GIGI Saya!!!!

Wednesday, March 06, 2013


Besar dan Jarang. Tapi ni bukan gigi mak yer noks. Gigi mak ni dah reput...menunggu tarikh luput jer ni haa...ahakssss...Ni gigi anak bujang tecik yang comel lagi bijak ni ha.


Nampak tak gigi saya...besar dan jarang kan. Comel tak saya...comel kan. Qhalif memang comel #DialogVersiKakTon...hahaha...Ni versi rambut pacak. Nak close up sket.


Tu dia. Versi rambut penyek plak. Nampak tak kebesaran dan kejarangan gigi anak bujang ni. Makin banyak gigi makin teruja dia nak mengasah gigi. Sebelum ni ok lagi lah. Tak der lah sangat adegan gigit menggigit. Tapi sejak gigi makin bertambah ni. Ya! allah...asyik nak menggigit saja lah kerja nya. Kalau gigit kat tangan tu kira ok lagi lah. Tapi bila menggigit time BREASTFEED ni yang buat aku rasa soooooo scaryyyyyyy.

Tersangatlah sakit ok. Lately memang dia asyik menggigit  setiap kali aku BF. Terjerit² lah aku di kerjakan si budak bijak ni. Lepas dah gigit, buat muka selamba dia tu sambil sengih². Ko ingat ibu ko ni buat lawak erk, sesuka hati nak jerit yer nak. Sambung balik BF...dia gigit lagi. Terus aku merajuk...hahaha...bley gitu ibu merajuk ngan anak. Tak der nya aku nak bagi nenen. Nangis lah puas²...hehehe...sila jgn percaya ^_^. Takkan aku nak biar anak sebesar qhalif tu nangis lama² kan.

Tak tau nak buat apa lagi dah. Macam² petua aku buat supaya qhalif tak menggigit masa BF. Antaranya:

  1. Awal² aku dah psycho qhalif...'Qhalif anak yang baik, nenen jer tau. Tak nak gigit². Sakit nenen ibu nanti'. Hurmmmmm...gigit jugak. Apa lagi? 
  2. Picit hidung anak masa dia tengah gigit? Dah buat. Tak jalan gak.
  3. Tekap muka anak kat breast? Pon dah buat. Result masih sama.
  4. Gigit tangan anak biar dia rasa sakit macam mana si ibu rasa sakit masa anak gigi nipple? Ini agak kejan sket lah. Tapi tak der lah aku gigit sekuat hati. Gila apa nak buat macam tu kan. Gigit² manja gitu. Hurmmmm...semuanya tak jalan
Cara apa lagi nak buat? Kena paksa rela lah terima hakikat yang anak bujang tecik nih memang suka menggigit masa BF. Kadang² aku rasa seriau nak BF qhalif. Tapi takkan aku nak give-up kot semata² sebab kena gigit. Owh...no. Inilah antara cabaran ibu menyusu. Lama² nanti ok lah tu bila dia dah bosan menggigit ☺☺. 

Note: Barang untuk sponsored post dah sampai ☺☺


You Might Also Like

35 comments

  1. memang comel la si Qhalif nie....

    p/s: petua tak nak bagi gigit nenen yan pernah buat dulu tampar manje kat mulut dia insyaallah berkesan...
    lepas nie cuba try....

    ReplyDelete
  2. alamakkkk time mcm ni la yg memang scary giler!bleh terasa ngilu nyer...

    ReplyDelete
  3. hahahaha Qhalif so notty & clever boy..
    Sabar je lah Fiza, lama2 sok dia tak gigit lah tu hihi =)

    ReplyDelete
  4. hehehe..comel je gigi jarang2 dan besar gitu. aunty sue geget qhalif baru tau :)

    ye la kak. ni la dugaan ibu menyusu kan. masa saya fully bf bambam dulu pun sama gak. mujur bila dia dah bnyk gigi, dh pandai makan mcm2, dia sendiri yg tamo susu bdn lg dah. kalau tak, mmg berdarah la

    ReplyDelete
  5. mmg tu kan probelm ibu nyusu anak ske menggeget..tomeynya dia ada gigi eyy :)

    ReplyDelete
  6. aduhhh sangat sakit.. tambahan gigi atas bawah.. emm besar pulak tu...
    Rayyan la dah tak mau minum susu mama tak tau kenapa.. selepas dia ada gigi bila kita suap nenen dia main2 gigit.. tak mau hisap... emm???

