MIMPI NGERI!!!!

Tuesday, March 05, 2013


Lewat bersiaran lagi. Baru habis meeting. Arghhhhh...lama betul meeting. New task for me sebab kena buat minutes of meeting. Bertambah lah knowledge...in shaa allah. Perut dah berdondang sayang sebab tak sempat nak breakfast.


Ok...berbalik kepada tajuk. Semua orang pernah alami mimpi ngeri kan. Ada yang terjaga sampai nangis². Pada hal mimpi jer. Malam tadi adalah mimpi yang sangat ngeri bagi aku. Mimpi apa? Mimpi kehilangan anak dara bijak nan sorang tu.

Apa yang aku ingat, aku berada kat sebuah tempat. Macam kat pasaraya. Anak² semua dalam jagaan mak. Tiba² mak cakap qahirah tak der. Aku dah menggelabah. Cari kat semua tempat sambil terpekik². Tapi tak der. Dan mula lah meraung tak hingat. Menangis semahu-mahunya. Mana lah anak dara aku nih...mana dia pergi. Dah macam orang hilang akal. Semua puas mencari tapi tak jumpa.

Cari..cari...dan terus mencari. Tiba²...ada suara kecil memanggil 'ibu' sambil menangis. Apa lagi...terus aku meluru peluk anak dara tu. Lepas tu automatic terus terjaga dari mimpi. Dalam keadaan yang kepenatan. Bangun² terus tengok kat anak. Ya! allah...macam betul² berlaku. 

Scarynya, Walaupon kehilangan yang sekejapan, tapi kesannya sangat besar.  Aku dapat rasakan macam mana perasaan sebuah 'kehilangan' itu....tak tergambar kesedihannya. Macam tu lah agaknya perasaan ibu² yang kehilangan/kematian anak. Tak sanggup rasanya. Dan aku masih belum bersedia nak berhadapan dengan kehilangan orang yang aku sayang.

Note: Mimpi itu mainan tido. Jagan biarkan mimpi ngeri menghantui hidup anda...ahaks...Jangan lah ada mimpi ngeri lagi.


You Might Also Like

32 komen

  1. mmg ngeri kak..mmpi cmtu blh bt sy jgk mngis dlm tido..stkt ni penah mmpi org terdekat mnggal, plg sedih suami kawin lain..haihh

    ReplyDelete
  2. SEPERTI PENGALAMAN MIMPI SAYA >> http://fairusmamat.blogspot.com/2012/12/cerita-pendek-kehilangan.html <<

    ReplyDelete
  3. biasanya di shopping complex ramai parents yang kehilangan anak...

    ReplyDelete
  4. Walau sekadar mimpi tapi ada kalanya bila dah siang pun masih teringat-ingat. Apa lagi kalau mimpi macam Fiza ni... tak sanggupnya, ngeri.

    ReplyDelete
  5. alahai..wina tau sgt perasaan tu sebab few times pernah terjadi depan mata..walaupun hilang 2-3 saat tapi rasa mcm nak tercabut jantung nie ha...

    sib baiklah mimpi jer

    ReplyDelete
  6. anak harta yang sangat bernilai..walopon mimpi tp boleh imagine cane fiza rasa..cute nya dia pakai tudung..cakk :)

    ReplyDelete
  7. naib baik mimpi je kan. takut sgt kalu betul2 terjadi. cam sy kena lak, ada la yg nak gurau dgn sy laki bini. taye anak sy mana padahal dah tau anak sy dgn dorg. puas la carik tak jumpa. rupanya dia nyorok. menangis sy...

    ReplyDelete
  8. Orang kata, kalau mimpi buruk jangan citer kat org. Pastu lepas terjaga tu kena istigfar banyak2. insyaAllah takde apa ye Fiza, think positive

    ReplyDelete
  9. Fiza, memang risaukan bila bab anak ni. Walau dalam mimpi je. Moga semuanya baik2 je..

