Nyaris Kena PALANG!!!!!!

Tuesday, March 19, 2013



Palang @ Boom Gate. Ni last week nya citer. Kalau nak masuk office ni kena lalu boom gate ni dulu. Selalunya dorang letak kon jer. Skang ni plak dah automatik. Kisahnya:

Pagi tu masa nak lalu, boom gate ni memang automatic terangkat. Tapi angkatnya lain macam plak...menggigil² palang tu, macam tak larat gamaknya. Pastu tak angkat habis. Aku pon rasa macam tak confident nak lalu. Tapi bila pak guard tu buat bodo jer, macam suruh aku lalu jugak. Aku pon berdesup lah kan. Sekali ko....boom gate tu turun secara tiba². Apa ko rasa?

Aku dah menjerit lah dalam keta tu. Jantung aku dah beating faster..darah dah naik kepala. Badan dah rasa menggigil. Alhamdulillah...aku sempat break. Kalau tak, mau berderai cermin depan kot.  Pak guard tu pon dah cuak aku rasa. Iyerlah...ko yang suruh lalu jugak kan. Kalau jadi apa², ko lah yang kena tanggung kos. 

Di sebabkan kejadian tu, aku rasa trauma plak nak lalu kat boom gate tu. *Baru kena sikit dah nak tauma kan...ahaks...Terbayang² boom gate tu depan mata aku.

Note: Tak sabar nak tunggu end month *wink


You Might Also Like

29 comments

  1. saye pun ade kisah sama jugak..bezanya saya berjalan kaki x perasan boom gate ni atas pala..bedesup terasa angin depan muka masa palang tu turun.gigil2 pala lutut beb. hihihi

    ReplyDelete
  2. samalah kat opis aku ni...dah pakai boom gate...kadang menyusahkan pun ada...

    ReplyDelete
  3. end month dpt bonus ke *wink*wink*

    ReplyDelete
  4. fuhhh...mujur sempat ko brek nok. kalau takkk...

    bestnya ko dh pernah dpt tuk sponsored post. pasni insyaAllah dpt lagi

    ReplyDelete
  5. mujur..kalau tak pitih lebur la..heheh

    ReplyDelete
  6. pergghh kalau kena cermin kereta, memang nangehh tak berlagu Fiza.. hehehe

    ReplyDelete
  7. kot pecah berderai cermin depan, kos nya sekitar RM500-800. tak termasuk pasang tinted...so, guard tu nak bayar ganti rugi ke? :P

    ReplyDelete
  8. kalau terkena..minta ganti rugi...

    ReplyDelete
  9. pernah kena macam ni juga dulu but kereta boss KA lah hehehe

    ReplyDelete
  10. Ya Allah bahaya tu..take care tau lps ni.. Salam kenal dari M..keep in touch

    ReplyDelete
  11. Ya Allah bahaya nyer. Dorang dah servis belum? msti trauma kan nak lalu lagi.

    ReplyDelete
  12. fuh! nasib baik tak ekna kereta akak kan... bahaya2...

    ReplyDelete
  13. SAYA PERNAH KENA DI JUSCO MELAKA. TAPI BUKAN MACAM AWAK KENA. BILA SAYA MASUK SAJA KAD, KEBETULAN SEORANG MAT MOTOR LALU, TERUSNYA GATE TU TERTUTUP SEMULA. IYALAH, SEBAB DIA PAKAI SENSOR, OTOMATIKLAH DIA TUTUP SEMULA. NASIB BAIK ADA GUARD BERDEKATAN YANG PERASAN, SO DIA BUKA KEMBALI SECARA MANUAL..

    SEKIAN CERITA SAYA.. :)

    ReplyDelete
  14. hahaha lawak lah mu kak..haihh kalo kena tu mau ratusan atau riban jgk kuar duit kang..unless kalo kita dh amik insuran cermin kete sekali..

    ReplyDelete
  15. fuhhh..klu kena kt sy pun sy cuak..

    ReplyDelete
  16. uihhh....saya yang baca ni berdebar..alhamdulillah tak pape..

    aishhh.saya mmg setiap kali nak lalu pun,pun terpikir2 benda tak best..hehe...nauzubillah la kan..

    ReplyDelete
  17. kalau saya pun menjerit gak.. nasib xkene cermin kan..

    ReplyDelete
  18. Hehehhe,..mau tak trauma,..kalu kita pun mau trauma,....( boleh claim insuran kee kalau kena palang itu,,....???heheheh )

    ReplyDelete
  19. bertuah lah pok guard tu nak tanggung kos..alhamdulillah tader pape fiza,selamat

    ReplyDelete
  20. fuhhhhh..kalau sue pun dah berderau darah jugak kak. cuak giler! mengong guard tu, memandai je soh lalu kan. kalau jadi pape, sila tanggung!

    ReplyDelete
  21. Kalau sy pun trauma gak. Mesti la trauma. Kang x pasal2 cermin kete tu pecah sape nak bayar??? Klw
    Pak guard tu bayar bagus lah..

    ReplyDelete
  22. Nasib baik sempat break,apalah pak guard x bertangunggjwb langsung.

    ReplyDelete
  23. automatik... maksudnya dia pakai sensor la kan? mesti sensornya tu tak betul... kalau tak... takkan palang tu nak trn pula... haih... ngeri juga

    ReplyDelete

Popular Posts

Labels

Blog Archive