    ReplyDelete
  7. hee dapat byngkan cmana sakit kena gigit time bf, beso2 giginya hehe

    ReplyDelete
  8. ANAK SAYA BELUM TUMBUH GIGI LAGI.. COMEL SI QHALIF.. :)

    ReplyDelete
  9. mmg menakutkan bila anak tumbuh gigi. seram sejuk bila nak susukan. ariq blom tumbuh lg.

    ReplyDelete
  10. woho..mmg sakit kena gigit ni. Bila kena mmg mcm tak nak bagi dia bf dah..huhu.

    Tp Adam ok lah tak menggigit sangat, cuma bila susu dah mcm kurang kot, baru dia gigit, agaknya dia geram susu keluar sket kot. Biasa mirah jerit dan cakap, haipp. Terus dia lepas pastu tgk muka mirah dan buat muka garang sketlah pastu cebik2 nangis. Tp kejap je..

    ReplyDelete
  11. Kakak rasa siapa yg dah jadi ibu dah pernah BF mesti dah rasa ni. Kakak dulu pernah terluka Fiza. Sampai abang belikan teeting-bite yg keras bukan yg ada air dalamnya so macam kuranglah sikit. Tapi tetap gigit jugalah... nak buat macam mana kan.

    ReplyDelete
  12. Tak pe, nanti rapatlah tu....bila gigi tepi dah tumbuh...
    Dia gatal kot Fiza...nak tumbuh gigi lagi tu yg maknya jadi mangsa heehe

    ReplyDelete
  13. siap la kalau dah tumbuh gigi..ouch! sakit tu.. Raisya pun macam nak ada jer...

    ReplyDelete
  14. si arissa aritu tu pun musim menggigit fiza. abis segala bahu tangan tertanggal kulit sebab dia gigit senyap2...huhu..sakit wooo..pastu skrng ni dia dh boring kut. tp kan anak2 amie dua2 jalan kalau guna tips no 1 tu. ok je dorang. ko selaluuuu je ckp gerenti dorang dgr punya. tapi sebelum tu bertabahla hati ko nok..muahahaha

    ReplyDelete
  15. iris ni, sejak dia ada gigi, sib baik dia tak menggigit...cuma time dia isap, gigi berlaga laga rasa perit jugaklah...tp bila kata adik sakti lah itu dik...dia lepas terus

    ReplyDelete
  16. amboii..nakai btul anak bujang mama dia nih!..hehehe

    ReplyDelete
  17. comel giler qhalif ni nok...

    ReplyDelete
  18. hahahaha akak! sy suka tengok qhaliff muka dia sgt la ceria hehehehe

    ReplyDelete
  19. eh, saya tiba2 terlupa plak apa yg sy buat dkt alisha dulu... alisha pun sk gigit jugak dulu... Ya ampun... sakit tak tau nak cakap

    ReplyDelete
  20. auh!!takut lak RASA..UGUT DIA DENGAN BOTOL..JANGAN BAGI NENEN..heheh..saya tak de pengalaman lak..

    ReplyDelete
  21. heheh mmg tak sanggup digigit kan fiza, tingat zaman nyusu dolu2 ;)

    ReplyDelete
  22. Fiza, saya dulu sebelum bagi nenen, saya sapu sikit madu kat keliling nenen tu... so kurang sikit dia menggigit... (madu kurang elok untuk baby under 1 year... tapi saya sapu sikit je...) plus madu elok untuk recover luka gigitan kat puting tu...

    ReplyDelete
  23. same here.. sampai luka n pedih woo.. huhuhu...

    ReplyDelete
  24. cci letaklink fiza di bloglist cci yer.. ^_^

    ReplyDelete
  25. comel je.. walaupun gigi jarang.hehe

    ReplyDelete
  26. salam fiza
    Tak pe ! Yg penting comel dan manja kan?

    ReplyDelete
  27. haha.qhalif geget ibu ya
    kan.samalah aaron.kdg saje je,nk gurau,die geget.pastu tawa lak.kita tjerit.haha

    ReplyDelete
  28. aku dah tak bagi adriana nenen dah, adriana skang minum susu formula jer, sian kan? jadi tak tau nak komen atau bg pendapat ape ape ...hihik

    ReplyDelete
  29. Terasa kesakitannya tu......huhuhu

    ReplyDelete
  30. bagi penampor dear huhuhu,..
    takdalah itu tipu itu,..


    kita pernah juga alami cam itu...sampai menjerit dibuatnya,...sakit sampai tak boleh terkata,..hanya mampu buka paksa mulut anak itu,..supaya dia lepas,..

    ReplyDelete
  31. wani dulu guna cara ke3 tu..menjadi hehehe

    ReplyDelete

Popular Posts

Labels

Blog Archive