Lunch Hari ni...

Thursday, December 27, 2012



Tempat Tapau: Cafe MMU
Tempat Makan: Dalam Office jer
Harga: RM5.00

Burppppp...Alhamdulillah dengan rezeki hari ini. Tapau awal² sebab lauk cepat habis. Hari ni makan Ikan Keli Salai masak Lomak Cili Api...perghhhhh...mantop. Makan bersama sayur bayam dan juga sambal tempoyak...milk booster gitu. Menahan kepedasan dengan sambal tempoyak yang sedap nih.

Kat umah tu pon ada tempoyak. Ikan bilis dari pantai timur pon nanti sampailah tu. Dapat masak gulai tempoyak ikan bilis pon sodap nih. Dah lama tak buat tempoyak ikan bilis. Ikan masin jeruk pon ada kat umah tu. Haiisshhhhhh...terliur dah nih. Nak buat sambal daun kayu...tak reti pulak. Reti makan jer lah. Sedap nya kalau dapat makan sambal daun kayu masakan mak nih.

Google jer

Ada yang tak tau ker tempoyak ikan bilis dgn sambal daun kayu nih? Ni lah dia. Yang saya tahu, sambal daun kayu ni memang masakan N9. Tempoyak ikan bilis plak tak sure...Perak atau N9.  

Note: Petang ni ada pasar malam. Nak cari Nasi Kerabu ^_^.

You Might Also Like

17 komen

  1. melingkar penuh ikan keli salai tu.. hihihihihi...

    ReplyDelete
  2. sedapnya lauk itu..ikan keli feveret sy.da lama xmkn..kena cari nie..:D

    ReplyDelete
  3. Sedap tu. Kalau makan di rumah, mau bertambah2. :)

    ReplyDelete
  4. Aduh mak! Sedapnya lauk tengahari awak tu!!!

    Sy mmg amek tempah bt choc chip cookies. Heeee~

    ReplyDelete
  5. sedapnya menu tengahari..ikan keli salai tu sedap tengok

    ReplyDelete
  6. ALAMAK.. TERINGIN PULAK NAK MAKAN IKAN KELI..

    ReplyDelete
  7. assalamualaikum fiza...aduhhh sedapnya terliur tengok...;)

    ReplyDelete
  8. sedapnya lauk tu..keli salai saya suka..berselera..biasanya kat kedah lauk tu harganya antara rm 3.50 hingga rm 4 jer..

    ReplyDelete
  9. weyhh terguda dgn nasik kerabu nampok nyer..akak rasa taste kita hampir sama..akak ske ikan keli, tp yg goreng la..goreng bercili..fuhh terus imagine ni :)

    ReplyDelete
  10. dah lama tak makan sambal daun kayu tu..sedapnya la..teringin dah nih hehe, tempoyak tu lg la kecur air liur dibuatnya

    ReplyDelete
  11. wah mengancam menu lunch..masakan kg the best

    ReplyDelete


Baju Muslimah Kanak-kanak

Labels

Instagram

Facebook Page