    ReplyDelete
  10. aku pun pernah mimpi cam ko weii...ngeri giler...nangis esak2 aku bila mimpi kehilangan anak bujang nan satu tu...arghh...

    ReplyDelete
  11. Ha`ah, mainan tido je. Tp kdg2, teringat2 ms kite berjaga kan? Klu kena mimpi indah, mulalah nak perasan sorang2. Adehhh!

    ReplyDelete
  12. pernah jugak mimpi ngeri camni. tapi masa tu hanya tinggal saya sorg je kt bumi ni. siyes takut! bayangkan je la cmne keadaannya..huhuhu

    ReplyDelete
  13. tak best kan bila bgn tido dari mimpi ngeri..rs mcm real je berlaku...mintak dijauhkan...

    ReplyDelete
  14. eee.... aku takot kalu igt balik mimpi yg mcm kenyataan...

    ReplyDelete
  15. Sama fiza...
    Pernah mimpi gitu gaks.....

    Bila terjaga,pandang kiri kanan cari anak...perasaan tu sampai sungguh kat hati walaupun hanya mimpi kan,

    ReplyDelete
  16. eka pernah mimpi ngeri...bangun2 sampai menangis.

    ReplyDelete
  17. KA palingtakut kalau bab2 mimpi2 ni, sebabnyer selalu je mimpi2 tu jadi kenyataan. mungkin kebetulan... tpi paling x suka kalau mimpi2 ni specially yg seram & ngeri2 ni

    ReplyDelete
  18. Mimpi itu mainan tidur..
    tak dapt bayang kan juga jika 'kehilangan'...isk! Nauzubillah...

    ReplyDelete
  19. fiza, message aku kalu free...nak tanya pasal email dari nuffnang...aku dah dpat email yang katakan aku terpilih tuk wat review..tapi cam biasa...agak kurang paham
    012-2433658

    ReplyDelete
  20. pernah juga mimpi pasal kejadian menimpa anak...bila sedar terus cari anak di sisi..

    ReplyDelete
  21. mintak jauhkan lah mimpi ngeri jadi kenyataan, basuh tidur and baca doa ;)

    ReplyDelete
  22. ayat yg last 2 mcm misteri nusantara.

    ReplyDelete
  23. tak dapat nk gmbarkan perasaan itukan,...kita dulu sering tertanya,..camna kalau anak2 pergi dulu dari kita,..satu hari itu diuji olehNya sarra, ..baru lah tergambar perasaan itu,..alhamdulilah sarra takda apa2,...

    ReplyDelete
  24. betul mimpi mainan tidur tapi paling tak suka bila asyik teringat mimpi ngeri tu...

    ReplyDelete
  25. Betul...walaupun mimpi tapi macam betul2 berlakukan...ke baru lepas tengok cerita ke baca pape pasal budak hilang kot...

    ReplyDelete
  26. amie pun terasa kengeriannya nok. jgn la terjadi betul2.nauzubillah.ee...tak dpt nak membayangkan kan?

    ReplyDelete
  27. huh! mmg scary la fiza..
    sy pernh mengalaminya tapi ni bukan dlm mimpi tapi di alam nyata...anak sy ilang naik lift sendri,dia meluru masuk sndri bila nampak lift terbuka sy tak sempat nak kejar masa tu dan pintu lift tu tutup dgn pantas...masa tu umo dia baru 4thn..bayangkan la...nak melaung sy masa tu...berkejaran² naik trun...nasib baik security pantas membantu sy...last2 ada org jumpa dia then bawak dia trun bawah..legaaaaaa gilerrrr masa tuh!

    ReplyDelete
  28. Agaknya sebelum tidur Fiza fikir sangat pasal anak dara tu kot?

    ReplyDelete
  29. tu la kak org soh basuh kaki baca doa sebelum tido bla bla bla kihkihkih

    ReplyDelete


Baju Muslimah Kanak-kanak

Labels

Instagram

Facebook Page