10 Bulan!!!

Friday, February 15, 2013


HAPPY 10 MONTHS OLD IMAN QHALIF


How time flies. Masa berlalu dengan begitu pantas. Genap usia Qhalif yang bijak 10 bulan pada 12 February 2013. Alhamdulillah...Membesar bagai johan. Masih mendapat khasiat SUSU IBU sepenuhnya.


Akal pon makin panjang, makin bijak dan makin lasak. Suka menjerit dan membebel. Suma benda nak masuk dalam mulut. Dah tak bley nak letak dalam bouncer tu, dia akan keluar sendiri. Tak pon dia akan berdiri. Semput mak noks tengok aksi anak bujang nih yang kekadang unexpected. Masih tak merangkak hokey, tapi advance nak berdiri. Berpaut kat meja, kat kerusi, kat kabinet tv dan kat badan ibu dan abah dia nih. 

Balik petang semalan masa tengah breastfeed, terperasan kat kepala qhalif benjol. Bukan benjol sikit tapi benjol beso tu. Pagi ni lupa plak nak tanya bebudak nursery tu, Ni mesti terhantuk atau terjatuh nih...haishhhhh...aku klo bab² yang membabitkan kepala ni risau sikit. Iyer lah...budak tengah lasak kan. Perhatian kena bagi lebih sket. 
 
Note: Mood ke laut.

You Might Also Like

30 komen

  1. salam jumaat fiza..

    qhalif taknak merangkak kot,dia nak jalan terus tu..hehe seronok tgk dia melasak comel je..

    ReplyDelete
  2. Dah 10 bln dah Iman Qhalif. Tak terasa kan.

    Hehe. Mungkin Qhalif nak berdiri terus tu tak merangkak. Bayi seusia ni mmg lasak dan perlukan perhatian nak2 usia ni semua benda nak masuk dlm mulut.

    Semoga Qhalif membesar dgn sihat dan bijak :)

    ReplyDelete
  3. makin lasak ni..makin jenuh la mama nak kejar

    ReplyDelete
  4. sekejap je..pejam celik2 dah 10 bulan usia Qhalif nie ye....budak2 tengah lasak nie...memang jatuh je...kepala yang dulu sampai kat lantai....tu pasal kena jaga2 sikit...

    ReplyDelete
  5. wah...dah besar pon qhalif..

    baby tgh besar kak...mmg camtu kan...anak buah saya pon berapa kali dah kepala bertelor...terhantuk kat lantai la, dinding la...hmmm...

    ReplyDelete
  6. Nama same..umur pon lebih kurang..qaleef sy 18hb ni br masuk 10 bln..lasaknyer pon samer..heheh..:-)

    ReplyDelete
  7. wahh...dah beso bujang kecik ni...tak lama lagi dah setahun....yey

    ReplyDelete
  8. cpt je dh 10bln..


    nape xde mood kak??

    ReplyDelete
  9. alhamdulillah.. moga terus membesar dgn sihat ye

    ReplyDelete
  10. dh 10 bulan, makin bambam..bolat pipi dia..

    ReplyDelete
  11. Eh, kalo ada benjol tu mmg rasa cemas la. Kena tanya nursery tu Fiza.

    ReplyDelete
  12. Cutenya dia.. Time2 umur mcm nie mmg best main ngan dia kan.. :D

    ReplyDelete
  13. Firas selalu benjol kat tulang kaki sbb selalu jatuh

    ReplyDelete
  14. alololo..comelnya..
    macam2 Qhalif dah boleh buat..:)

    tahniah Fiza masih dapat susukan anak..

    ReplyDelete
  15. fuh rambut Qhalif sgt stylo lah...:)

    ReplyDelete
  16. alhamdulillah sekejap je qhalif dah besar kan, nanti jalan-jalan jatuh pulak ;), alahai siannya tulah mesti jatuh tu fiza, harap2 takde apa2 lah hndknya

    ReplyDelete
  17. Cepat kan masa berlalu...tak sedar anak dah besar..... :-)

    ReplyDelete
  18. uuuu,taktau pun dah bertambah anak...hehe,dah lama sgt tak tgk blog...tau2 fiza pun dah bertambah,dah 10 bulan lagi....semoga membesar dgn sihat!

    ReplyDelete
  19. awwwwwwwwwwwww comel qhaliff ni hhehe

    ReplyDelete
  20. budak tengah nak membesar kan hihi

    ReplyDelete
  21. kejapp je iman qalif dah 10 bulan kan .. kejam celik .. semakin keletah ..

    geram tgk .. geram tgk anak org aje lahh ekke ;)

    ReplyDelete
  22. da makin lasak ye iman...hehe.
    kan..semput kita dibuat..haha...

    lahai,siannya.kena tanya tu fiza bab benjol.leh gak tau,dari mana puncakan...lega sket kita dgr.

    ReplyDelete
  23. samalah, sy pun risau kalau bab babit kpaoa ni..

    ReplyDelete
  24. rambut yg mahal tu..tercacak2..hensem boy!

    ReplyDelete
  25. alolo..comeynya dia..
    tenq kak wish utk saya dan doakan saya ye.

    yg ke 28 ;D

    ReplyDelete
  26. hehehe..da nak cepat besar tuh..nak terus jalan je tuh!..

    ReplyDelete
  27. kejap jer dh 10bulan....xlama lagi dh setahun

    ReplyDelete


Baju Muslimah Kanak-kanak

Labels

Instagram

Facebook Page