Pagi yang SESAK!!!

Monday, December 17, 2012



Bikin sesak nafas sebab pagi ni jalan sesak nak mamps. Memang jalan sesak gila nak mamps lah. Sakit plak hati. Ni suma gara² accident kat persimpangan Putrajaya. Belum masuk tol Sg. Ramal keta dah beratur panjang. Tak bergerak ok. Stuck kat tol tu jer dekat 40 minit. Gear satu...free gear...gear satu...free gear...parkinson jadinya kaki mak ni nyah. Sangkut 1 jam 30 minit. Pukul 9.30 am baru sampai office.

Kelaparan dok dalam keta tu. Bley menangis di buatnya. Rasa macam nak amik half day jer. Nak balik umah sambung tidor dari nak harung jalan yang sesak tak hingat tu....haishhhhh...Tak tau lah kenderaan apa yang terbabit. Sebab bila lalu suma dah clear. Cuma ada kaca bertaburan kat jalan tu. Peringatan buat semua pengguna jalan raya...berhati² lah di jalan raya.

Note: Hari ni tak monday blues sebab hari ni gaji masuk...yehaaaaa...pastu berjanggut lah nak tunggu bulan depan nyer gaji kan...ahaks...

You Might Also Like

24 comments

  1. sama la.. pepagi jew.. keta lak dekat2 menghimpit.. seriau tau..

    *dia br dpt gaji.. kita gaji dah abis.. huhuhu

    ReplyDelete
  2. kalau jammed mcm ni, mmg lambat la masuk opis jwbnya....bos bising x?

    ReplyDelete
  3. aduhh dik paling x suke jem macam nie .. sib baik akak lalu highway hari2 .. ;)

    ReplyDelete
  4. ha?






    opis kau dah masuk gaji ke beb? kami esok!

    ReplyDelete
  5. org malaysia kan sumenyer perihatin..ehehehe..asalkan kaca je yg bertaburan sume slow kan kete nak tgk ape punca kaca yg berselerak tu..eheheh

    wah..awalnye gaji...best2..leh gi sopink ujung thn..tgh byk sale..ekekeke..

    ReplyDelete
  6. sabarrr jela kalo ada eksiden...gaji ko dah masuk nok? awalnyaaaa...gaji guwe cam biasa je. 28hb jugak

    ReplyDelete
  7. Salah satu sebab rakyat Malaysia stress, ialah mood pagi2 dah rosak akibat traffic jam yang teruk...lagi teruk bila ada accident...Bila jadi macam ni, mmg saya terfikir " best nya kalau kerja & duduk di luar bandar" - jalan tak jem, nak parking senang, takde bayaran parking..traffic light pun silap2 takde! hahaha

    ReplyDelete
  8. hari isnin memang camtu...jem gila...nasib keta saya auto kalau tak memang krem lah kaki....

    ReplyDelete
  9. SAYA TAK BOLEH TAHAN KALAU SESAK2 NI.. BOLEH JADI MARAH DIBUATNYA.. TAPI ALHAMDULILLAH, SEKARANG SUDAH RETI NAK TAHAN MARAH.. :)

    ReplyDelete
  10. yey, hari ni fiza dapat gaji..meh2 open table :)

    ReplyDelete
  11. penat juga kan klu hari2 jam.. klu sy
    stress di buat nya.. mood nak buat kerja trs down bila smpi opis..hehe..:(

    ReplyDelete
  12. hmm sib bek gaji dah masuk kan, kalau tak msti moody sampai ptg hehehhe, tulah kan klu ada accident sikit phn sesaknya bukan main

    ReplyDelete
  13. awalnya gaji masuk..jeles...xpe kak sy lmbt sikit, tp ada bous ujung tahun ni yihaaaaa...

    ReplyDelete
  14. Pengubat sakit kena jem dapat gaji hari ini Fiza. Untunglah juga. Kakak nie apa festival pun tetap gaji hujung bulan - nak buat macam mana dah procudure company gitu...

    ReplyDelete
  15. camtu sekali jam kalo ada xcident..

    ReplyDelete
  16. sabar saja la..nasib baik gaji masuk..hati ada bagus sikit :)

    ReplyDelete
  17. hehe..sabar kak....org bandar memang la kena harung jam...

    ReplyDelete
  18. dah lama tak rasa jem mcm tu..
    bersabar ye

    ReplyDelete
  19. skrg sana sini asyik jem jer..

    ReplyDelete
  20. Tu yang lemah nak menempuh jem.. Takpe dah dapat gaji tu.. bolehlah terapi mata.. ;) Jangan stress2 tau..

    ReplyDelete

Popular Posts

Labels

Blog Archive