Sila semak baki duit sebelum nak SHOPPING

Wednesday, May 08, 2013


Kita lupakan dulu kisah PRU13 yang masih hangat diperkatakan tu yer.


Ni nak citer kejadian minggu lepas. Tak kira lah nak shopping kat shopping complex atau kat kedai runcit sekali pon. Silalah semak duit dalam wallet yer. Jangan jadi macam mak ni noks. Confident jer macam duit banyak dalam wallet tu. 

Kisahnya...balik kerja aritu singgah lah kedai dulu. Biasalah kan. Aku ni boleh dikatakan hari² kena pau dengan  iman hakimi. Asal masuk jer keta 'ibu tak beli apa² ker'...'ibu, kita haus lah'...'ibu, kita lapar sangat ni'. Dah nama pon 'ibu' kan. Tak sampai hati lah pulak bila anak haus dan lapas. Kalau aku rajin, memang menyinggah lah kedai. Kalau malas...ko minum dan makan jer lah apa yang ada kat umah tu nak yer ☺☺

Bukan main lagi mak jemah nok, main amik jer barang kan. Siap beli top-up duapuluh hinggit lagi ko. Sekali masa nak bayar. Erkkkk...mana duit aku nih. Menggelabah dah, Aku rasa ada beberapa keping duit hijo tadi. Ker aku rabun warna? Duit biru seringgit disangka duit hijo limapuluh hinggit? Arghhhhh...sudah. Nasib baik cashier tu tak scan lagi duit top-up duapuluh hinggit tu. Cukup² makan duit yang ada tu. 

Allahuakhbar....malu wei. Nak cover punya pasal, aku cakap tak perasan duit tertinggal...cis...bikin malu. Nasib tak der orang dan nasib shopping kat 99 speedmart jer. Kena lebih teliti lepas ni. Kena semak duit baki betul² dalam wallet. 

Note: Tak gi 99 speedmart situ lagi lah...rasa malu pulok...hehehe...



You Might Also Like

18 comments

  1. hhhmmm.. gerun gak tuh.. hahaha.. hati2 yer lainkali.. kiki

    ReplyDelete
  2. Ada jugak jadi camtu,salah tgk duit mcm Fiza nie....

    ReplyDelete
  3. oloh.. cumey gambo baby tutup muka tuu

    ReplyDelete
  4. Haahaa,,Klu jadik gitu mang segan dah nak g kedai y same lagi, even org tue dah x keje situ..

    ReplyDelete
  5. heheh takpe bukan sengaja kan, sib bek lepas nak beli barang lain tu kan

    ReplyDelete
  6. Adeh tak dpt nak bayangkan.mesti rasa nak sorok muka dlm baju.nasib takde org.eka penah alaminya juga

    ReplyDelete
  7. La..macam mana boleh jadi macam tu? Ke memang tak perasan sebenarnya

    ReplyDelete
  8. hehehe..chumel je..

    saya tak pernah jadi..saya mmg jenis pilih barang tgk duit dulu sebelum bayar.

    tapi hubby pernah kena.masa gi klinik.haha..nasib da biasa dgn klinik tu..dia kata,tak pe hutang dulu.wahaha..malu malu..

    ReplyDelete
  9. hikhikhik...sabar jelah... :-)

    ReplyDelete
  10. hihihi. sama la saya, sebelum nak bayar pape check dlu dalam purse cukup duit ke tak. kalau tidak nahasssss

    ReplyDelete
  11. banyak kali dah kena.. xcited amik tu amik ni skali dlm dompet ada singgit.. hambek ko ..... malunyer...

    ReplyDelete
  12. Hahahahah..
    Macam AJ aritu...
    Confident je, sekali bukak handbag purse tertinggal..
    Nasib Mr.JR ada....

    ReplyDelete
  13. maka kemaluan pun membesar...hahahaha

    ReplyDelete
  14. ahhaah akk ada juga kena macam nie .. rabun koot kita nie ekeke

    malu kan huwaaaaaaaaaaaa

    ReplyDelete
  15. OKje pun sama Fiza...lagi2 sejak dah tak bekerja ni....duit pun bercatu so...mmg kena tengok dulu sebelum bayar!

    ReplyDelete
  16. hahaha...kalu kena kat akak pun mmg malu la,jd lain kali kena tgk dulu duit dlm wallet kan.

    ReplyDelete

Popular Posts

Labels

Blog Archive