Selamat Hari Lahir IMAN QHALIF!!!

Friday, April 12, 2013


♪♫♪ Happy 1st Birthday Iman Qhalif ♪♫♪



♪♫ Allah selamatkan kamu
Allah selamatkan kamu
Allah selamatkan Iman Qhalif
Allah selamatkan kamu ♪♫


Setahun yang lepas, tepat pukul 9.00 pagi @ 12 april 2012...baby seberat 3.2 kg selamat di lahirkan. UNEXPECTED BABY. kenapa? Sebab aku tak tahu kewujudan baby kecik ni dalam perut sehinggalah usia kandungan nak masuk 5 bulan. Boleh baca DISINI. Ya! ALLAH...speechless kejap. Dengan tak makan ubat/vitamin, berlari, naik tangga turun tangga dukung anak. ALhamdulillah...semangat baby ni kuat. Membesar dengan sihat, sempurna dan cukup sifat.




Hari ni...Iman Qhalif Bin Husaini genap setahun. How time flies. Masih terbayang² saat kelahiran mu sayang. Cukup mudah dan senang. Tak sampai satu jam dan dengan hanya sekali teran....Lahirlah Iman Qhalif. 

Doa ibu dan abah...semoga iman qhalif membesar sebagai seorang khalifah yang beriman...yang soleh. Diterangkan hati, ditetapkan iman, taat pada perintah allah...kepada kedua ibu bapa, hormat orang yang lebih tua, di kurniakan kesihatan yang baik, di panjangkan usia, di murahkan rezeki dan di berkati kehidupan dunia akhirat...AMIN...

Alhamdulillah...genap setahun Qhalif mendapat khasiat SUSU IBU sepenuhnya. Syukur sangat² sebab urusan penyusuan dipermudahkan olehNYA. Even tak der stok susu, hasil susu tetap meriah untuk bekalan harian. Hari² Qhalif dapat susu fresh dari ladang ^_^. Ini bermakna aku sudah berjaya melepasi tahap setahun...kiranya dah dapat Ijazah dalam breastfeeding. Skang ni tengah kejar PHD in breastfeeding plak...hehehe...Semoga impian menjadi kenyataan...In shaa allah.


Pagi ni buat surprise untuk Qhalif. Beli Cup cake kecik jer. Bangun tido jer pagi tadi terus nyanyikan lagu Happy birthday untuk birthday boy nih. Terpinga² jap ^_^. Sibuk nak pegang lilin tu. Nanti kita celebrate yer sayang. 

Note: Sedih bila baca entry ni. Terbayang saat² mengandungkan qhalif. Betapa aku stress. Bermacam² dugaan. Alhamdulillah...Allah beri kekuatan yang luar biasa buat aku. 



You Might Also Like

51 comments

  1. happy bufday iman qhaliff..alahia dah degree ye...pasni insyallah sue pulok menyusul ye...caiyok2..

    ReplyDelete
  2. happy birthday to u..
    happy birthday to u..
    happy birthday to iman qhaliff..
    happy birthday to u..

    *hug n kisses*

    ReplyDelete
  3. selamat hari lahir qhalif semoga dipanjangkan umur, menjadi anak yg soleh dan di beri kesihatan yg baik..

    ReplyDelete
  4. happy besday iman qhalif...be a good boy ye sayang...

    ReplyDelete
  5. kak fiza memang tabah pun! cium kan untuk qhalif untuk saya! rinduuuu...

    ReplyDelete
  6. happy birthday iman qhalif!
    moga jadi anak soleh ya..amin

    ReplyDelete
  7. SELAMAT HARI JADI QHALIF, SEMOGA MENJADI ANAK YANG SOLEH.. INSHAA ALLAH..

    ReplyDelete
  8. hapy bufday cute..my bby zahra 1st april ritu...cute tudung ibu!!hhihiihih

    ReplyDelete
  9. so sweet. happy birthday tuk qalif , hug & kisses dari untie KA yer

    ReplyDelete
  10. assalamualaikum fiza....comel nyer...:)

    ReplyDelete
  11. Cutenya Qhalif... Alhamdulillah..
    Selamat hari lahir Qhalif.. Semoga menjadi ank yang soleh berjaya di dunia & akhirat.. Amin

    ReplyDelete
  12. selamat ulangtahun yang pertama baby boy..hehehe

    ReplyDelete
  13. hepi besday qhalif!budak comei cam auntie amie..hehe.. aah kan masa ko pregnant kan qhalif byk entri emosi. tp alhamdulillah...syukur..

    ReplyDelete
  14. Tahniah dulu dari kakak sebab adik masih dapat fresh milk form the farm hihi... bukan calang-calang ladang kan Fiza:)

    Happy birthday Qhalif sayang..

