ST # 20 - Bacalah...

Thursday, April 25, 2013


Seseorang yang sentiasa TERSENYUM RIANG dihadapanmu, ketahuilah...kadangkala dia sering MENYAPU AIR MATANYA tatkala sendirian

Seseorang yang sentiasa MENYUNTIK KATA-KATA SEMANGAT dan PERANGSANG kepadamu, ketahuilah...kadangkala saat itu dia sedang menyulam hatinya yang RETAK SERIBU


" bersabar dan bertabahlah wahai diri, hebat manapun dugaan pasti terselit kemudahan. 
kita bukan hebat mengubat kedukaan, tapi Allah SWT tak pernah membiarkan. Dia yang maha hebat
merawat duka nestapa dan kelukaan kerana padaNYA ada penyembuh segala penyakit kedukaan " =')

Source: FB

Note: Senyum...tak perlu kata apa². Memang ada benarnya. 


You Might Also Like

15 komen

  1. setuju sangat2
    anum selalu di saat duka anum ingat ada org lain hebat ujiannya

    ReplyDelete
  2. betul tu, mcm apa yang KA sdg hadapi sekarang ! HUHUHU

    ReplyDelete
  3. dugaan akan datang silih berganti...

    ReplyDelete
  4. BERSABAR SAJALAH SEKIRANYA ADA DUGAAN YANG DATANG..

    ReplyDelete
  5. seronok dgn kata2 nie
    rasa sejukkk je bila baca ;)

    ReplyDelete
  6. Mengadu hanya pada Allah swt. Dugaan datang dan pergi..

    ReplyDelete
  7. walaupun di bibir mngukir senyuman namun di hati siapa yg tahu kan fiza

    ReplyDelete
  8. Salam sister..jemputlah berkunjung ke blog Hijab Valley utk melihat shawl dan tudung dari HV collection. Promosi sempena pembukaan blog ini sedang diadakan sehingga 30 mei 2013. Dapatkan 10% diskaun. Stok terhad. Jangan lupa follow ye..

    Terima kasih.
    ~Hijab valley~
    http://hijab-valley.blogspot.com

    ReplyDelete
  9. :D:D:D Baca ni buat saya tersenyum.

    ReplyDelete
  10. setuju dgn entry nie..
    sabar tu lg penting sebenarnya

    ReplyDelete
  11. ceria diwajah...gundah dihati tak siapa tahu......

    ReplyDelete
  12. senyum juga walau hati risau sgt ni.. ttp doa byk2 moga2 semuanye ok, ada masalah sikit dgn pengurusan kerja kat tmpt KA ni.. KA redha & terima aje In Shaa Allah rezeki di bumi Allah ni ada dimana2 kan !

    ReplyDelete


Baju Muslimah Kanak-kanak

Labels

Instagram

Facebook Page