MULTI TASKING!!!

Monday, March 11, 2013


Semalam adalah sangat multi-tasking. Tapi rasanya hari² adalah multi tasking buat ibu beranak 3 ni ha. Semalam masa tengah buat preparation nak masak, mertua call nak datang. Dah rindu sangat dengan cucu². Dah lama tak balik since hubby ada class every weekend. Nasib baik lah dorang baru nak gerak. Aku pon apalagi kan...puffttttt...sepantas kilat lah buat kerja kan.

Dengan keadaan rumah yang agak bersepah. Dah ada anak kecik² ni. Baru jer kemas dah bersepah balik. Fening jap...mana nak buat dulu nih? Sambil masak sambil mengemas...vakum segala sampah sarap dan habuk. Rumah aku ni cepat berhabuk. Pagi vakum petang dah berhabuk balik. Musykil juga apsal lah cepat sangat habuk ni datang.

Tengah mengemas, anak dara buat onar, melabur lah plak...haisshhhhh...ibu nak cepat nih. Ngam² siap mengemas, dapat masak satu lauk dan settle kan anak dara tu, mertua pon sampai. Phewwwwww...sempat pon. Cuma nak masak nasi jer. Kejap pon kan.


Masak simple jer smalam. Sambal tumis ikan bilis, telur masak kicap di tambah dengan sambal belimbing hitam. Kalau bagi tau sehari sebelum tu, mungkin bley masak special sket kan, Tapi mertua aku ni sempoi jer. Tu yang best ☺☺

Betul² SUPERMOM lah. Aku lah tukang masak, tukang kemas, tukang mandi anak², tukang basuk berak anak², tukang buat susu anak, tukang menghasilkan susu anak...ahaks..., tukang layan anak², tukang basuh kain, tukang sidai kain dan macam² tukang lagi lah. Hebat kan...SUPERMOM yang multi-tasking. Kita memang ibu² yang hebat.

Note: Sponsored post tak submit lagi nih...arghhhh...

Extra Note: Busy tak habis²...mencuri masa sket.


You Might Also Like

31 komen

  1. ye aku setuju...kita memang ibu yang hebat weiii

    ReplyDelete
  2. tukang menghasilkan susu itu tak tahan hehehe,...


    dah bagi susu,..buat susu,...tukang hasilkannya pulakkan,...betullah itu,...

    ReplyDelete
  3. mmg ibu2 nih kena kerja keras utk pastikan rumah, anak dan suami berpuashati dgn hasil keja kita hari2.. hehehe

    ReplyDelete
  4. alamak terasa kelam kabutnyer haritu.... apajeler yerk janji dapat hidangakna makanan dari air tangan sendiri untuk mertua....

    ReplyDelete
  5. fiza..lawa la pinggan ni. mn beli? has dah lama x nmpk pinggan cam gini.. dulu2 kt rmh nenek ada.

    ReplyDelete
  6. Lauk mcm tulah yg berselera makan...sedap :D

    ReplyDelete
  7. Salam.. bru 1st singgah sini :)

    ReplyDelete
  8. samalah... saya ni pun semua kene buat.. hihi

    ReplyDelete
  9. terpaksa kan fiza, kalau bukan kita sapa lagi nak wat keje tu sume haaiishhhh

    ReplyDelete
  10. Betulx3....bangga jadi'Supermom'...hehe

    ReplyDelete
  11. memang betul2 multitasking ko..huhu..

    ReplyDelete
  12. Mmg supermom. Nak tanak terpaksa buat la kan. Kalo tidak sape lagi.

    ReplyDelete
  13. SEMUGA PEKERJAAN KAMU ITU DIBALAS DENGAN PAHALA DARI ALLAH SWT..

    ReplyDelete
  14. Perempuan bagi saya, mmg lebih capable utk menjadi multitasking, berbanding lelaki ;)

    ReplyDelete
  15. sememangnya para ibu-ibu macam kita ni mana ada masa nak bersenang lenang kan fiza...multitasking dalam segala hal...hihihi...

    ReplyDelete
  16. oke..nampak sedap

    *krukkk krukkkk*

    ReplyDelete
  17. Kalo jd mak.. semua bnda blh buatkan. Supermom btl.

    ReplyDelete
  18. Sy tak merasa g klu ada anak lebih dari 1. Tapi bg sesapa yg merasa mcm awak, mmg sgt2 bertuah!!!

    ReplyDelete
  19. waa memang supermom betul la ni...
    ermm sedapnyer...sambal ikan bilis

    ReplyDelete
  20. ni baru betul2 supermommy :)

    ReplyDelete
  21. Hehe..anak 3 lagilahkan fiza...leh bayangkan....

    Saya baru dua pun,kabut....haha...mmg banyak benda buat dalam satu masa...kalu nak best lagi,timeru lah...serabut kejar itu ini..haha....

    ReplyDelete
  22. Dah kata supermom memang tukang segala tukang Fiza - expert semuanya cepat itu yg baik tak perlu berjogging bagai exercise semua tu dah terlebih-lebih dah kakak rasa..

    ReplyDelete
  23. telur masak kicap dan sambal ikan bilis sememangnya kombinasi yang marveles...;)

    ReplyDelete
  24. wanita yg dah jd mak ni mmg supermom lah..sumer keje nak kena buat..

    mcm best je sambal ikan bilis tu,boleh buat jg la petang ni hehe

    ReplyDelete
  25. Sambal belimbing hitam tu camne eh?

    ReplyDelete


Baju Muslimah Kanak-kanak

Labels

Instagram

Facebook Page