
  15. Huhuhu pernah alami bila bc ayat kursi.. bnda tu lg kuat usik.. errr xnk try minta ustaz tgkkan ke? Mcm kwn sy...dia kt bnda tu nk kwn dgn ank die.. huhu mintak d jauhkan la ye

    ReplyDelete
  16. saya pon penah rasa camni kak..tapi gegar pintu le..masa tu sy sorang2 kat dapur..pehtu pintu mcm gegar..meremang plak bila taip nihh... alih2..ayah saya bukak pintu..pehtu takde gegar dah..baik akak cari ustaz minta tolong.

    ReplyDelete
  17. ELOK JUMPA MANA-MANA USTAZ TENGOK-TENGOKAN RUMAH TU.. DAH BEBERAPA KALI DAH AWAK ANAK BERANAK KENA..

    ReplyDelete
  18. orang yg pernah mengalami saja tau rasanyer ..kita yg mendengar ni punnn..

    ReplyDelete
  19. uish.. masih berani nak bukak sliding door tu lagi?? kalau saya, saya dah pejam mata da.hahaha

    ReplyDelete
  20. uih...mmg seram tol2 ni..klu saya dh cabut kuar umah..hahahhaa..<---dsr penakut..hehehehe...

    harap2 xde ape2 la ye..plg tkut klu tol ade yg menghantar tu..mtk2 sume tu dijauhkan...amin..

    ReplyDelete
  21. betul la fiza kena kuat semangat tau. zura belum pernah rasa lagi...kena tindih masa tido waktu study dulu selalu la sampai tak ley nak bangun ni walaupun dah sedar. minta2 tak berulang lagi +_+

    ReplyDelete
  22. saya bese gak kena kco ni kak time dok umah sewa dulu..haish...


    ** maaf kak lama plak rasa tak baca2 entry akak..sakit pale 3,4 hari ni edit blog orang yg banyak plak request nyerr...susah jugak kalo x baca syarat tempahan btol2..

    oh yea..akak masukkan rm30 ke dulu?
    dah lebih kak..rm20 jerr saya offer kat akak

    ReplyDelete
  23. Betoi.. Allah ada.. hanya padaNya kita memohon... harap Allah melindungi Fiza sekeluarga...

    ReplyDelete
  24. seram nyer kak...kalau saya la,dah lari masuk bilik,duk senyap2...seram sejuk...nasib xbaca entry akak ni mlm td...ada hikmah rupanya laptop hang...hehe...

    ReplyDelete
  25. seramnye.kalu saya pun ketar gak.

    setuju.kalu suh ustaz tengoks kan dan juga buat pendiding rumah. dan selalu berdoa k?mudahan dijauhkan dari hasad dengki syaitan jin dan manusia keji ni.

    anak2 kita terutamanya.risau nanti terbawa2 dalam pembesarannya.ke mana2 jadi takut.

    ReplyDelete
  26. aduiyaii smpi mcm tu skali fiza, aju meremang baca entry ni, banyakkan bacaan ayat al quran fiza, moga dia tak gannggu fiza and anak2, mintak jauhkanlah, mmg ye better panggil ustaz utk tgkkan

    ReplyDelete
  27. Akak pun pernah alami situasi macam ni...kena kuatkan semangat ya..harap2 lepas ni tidak ada gangguan tu lagi...

    ReplyDelete
  28. Tadi baru lepas baca kisah seram dr KA..

    ReplyDelete
  29. xtanya jiran2 ka. kot masa tu sliding door diorang pun bergegar jugak ka

    ReplyDelete
  30. betol tu mintak ustaz yang tengok..cuma berusaha untuk cari penyelesaian bnda yg pelik2 tu..

    ReplyDelete
  31. kuatkan semangat saja..
    kalau saya yg kena pun memang takut

    ReplyDelete
  32. errkk..seramnya...
    bayangkan la kalu dok sorang2..lagi la mesti kaku je kat dlm umah...tak gerak2 agaknya...

    try la jumpa mana2 ustaz yang pandai...cuba tgk2 kan...

    ReplyDelete
  33. seram la kak..kalu wani hadoi xtau la acaner wani dh la penakut......akak try la minta tolong dgn ustaz2 mana2

    ReplyDelete


Baju Muslimah Kanak-kanak

Labels

Instagram

Facebook Page