Misi Mencari LOCK FREEZER!!!

Tuesday, March 26, 2013



Salam sayangs² semua. Update sepantas kilat. Mencuri masa lagi...cis....Seperti tajuk di atas. Kat mana aku bley cari LOCK FREEZER ni? Dah search kat google, tapi banyak kat over the sea lah. Ker aku yang tak pandai cari? *_^. 


Tolong...anak dara ku Qahirah yang bijak pandai lagi petah tu dah ada hobi baru. Hobi baru dia adalah buka   Peti Ais. Anak² uols ada hobi macam ni tak? Boleh lah gang dengan qahirah ^_^. Serius...sebelum ni qahirah tak pandai buka sebab peti ais tu ketat. Tapi sejak dia berusaha gigih ni ..usaha tangga kejayaan katakan. Mission accomplished, dah pandai ko.

Tapi...bila dah pandai kan. Kerja nya asyik buka tutup...buka tutup...buka tutup...peti ais tu berkali². Sejuk gamaknya kan. Sampai bekas dan cawan kosong pon di letaknya dalam peti ais...bertuah punya anak ☺☺. Aku macam biasalah kan, mulalah nak bertukar jadi orang hijau. Dia punya tutup peti ais tu bukannya tau nak slow². Habis dihempasnya pintu tu. Mau jahanam peti ais aku tu nanti....alahaiiiiii...anak dara ibu nan sorang nih. 

Note: MOM...letter...filing...arghhhh...naik juling bijik mata.

Extra Note: As-Salam kawan² baru. Salam perkenalan. Nanti daku follow balik yer. 


You Might Also Like

29 komen

  1. ada ke mende alah tu.. kalau ada saya pun nak 1..

    ReplyDelete
  2. huhuhu..sama hobi dgn bambam jugak la kak. tu la keje dia kalau mummy ngah masak kat dapur. bukak tutup, bukak tutup

    ReplyDelete
  3. kak fiza nnt saya tolong carikan kat daiso.. kalau ade saya tolong beli kan.. tak pun kat cosway ade kot

    ReplyDelete
  4. Awak, die takut cockroach tak? Die takut lizard tak? Atau ape2 insect yg menggelikan tuhhh? Aydin takut cockroach ngan lizard. Sy tak beli pun fridge lock tu. Just beli cockroach/lizard fm. Smpi skg die tak berani nak bukak. Hahahahaha!

    ReplyDelete
  5. semua anak macam tu...nanti dia akan berhenti sendiri tak payah nak lock segala...budak2 kan suka mencuba sesuatu yang baru...

    ReplyDelete
  6. kami pakai freezer lock IKEA. sgt puas hati & murah. glue dia pun kuat. budak hemsem ni bleh bergayut kat pintu freezer (konon nak buat gaya spiderman) & tak terbukak pun.

    ReplyDelete
  7. salam fiza...
    adam pun mcm tu jugak,tp akak pintu nak ke dapur tu akak kunci,cuma sekarang dia dah pandai buka pulak pintu tu..

    ReplyDelete
  8. heheheh...musim panas...tuh yang bukak aircond segera...kih!!!!kih!!kih!!

    ReplyDelete
  9. mmg budak2 suka bukak tutup peti ais. ada je yg dia amik. skrg ni mmg anak kedua ayu la. rajin bebenar. sampai dah tak lekat lagi penutup pintu tu..huhu

    ReplyDelete
  10. kawan sue kata ada kat cosway ...tak tau la kan...si syawal pon suke bukak tutup peti ais..klo tutup pelan2 x pe....ni nak2 tutup kuat2, di hempasnyer..adoi

    ReplyDelete
  11. sama la macam alisha tu haa... kadang dia boleh g duduk dlm peti ais.. adehhhh

    ReplyDelete
  12. Kt tempat baby kdg2 ada jual..kat daiso..aku pun baru beli gak..tp jenis getah..hehe

    ReplyDelete
  13. alahai anak dara tue hihihi

    cuba fiza tengok dalam catalog barang2 tue. alamak saya tak ingat nama ape. tapi catalog yg mcm satinni semua tue. biasanya barang2 unik mcm nie ada jual kt situ

    ReplyDelete
  14. oh samalah masalah kita, PM pun nak pergi carilah lock freezer tuh...

    ReplyDelete
  15. x dapek nak nolong ni..

    ReplyDelete
  16. Kat kedai baby banyak. Klu online cari kat One Baby World :)
    WaneyZainuddin.com

    ReplyDelete
  17. samalah mcm wani...asyik buka peti ais je..pas duduk..dia cakap sejuk

    ReplyDelete
  18. qaira sama la ngan abam ahmad. asik bukak peti aisss je keje dia. carik harta benda dia dalam tu. padehal takde apa pun. si ahmad dulu masa besor qaira ni kerja dia memang letak mcm2 dalam tu. ada bedak la, ultraman la..

    ReplyDelete
  19. La ye ke. Ank sy pun suka gak bukak peti ais. Siap letak kaki kat dlm tu lagi. Melampau betul.

    ReplyDelete
  20. ya Allah,..samalh peelnya dgn sarra ini,..
    lagi dapur jenis open,..satu hari entah brp kali,..mamanya berzapin,..

    ReplyDelete
  21. buka peti sejuk cari apa tu ..hihi

    ReplyDelete
  22. xtau plak alat ni wujud.huhu kira mcm lock laptop la kan. xnak bg laptop kena curi
    (xda kaitan)

    ReplyDelete
  23. Hehehehe...ooo sebab tu lah cari freezer lock yer.

    ReplyDelete
  24. huhuhu ada...syifa sekrg dah pandai bukak peti ais...sekrg nie peti dah kurang sejuk...

    ReplyDelete
  25. seb baek Rania tak pandai lagi...tapi kabinet dah pandai bukak...tu pakai lock jugak

    ReplyDelete
  26. adoii Fiza..sama lah dgn anak sy..boleh geng dgn Qahirah..suka sgt buka tutup peti ais..kdg2 tak ditutup peti ais..baru2 ni bil letrik mlambung gara2 peti ais tak tutup rapat huhu..

    sy pun tengah cari lock..

    ReplyDelete
  27. assalamualaikum fiza...semoga berjaya mendapatkannya..;)

    ReplyDelete


Baju Muslimah Kanak-kanak

Labels

Instagram

Facebook Page