Upah MENJAHIT yang semakin MAHAL!!!

Friday, April 26, 2013


Makin lama makin naik hokey. Rasa nak pitam dengar upahnya. Baju kurung biasa pon dah mahal, apatah lagi jenis yang berfesyen kan. Tu belum kain yang nak kena tambah lace. Double harganya...haishhhh...Rasa macma nak belajar menjahit jer. Tapi minat tu belum muncul lagi...acaner tu. Nak kena seru dulu gamaknya. 

Kain BAJU RAYA aritu pon tak hantar lagi. Kononnya nak hantar kat tempat mak mertua selalu hantar. Sekali dah tutup lah pulak tempahannya. Tak menang tangan sebab tukang jahit yang laju menjahit tu cuti bersalin. Tanya plak ngan adik kedai yang selalu dia tempah tu amik tempahan lagi tak...hurmmmmm...dah tutup. Alahaiiiii...cepatnya tutup order.

Pastu dah jumpa satu kedai jahit kat Jalan Reko, Kajang. Mekasih adik sebab bagi contact number. Masih lagi menerima tempahan. Harga pon berpatutan. Kalau baju kurung biasa harga tempahan yang dia amik 
RM 45. Kalau Baju Kurung Moden RM55. Kalau baju budak plak RM35. Kira murah juga lah tu kan. Masih menerima tempahan selewat² nya end of May. Aku pon tak hantar lagi nih sebenarnya...ahaks...Harap² ok lah jahitannya dan sedap dipakai.

Uols dah hantar tempahan ker belum? Ker beli baju dah siap jer? Rasanya untung beli baju dah siap kan. Ni nak beli kain lagi, pastu nak hantar tempah lagi. Banyak melabur duit kat situ jer. Tapi tu lah, aku yang petite lagi comel ni susah juga nak cari baju yang dah siap. Kena pandai cari. Kalau ada pon kena beli yang saiz budak tu...hahahaha...

Note: Kejap jer dah nak masuk bulan MEI...hurmmmm...





You Might Also Like

32 komen

  1. kain pun belum beli lagi ni nok...hehe...pasni nak carik kain sama la ngan arissa..amie tgh fikir nak peplum kan si arissa ni. bagi dia ayu sket. kalo dak mcm muka budak boy je

    ReplyDelete
  2. bj raya has dah selamat tempah. bj hubby n bdk2 beli siap saje kat jln Tar..

    ReplyDelete
  3. alala aku lum lagi beli kain..kalau tak sempat terpaksa beli yang ready made lah ni...huhu

    ReplyDelete
  4. kat kg sy rm20 je baju kurung....tp nak kena bagi cth...masalahnya baju cth sume x best...acaner tu...

    ReplyDelete
  5. Sy pn lum anto baju lg nk tempah...kain dh beli...silap2 gaya beli yg dh siap je la nnti senang sikit...:-)

    ReplyDelete
  6. akak pakai yang ready made je kut size 44 haha :)

    ReplyDelete
  7. terasa cepatkan masa berlalu..mmmm

    ReplyDelete
  8. sekarang pon tengah mencari taylor ni ...tetibe member tpt keje offer lak yg die amik upah jahit baju utk raye ..yeaaaaay :) cume tak tau lah sedap ke idak nak pakai nanti ..mintak2 ok ler :)

    tak leh beli siap, saiz tak padan ..hehehehe

    ReplyDelete
  9. wuishhh dah tutup tepahan baju, meriah. Skang boleh kaya kan menjahit baju, kami tak der la nak tempah2 kat sini hihihi.

    ReplyDelete
  10. UPAH JAHIT UNTUK BISNES TUDUNG ORANG RUMAH SAYA PUN MEMANG MAHAL.. :(

    ReplyDelete
  11. belummm..sob sob...
    punyalah semangat cari tema aritu,tapi nak gi cari kain satu papan pun malas..haha.nak pakai sedondon kununnya..

    argghh..da nak bulan 5!!!

    eh..kita pun petite lagi chumelll tau..ahaksss....

    ReplyDelete
  12. setuju...baju yg dah siap kekadang lebih murah......

    ReplyDelete
  13. RM45 tu bagi Mieza still mahal kot.. Huhu.. Kalau kat kampung abis2 pun RM20 lebih utk baju kurung dewasa.. Tak beli kain pun lagi.. Asben suh beli siap. Tapi rasa cam nak tempah. Huhu~~

    ReplyDelete
  14. nak suruh wife tempah awal lah kalau macam nih...

    ReplyDelete
  15. baju dewasa tu mmg standard price cenggitu tu fiza, tp yg baju budak tu mahalnya rm 35, kat gombak rm25, untungnya kalau pnadai jahit kan

    ReplyDelete
  16. kalau tempah kat melayu standart baju kurung rm20 kat kedah dan kelantan. selalu Hana tempah kat cina, mahal sikit tapi sedap pakai.

    raya tahun ni mcm nak beli yang dah siap.huhu

    ReplyDelete
  17. semuanya naik kan Fiza..

    hai Fiza beli kain pun belum lg Fiza..kira nak buat awal konon tp kain pn tak ada..

    ReplyDelete
  18. tak beli kain pun lg.. rasanya beli siap terus kot kalau upah mahal sgt

    ReplyDelete
  19. mmg mahal kan skrg ni.. huhu... kdg2 bila nak raya tu, mls nak belu baju baru... haha... pakai yg lepas2 punya pun ok whattt.... hehe

    ReplyDelete
  20. Mmg tak menahan nak upah tukang jahit skang ni..

    ReplyDelete
  21. Yalah semuanya naik, susah nak cari barang2 yang turun ni, tak tahulah nilai duit semakinkecil nilainya. Apapun kita terpaksa juga tempuhi walaupun naik, kerana membuat baju di hari perayaan yang besar pastinya memerlukan semua baru. Setahun sekali katakan...

    ReplyDelete
  22. saya sejak kawen ni duk beli siap je...

    ReplyDelete
  23. semua dah mahal sekarang ni....apa la yg murah gamaknya ye

    ReplyDelete
  24. kan. beli dah siap lagi untung. sebab skang nie kain yang tebal2 tue semuanya mahal. yang harga biasa2 nie kebanyakannya kain nipis

    ReplyDelete
  25. malas nak tempah dah.. mmg mahal, yg empah pun x amik lg kikikikii .. beli jer lah kot...

    ReplyDelete
  26. saya tak risau sebab mak mertua ema tukang jahit...hehehe

    ReplyDelete
  27. dah hantar, bila dikira2 tepuk dahi upahnyer ratusan ringgit juga tu !

    ReplyDelete
  28. alah sis beli je cara2 buat bju kurung kat blog saya tu hee lagi mudah.beli buat sendri jimat dn puas hati

    ReplyDelete
  29. Kalau dah mahal cenggitu, nampaknya Okje pakai baju apa yg ada ajelah Fiza...,hehe

    ReplyDelete
  30. ada tak no phone tukang jahit jalan reko tq

    ReplyDelete
  31. kalau boleh nak tahu contact no jln reko.

    ReplyDelete


Baju Muslimah Kanak-kanak

Labels

Instagram

Facebook Page