    ReplyDelete
  15. selamat hari lahir IMAN QHALIF... semoga menjadi orang beriman dan beramal soleh... berjaya dunia dan akhirat....
    lebih kurang hari jdi atikah rupanya...

    ReplyDelete
  16. salam fiza...

    selamat hari lahir buat iman qhaliff,
    semoga membesar dgn sihat,menjadi seorg yg berjaya didunia dan akhirat ye sayang

    ReplyDelete
  17. Cptnya ms berlalu. Dah setahun dak tenit ni. Happu bday cayang!

    ReplyDelete
  18. Muka masih mamai dapat cup cake....comel je tengo....Hepi Birthday Qhalif !!

    ReplyDelete
  19. how time flies..cptnya qhalif dah setahun.. membesar bagai juara dgn susu mama..hehhehe

    ReplyDelete
  20. comelnya Qhalif..macam sekejap saja anak membesarkan Fiza..tak sedar dah setahun..semoga tercapai impian Fiza tu..:)

    hepi beday Qhalif..:)

    ReplyDelete
  21. boleh tiup ke tu. meh nak tiup.jhehe

    ReplyDelete
  22. selamat hari lahir...semoga membesar dan menjadi manusia yang berguna pada agama, bangsa dan tanah air.. amin..

    ReplyDelete
  23. Alahai dah setahun Rayyan pun bulan depan cukup setahun jugak... aduh dah besar.. macam tak mau dia besar... takut akan kerinduan keletahnya waktu ini...

    ReplyDelete
  24. wah!!!happy bufday...kekadang terasa sekejap jer membesar depan mata...moga jadik anak yang terbaek buat sis....heheheh...

    ReplyDelete
  25. salam..
    ada pic masa lahir tu mmg saat2 yg indah. selamt hari lahir utk anaknya.

    jadi anak yg baik2 tau.

    ReplyDelete
  26. wah sampai 5 bulan yer baru tau pregnant.. memang magik. apapun selamat menjadi anak yg soleh buat Iman Qhalif

    ReplyDelete
  27. yay! sama birthday dgn anak lee chong wei :)

    ReplyDelete
  28. Suka tgok susunan gambar qalif dr br lahir sampai setahun tu...nnti leh simpan tuk dia tgok bila besar nnti kan fiza...

    Epi besday buat qalif..moga mnjadi ank yg soleh bila besar nnti ye...aminnn

    ReplyDelete
  29. selamat ari lahir Iman Qhalif yang cumil... besar jadi anak yang soleh yaa...

    ReplyDelete
  30. setahun dah.. cepat betul masa
    happy birthday baby qhalif
    moga jadi anak soleh dunia akhirat

    ReplyDelete
  31. happy besday ...semoga jd ank yg soleh.

    ReplyDelete
  32. Alhamdulillah, setahun dah umur dia...happey birthday cumel :)

    ReplyDelete
  33. klik milo untuk besday boy (^_^)

    ReplyDelete
  34. happy birthday iman.....
    uncle remy doakan supaya menjadi anak yg soleh... suka tgk evolusi rambut iman tu.....

    ReplyDelete
  35. happy birthday Qhalif...semoga membesar dengan sihat dan kuat yer...;)

    ReplyDelete
  36. happy birthday qhaliff, mmg sekejap je masa berlalu, semoga mjadi anak soleh berjaya dunia akhirat

    ReplyDelete
  37. Ala tomeynya dia..HB sweet Iman Qhalif....

    ReplyDelete
  38. barakalahufiq Qhalif... Semoga panjang umur, sihat selalu dan sentiasa dimurahkan rezeki... Amin...

    ReplyDelete
  39. epi befday.. besar da dia..

    ReplyDelete
  40. Selamat hari lahir utk Iman Qhalif..moga jadi anak yang soleh

    ReplyDelete
  41. happy bzday qhaliff sayang... moga membesar sbgai ank yg soleh.. mesti qhalif akn jd org yg kuat n tabah mcm fiza time prgnant qhaliff ;)

    ReplyDelete
  42. Mudahan iman qhalif menjadi anak yang soleh ya..

    batultu fiza..bila kita cerita kenangan,rasasebak kan..tak sangka susah senang gembira sedih kita da lalui fasa fasa mengandung dan melahirkan itu...hehe

    ReplyDelete
  43. ALhamdulilah sonoknya tengok gambar masa iman baru lahir tue

    ReplyDelete
  44. happy besdey qhalif,..

    semoga menjadi anak yang solehah,..yang bermanfaat pada orang lain,....taat dan patuh pada perintahNya,...Aaamin Allahumma Aamin

    ReplyDelete
  45. terlepas lak entry ni.. happy birthday iman.. moga menjadi anak yg soleh dan membesar dgn sihat.

    ReplyDelete

Popular Posts

Labels

Blog Archive