AL-QURAN....Self Reminder!!!

Thursday, May 23, 2013



Sekiranya mampu, bacalah Al-Quran setiap hari 1 juzuk. 
Sekiranya tak mampu, bacalah separuh juzuk. 
Sekiranya tak mampu, bacalah sekadar sehelai atau satu muka surat
Sekiranya tak mampu, memadailah dengan satu ayat

Sekiranya tak mampu juga, cukuplah hanya dengan memandang Al-Quran
Dan tanyalah kepada diri sendiri
"Ya! Allah, apakah dosaku sehingga aku tidak dapat membaca ayat² MU?
Pasti akan kau temui jawapannya nanti sekiranya engkau benar² ikhlas


Bila kali terakhir kita membaca Al-Quran? Adakah last ramadhan tahun lepas?

Note: Kata² yang sangat terkesan dihati *tearing eyes*. 


You Might Also Like

23 komen

  1. sama2 kita muhasabah diri. thanks for this entry kak :)

    ReplyDelete
  2. huwaaa... akak, thanks for this... sangat2 terkesan kat Fai jugaaa :'(

    ReplyDelete
  3. buku yg x sepatutnya kita lupakan..jom sis..mengaji..

    ReplyDelete
  4. terkena kat diri sendiri jugak. baca bila ramadhan aje bulan2 lain huhuhuhu

    ReplyDelete
  5. masa ngandung...sekarang cuma sempat ajar anak ngaji je...huhu..sedih nya..

    ReplyDelete
  6. terima kasih ye sebab mengingatkan :)

    ReplyDelete
  7. sama2 kita muhasabah diri....

    ReplyDelete
  8. Sangat benar.
    Kita( bloggers), hari hari tulis bloq, hari2 BW..

    Tapi adakah hari hari kita baca Al Quran?

    Peringatan utk diri saya.

    ReplyDelete
  9. insha Allah, tak dapat baca banyak baca sikit2, lama2 melekat di hati..

    ReplyDelete
  10. Sukanya kata kata itu Fiza ...nak share ye!

    ReplyDelete
  11. Nak share tak de button share yeh Fiza ...maklum le lambat pick up okje ni hehe

    ReplyDelete
  12. betul juga kan..thanks mgingatkn..

    ReplyDelete
  13. betul tu rajin berblog... maka rajinkan diri juga untuk baca Al-quran...

    ReplyDelete
  14. peringatan yg cukup bagus ni...huuhu

    ReplyDelete
  15. bab ayat pendorong tue setuju sgt. pernah buat dan alhamdulilah menjadi kat diri sendiri

    ReplyDelete
  16. harap2 dapat jadikan amalan membaca al-quran ni setiap hari,tp kdg2 tu terlepas jg akak nih

    ReplyDelete


Baju Muslimah Kanak-kanak

Labels

Instagram

Facebook Page