CHOPSTICKS Dan LIMAU

Thursday, February 07, 2013



Kejap jer dah petang. Baru balik dari HQ. Ada briefing plak. Nak citer pasal CNY. Biasalah lah kan. Kat office aku ni kalau ada musim² perayaan. Kami semua akan dapat goodie bag. Untuk Chinese New Year kali nih, dapat chopsticks plak. Alahaiiiii...kalau dapat angpow best juga kan...hehehe...HR dah bagi tu, banyak songeh plak mak jemah ni kan. Nak buat apa dengan chopsticks nih? Buat perhiasan sudah lah ☺☺. Bukan nya reti nak pakai pon. Serious...aku tak reti nak makan pakai chopsticks nih. Kalau makan kat luar pon, dapat benda nih jer aku dah request garfu.

Limau plak. Memang banyak dapatlah kan. Berkotak² contractor bagi. Tapi aku tak bawak balik banyak pon. Tak elok sangat makan banyak². Buat sakit tekak jer. Tapi kalau dapat makan sejuk²...perghhhhh...nikmat betul. Kalau dapat kat anak dara yang bijak tu, dia suka kopek buah limau nih. Tapi makannya sikit jer pong. Dapat limau yang manis syok lah gigit, dapat yang masam...masam sangat lah plak kan. Tak taulah tahun ni dapat angpau ker tak. Last year dapat duit hijo besa tu ☺☺

Note: Rasa hari ni macam hari jumaat jer...hurmmmm...

You Might Also Like

31 komen

  1. syokla ko nok dapat goodies bag bagai. maklumla company beso..ni takat dpt limau 2 bijik je. jadikla kan..

    ReplyDelete
  2. rumah saya ni dah belambak2 limau.suai kerja dengan cina.tiaphari balik kerja bawak balik limau..sampai dah tak lalu nak telan.

    ReplyDelete
  3. Untung la rmi bg limau.dept sy ssh ckit.sbb kont mlyu..tp da kne warn jgn time pape dr kont.hihi

    ReplyDelete
  4. saya suka perayaan kat malaysia meriah. sini takder apa.. limau mahal tau sini.

    ReplyDelete
  5. makan limau byk2 cirit punye jugak ;)

    ReplyDelete
  6. raya cina ni mesti byk buah limau kan.. mcm kat umah deno jgk.. :)

    ReplyDelete
  7. kitorang limau pun tak dok huhuhu.. lau nak beli sendirik..

    ReplyDelete
  8. CAKAP TERUS JE DENGAN BOS, "MINTAK ANG POW BOS"...KIHKIHKIH..

    ReplyDelete
  9. ha tu la..skg ni dok asyik mkn limau aje..dah dpt free..smpai anak pon dh batuk2..asyik mkn limau je..hehehe

    ReplyDelete
  10. bestnya HR sana..
    sini time perayaan hari raya je dpt mcmtu, time perayaan agama lain, xdpt apa-apa pun.. hehe..

    ReplyDelete
  11. dis year ntah2 ada dable note hijau beso tu dalam sampul sis. hik hik hik...amin!

    ReplyDelete
  12. aku kalau mkn limau byk2 ni nok, jap lg dtg la semput aku...

    ReplyDelete
  13. semalam sy dapat 2 biji je kak :)

    ReplyDelete
  14. bestnyaaa..
    dulu dlm limau byk2 ni..i la tukang bedal.
    skrg ni..sebijik pun xdpt.huhu

    ReplyDelete
  15. satu office dah bau limau skang ni hehehe

    ReplyDelete
  16. ahhaha ok ape dikk
    tu dia suh belajar tuu ;)

    selamat bercuti dear !

    ReplyDelete
  17. Td baca kat blog izan, limau mandarin xelok mkn byk2 sbb kandungan gula tinggi.....

    ReplyDelete
  18. salam... cute hadiah CNY. selalu dapat limau makan smpai lemau.. hahaha

    ReplyDelete
  19. PM sampai skrg pakai chopstick tak mahir2...hehe

    ReplyDelete
  20. untungnya... ada juga orang nak bagi limau n chopstik.. hehe ok gak kalau buat hiasan chopstik tu...

    ReplyDelete
  21. kesimpulannya dpt tak angpow itu :)

    ReplyDelete
  22. Mieza kalau makan megi suka guna chopstik.. Hehehe.. Feeling2 korea sesaat.. Haha! Poyo tak ? Ihiks! ^_^ DONE!

    ReplyDelete
  23. akak pandai makan meggi ngan chopstick.. kalau mee bolehler tapi kalau lebih2 tak retiler...
    limautu kalau der depan mata habisnyer... tu yang duk jauh2...
    cuti panjangker fiza...

    ReplyDelete
  24. saban tahun dpat angpau mmg best ler

    ReplyDelete
  25. kalu dapat ang pau mmg best lah kan,dpt limau pun ok,chopstick tu akak pun tak reti nak guna..hehe

    ReplyDelete
  26. wahh..oklah tue dpt jgk goodies bag mcm nie..

    ReplyDelete
  27. hehehe..saya tak pandai makan pakai chopstick.blaja gaks dari hubby,tapi gagal je..malas...haha

    ReplyDelete
  28. hehehe..mengharapkan angpow je tuh!..ada la tu kot..jap jap laei tuh!..kalu tak belai2 la boss tu ckit..sure dpt nyer!

    ReplyDelete
  29. kat umah wani ada lg limau hr tu dpt berkotak2

    ReplyDelete
  30. enak juga ya ya dapat limau .. bagi-bagi la

    ReplyDelete


Baju Muslimah Kanak-kanak

Labels

Instagram

Facebook Page