Burger Bakar Abang Burn!!!

Monday, April 22, 2013


Bagi aku Indah khabar dari rupa. Malam smalam on the way balik, saja jer nak try produk Burger Bakar Abang Burn yang terletak kat Ramal Food Junction tu. Tak makan sana pon, bungkus jer. Kononnya nak try Meatball Abang Burn yang menggoda tekak ku ini lah. Macam dalam gambar ni:


Meatball Abang Burn

Meatball Abang Burn adalah resipi ciptaan Abang Burn yang diperbuat daripada 100% daging untuk menghasilkan meatball yang segar dan lazat. Limpahan Mushroom Brown Sauce menjadikan Meatball Abang Burn lebih menyelerakan. Selain itu ianya juga dihidangkan dengan Burn Wedges Abang Burn.

Tak dapat meatball IKEA yang super duper sedap tu, dapat merasa meatball abang burn pon jadi lah kan. Semangat dah berkobar² ni noks. Terbayang² Meatball Abang Burn yang kat dalam website tu. Tapi kan...aku frustrated sangat. Apa yang aku gambarkan jauh meleset. 


Sama tak macam dalam gambar? Tak sama kan. Mana sosnya? Aku cari juga dalam plastik. Memang tak der sosnya. Aku tanya hubby takkan ini jer kot. Tak letak sos ker? Itu jer lah...katanya. Potong stim nak makan. Indah khabar dari rupa. Takkan lain branch lain penyediannya kot. Last² aku buat sos sendiri.


Ini plak burger. Beli yang normal jer, Food presentation tak setanding dengan harganya yang mahal. Tapi aku tak rasa pon. Hubby ngan kimi yang makan. Putus selera bila tengok meatball macam tu. Bagi aku harga murah atau mahal tak penting. Yang penting apa yang ditunjukkan dalam website tu biarlah sama dengan apa yang pembeli dapat. Kualiti dan food presentation tu. Barulah pembeli rasa puas hati nak membeli lagi. Jangan sebab produk ko dah terkenal, ko main cincai jer buat. Tak boleh lah macam tu kan.

Ini hanya pendapat aku. Sebab ini pengalaman yang aku dah dapat. Mungkin pengalaman orang lain tak sama macam apa yang aku kena kan. Kalau uols nak try...silakan. Boleh layari website BBAB kalau nak tau more detail lagi. Apa² pon...alhamdulillah dengan rezeki smalam. Even tak puas hati, tapi tetap habis. Tak baik membazir kan ☺☺

Note: Hari ni mungkin entry pasal makan. Nantikan entry makan seterusnya yer...hehehe... 

You Might Also Like

26 komen

  1. salam fiza...

    betul tu fiza...yan pun ada pergi cawagan dia kat bukit tinggi klang rasanya memang tak setanding harganya buat sendiri lagi sedap tau....

    ReplyDelete
  2. owh.. yang abang burn tak letak sos ke? baru gi food court kat sg ramal tu.. nampak stall beger abang burn ni.. tapi blom try lagi.. ingat next time nak try.. tapi takkan takde kuah ek.. dia lupa kot... hihii

    ReplyDelete
  3. dh x duk bangi..xdpt la nk jjcm.. hukhuk

    ReplyDelete
  4. tu la, kdng2 pengalaman masing2 kan. tekak masing2 tak sma. tp kalau tak sama dgn apa yg kita expect memang rasa macammmmm...erm..pe pun bila bc sini sana memang teringin nak cuba

    ReplyDelete
  5. alahai nmpk mcm x sama je...mmmm,.....

    ReplyDelete
  6. tak pernah makn lagi burger abang burn ni...tp kita boleh complaint kalau iklan dgn yang dibeli tak serupa...

    ReplyDelete
  7. sedapnyeee......
    sampai hari ini,belum try burger bakar
    sob sob...

    ReplyDelete
  8. komplen lah woi..tapi memang meatball tu nampak terbakar..hahaha..sesuai ngan nama

    ReplyDelete
  9. Punyalah beza rupa dia yang sebenar...dah lah tu cam hangus pun ada...rasa cam tertipu pulak ye...huhu

    ReplyDelete
  10. Banyak kes macam ini. Gambar yg tertera di brochure/website tak sama dgn apa yg kita beli. Kena kakak memang tak akan beli lagi...

    ReplyDelete
  11. salam fiza...

    akak tgk dlm blog fatin liyana tu mcm sedap je,sebijik mcm dlm website abg burn tu

    ReplyDelete
  12. Org kite klu berniaga kan? Sedih tak? Haih....

    ReplyDelete
  13. ala mcm ni yg tak best ni !

    ReplyDelete
  14. Nape mcm hangit jerk meatball tu.. Teringin gak nak cuba nnt dah tau gini xjadilah..uhuhuhu

    ReplyDelete
  15. emm yelah patutnya mcmana yg dikbarkan itulah rasanya kan, aju belum pernah rasa lagi abg burn nya berger ni

    ReplyDelete
  16. yang penting kualiti n sedap pasti pelanggan puas hati kan??sy pon dah terkene banner burger bakar...cr kaw dekat-dekat jer.nak cr yang best jauh sangat...trylah sekali...memang burger bakar tapi sos dye pakai sos biase jer,daging liat....demmmm!!nak suh carik jugaklah yg ori gamaknya...heheheh

    ReplyDelete
  17. remy selalu pi burger bakar abg burn kat nilai...... oklah rasa dia....

    ReplyDelete
  18. memang tak boleh tahanler kalau indah khabar dari rupani.. kitani dah berharap sangatler sekali yang adokan.. tak suka ...tak suka...

    ReplyDelete
  19. akak complain la kat abng burn..huhu..sebab blogger lain bt review tgk mcm okay ja..agaknya branch tu prob kot..huhu

    ReplyDelete
  20. Sana sini org cerite beger abg burn ni....tah biler ar nak merasa....sob sob..

    ReplyDelete
  21. Tadi ada baca pasal berger ni...tp meatball tu ada soslah Fiza mungkin dia lupa letak kot!

    ReplyDelete
  22. fuh.. gambar yg memula tu mmg sedap..

    ReplyDelete
  23. lah meat ball tu baik bua sendiri jer kikiki.. gelapp mcm hangit kalau sy pun x puashati...

    ReplyDelete
  24. dkna pon kecewa gak makan meatball ari tu..sedih!

    ReplyDelete


Baju Muslimah Kanak-kanak

Labels

Instagram

Facebook Page